ATi R8xx - informace, novinky, spekulace
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: ATi R8xx - informace, novinky, spekulace
quicksilver: HD5770 podle me nebude zas takovej trhak. u HD4770 se na jejim dobrem prijeti zakazniku podilelo dost faktoru (at uz spotreba/teplo oproti HD4850, tak trosku i cena ale hlavne oc). osobne si myslim, ze by mohl byt favorit HD5850.
jsem zvedav, kdy bude dostupna HD5870x2. pokud totiz ati zapracuje na podpore crossfire ve hrach ve kterych doted crossfire nema moc velke narusty, mohl by to byt overkill za velice pekny peniz
jsem zvedav, kdy bude dostupna HD5870x2. pokud totiz ati zapracuje na podpore crossfire ve hrach ve kterych doted crossfire nema moc velke narusty, mohl by to byt overkill za velice pekny peniz
- fobos
- Začátečník

overkill to bude predovšetkým spotrebou a rozmermi
btw, HD5850 bude pre mňa vykúpenie, už pol roka frčím na mobilnej 9300M GS a 26" LCD
//edit Don: Promaz bordelu
btw, HD5850 bude pre mňa vykúpenie, už pol roka frčím na mobilnej 9300M GS a 26" LCD
//edit Don: Promaz bordelu
- quicksilver
- Začátečník

-
Flegy: Prave se v dnesni dobe dost jede na spotrebu.Sam by jsem se mile rad v budoucnu vesel do 400W (protoze jednoduse by jsem musel investovat do noveho zdroje a komplet demontovat desku + procesor na kterem mam velkej chladic (hodne,hodne prace a treba by se i neco pokazilo) Uz preci jen to tam mam namontovany dlouho,kdyby se me poskodil procak) Jsem celkem zjedavej na spotrebu HD5850 zda-li na tom bude stejne jako HD4850 kdyby ano.Tak v budoucnu jasna koupe 
C:AMD Phenom II X4 965 black edition Quad-core 3400Mhz, socket AM3, Chl: NOCTUA NH-U9B SE2,Pam: OCZ DIMM 8GB DDR III 1600MHz OCZ3P16004GK Platinium XTC GK: SAPPHIRE R270X 4GB , Z:ASUS M4A785TD-EVO, Zdroj: CORSAIR TX750 V2,Větračky: 2x 12 cm Thermaltake Smart Case Fan II A2029, HDD = 2TB DAT Skříň: Thermaltake Armor Jr. VC3000BNS: WIN : WIN 10 PRO 64BIT CZ
- Mayhem(cz)
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Stratos píše:...uvidime jak s tim zamava klesajici dolar a euro.
Řekl bych že moc né,protože to je chvilková záležitost ,o to návrat bude tvrdší
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
presne tak. zrovna ted je dobre koupit pokud clovek cumi na kurz. uz i ceske eshopy na to zareagovali cili tomu davam 14 dni a vse pujde zase zpet nahoru. ono se staci podivat i na krivku kurzu. ne zcela pravidelne a stejne, ale opakuje se 
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
já se chystám na 5750/70, dle ceny, nad 3000Kč s DPH určitě nejdu. Pochopitelně by mě lákala HD5850, ale to ybch zas musel měnit zdroj z 500W sesonicu na nějakou 700W (jistota je jistota, při OC CPU rostou nároky i na větve...)
skore vyšší než HD4870X2
http://img27.imageshack.us/img27/2163/5870vantagevk.jpg
skore vyšší než HD4870X2
http://img27.imageshack.us/img27/2163/5870vantagevk.jpg
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Syntex
- Začátečník

-
z 500W sesonicu na nějakou 700W (jistota je jistota, při OC CPU rostou nároky i na větve...)
Jak moc teda nakonec ovlivnila propustnost pamětí celkový výkon?
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tohodle sem se obaval ... mam seasonica 500w tri roky a menit ho kvuli grafice nechci. To bude ta spotreba grafiky tak velka?flanker píše:já se chystám na 5750/70, dle ceny, nad 3000Kč s DPH určitě nejdu. Pochopitelně by mě lákala HD5850, ale to ybch zas musel měnit zdroj z 500W sesonicu na nějakou 700W (jistota je jistota, při OC CPU rostou nároky i na větve...)
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
syntex:pokud taktuješ CPU, neznamená to, že když má systém 350W v zátěži za použití 500W zdroje,tak můžeš dosdáhnout lepšího OC procesoru s 600W zdrojem. Tato problematika byla řešena cca půlrok zpátky na http://www.xtremesystems.org
nordir:to ne, stačí, pro běžného uživatele určitě ano, ale mně například nestačí, jelikož se zajímám o hledání limitů procesorů se vzduchovým chlazením (to už ani není o stabilitě-1M, wprime 32, validace, různá nastavení CPU na hraničních frekvencích atd-to však málokoho bere jako koníček
)
nordir:to ne, stačí, pro běžného uživatele určitě ano, ale mně například nestačí, jelikož se zajímám o hledání limitů procesorů se vzduchovým chlazením (to už ani není o stabilitě-1M, wprime 32, validace, různá nastavení CPU na hraničních frekvencích atd-to však málokoho bere jako koníček
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- no-X
- Středně pokročilý

http://www.tgdaily.com/content/view/44006/135/Nvidia does not seem to want to let Ati get away with that and has been trying to release a few press release spoilers.
It claims that its next series of cards are not going to be based on a redesigned GT200 core, but rather will be based on a completely new core architecture currently codenamed the GT300.
It says that the GT300 has performance significantly higher than anything ATI and its RV870 core can manage. Plus if they use two of them in their GX2 arrangement they will be faster than a well greased leopard on its way to a wildebeest convention
nVidia tvrdí, že jedna GT300 bude rychlejší než RV870 a že proti ATi mohou postavit i duální verzi.
K tomu nezbývá než dodat:
Což sedí přesně. Kdyby proti RV870 mohli postavit duální GT300, tak by o tom nekecali, ale udělali toBouncing Zabaglione Bros. píše:"Nvidia doesn't comment on unreleased products" - until they want to run a spoiler against a competitor launch with an unavailable and unfinished product
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- R Peter R
- Nováček

-

Všimol som si jednu zaujímavú vec - až príliš nápadnú podobnosť medzi EVGA GTX285 Classified a Radeonom 5870. Žeby niekto od niekoho opisoval? Alebo poznáme výrobcu chladičov pre sériu 5xxx - EVGA? Sú medzi nimi len skutočne minimálne rozdiely - jednoducho neverím že to vzišlo nezávisle z dvoch hláv...
- Thellwin
- Administrátor

Promaz OT, GT300 má thread o sekci vedle.
Syntex zklidní vyjadřování
Pro ostatní - informace typu, já tu kartu budu mít první/druhý/poslední jsou absolutně zbytečné. Až jí budete mít, tak to můžete na fórum postnout spolu s postřehy atd. do té doby si posty tohoto typu odpusťte, akorát to vyvolává zbytečné diskuse o tom, jestli dotyčný kecá nebo ne.
Syntex zklidní vyjadřování
Pro ostatní - informace typu, já tu kartu budu mít první/druhý/poslední jsou absolutně zbytečné. Až jí budete mít, tak to můžete na fórum postnout spolu s postřehy atd. do té doby si posty tohoto typu odpusťte, akorát to vyvolává zbytečné diskuse o tom, jestli dotyčný kecá nebo ne.
Goldnoob team proud member!
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
A jako v čem, nemohu tu vyjádřit svůj názor , s tím že tu kartu budu mít dříve než ostatní „users“ zde?? Nevím co je na tom irelevantního, ale mě se zdá , že klasická česká vlastnost vítezí, druhým se nepřeje absolutně nic, a hledá se za tím vše možné ... podle nich ...Thellwin píše:Promaz OT, GT300 má thread o sekci vedle.
Syntex zklidní vyjadřování![]()
// V čem jako? Že tu vyvrátím nesmysly toho uživatele, což mimochodem udělal i Fiala? A proto ten člověk napsal to co napsal ...nějak nechápu kam míříš, ale řeč byla o nečem jiném.
Naposledy upravil(a) Mirek Koci dne sob 19. zář 2009, 23:48, celkem upraveno 1 x.
- Thellwin
- Administrátor

ATi R8xx - informace, novinky, spekulace ... to je název threadu a ačkoliv je to tu volné, tak tahle informace má pro ostatní přínos stejný asi jako předpověď počasí v Antarktidě a zbytečně to vyvolává debaty, navíc, když ani jedna strana nemůže dokázat, že ten druhý lže.
Navíc já nic nezakazuju, jenom doporučuju, aby se to zase nemuselo promazávat.
A dodatek na konec. Měl by jsi si uvědomit, že Redaktor PCT není nic víc ani nic míň, než kterýkoliv jiný user tady (co se týče fóra), takže urážka redaktora PCT magu opravdu není závažnější prohřešek, než urážka kohokoliv jiného. Chtělo by to sletět z obláčku pocitu vlastní nepsotradatelnosti a výjimečnosti zpět na tvrdou zem každoděnní reality.
Připomínky na SZ
Navíc já nic nezakazuju, jenom doporučuju, aby se to zase nemuselo promazávat.
A dodatek na konec. Měl by jsi si uvědomit, že Redaktor PCT není nic víc ani nic míň, než kterýkoliv jiný user tady (co se týče fóra), takže urážka redaktora PCT magu opravdu není závažnější prohřešek, než urážka kohokoliv jiného. Chtělo by to sletět z obláčku pocitu vlastní nepsotradatelnosti a výjimečnosti zpět na tvrdou zem každoděnní reality.
Připomínky na SZ
Goldnoob team proud member!
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Aby tu nebylo jen OT, zkusim dat v ramci NDA par poznamek z testovani, ktere by mely zprijemnit cekani do stredy na plny test 
Sestava: Core i7 3,6 GHz, 6 GB DDR3 1800 MHz, Windows 7 Ultimate 64bit, nastaveni 1680, 1680 4AA, 1920, 1920 AA (30" LCD s 2560 bohuzel nemam doma)
a ted ty poznatky:
— s prehledem nejvykonnejsi jednocipova karta (o 22 % nad GTX 285)
— neprekonava dualni reseni (vykon tesne pod HD 4870 X2)
— OT: HD 4870 X2 a GTX 295 mi vysly prekvapive blizko sebe (rozdil jen 8 %)
— slibovanych 60 % nad HD 4870 512 MB se kona, oproti 1GB verzi je rozdil o 10 % mensi, nekterymi tu onanovany dvojnasobek se samozrejme nekona
— vynikajici spotreba ve 2D i 3D (obzvlast na tu 3D jsem doslova ziral, obojim mne AMD vice nez potesilo)
— diky nizke spotrebe velmi slusny zvukovy projev
— rozmery karty nejsou takovy masox, jak jsem se bal, na delku je jen o malicko delsi nez soucasne max. karty
— OC pod Windows 7 je horor. CCC ma limit uz 900 MHz a v RivaTuneru jsem sice schopen kartu rozchodit, ale nerozchodim RivaTuner....
http://www.sevenforums.com/attachments/ ... _error.png
Nejaky tip, co s tim? Je to kvuli tomu, ze ten Rivatuner64.sys neni digitalne podepsan a W7 chcou vsechny drivery podepsane
Podle mne ma ta karta obrovsky OC potencial, ale nemuzu se k nemu dostat
Ctete dokud to tu je, treba to tu za par hodin taky nebude. A treba ze mne vypadne i nejaky ten graf casem
Sestava: Core i7 3,6 GHz, 6 GB DDR3 1800 MHz, Windows 7 Ultimate 64bit, nastaveni 1680, 1680 4AA, 1920, 1920 AA (30" LCD s 2560 bohuzel nemam doma)
a ted ty poznatky:
— s prehledem nejvykonnejsi jednocipova karta (o 22 % nad GTX 285)
— neprekonava dualni reseni (vykon tesne pod HD 4870 X2)
— OT: HD 4870 X2 a GTX 295 mi vysly prekvapive blizko sebe (rozdil jen 8 %)
— slibovanych 60 % nad HD 4870 512 MB se kona, oproti 1GB verzi je rozdil o 10 % mensi, nekterymi tu onanovany dvojnasobek se samozrejme nekona
— vynikajici spotreba ve 2D i 3D (obzvlast na tu 3D jsem doslova ziral, obojim mne AMD vice nez potesilo)
— diky nizke spotrebe velmi slusny zvukovy projev
— rozmery karty nejsou takovy masox, jak jsem se bal, na delku je jen o malicko delsi nez soucasne max. karty
— OC pod Windows 7 je horor. CCC ma limit uz 900 MHz a v RivaTuneru jsem sice schopen kartu rozchodit, ale nerozchodim RivaTuner....
http://www.sevenforums.com/attachments/ ... _error.png
Nejaky tip, co s tim? Je to kvuli tomu, ze ten Rivatuner64.sys neni digitalne podepsan a W7 chcou vsechny drivery podepsane
Ctete dokud to tu je, treba to tu za par hodin taky nebude. A treba ze mne vypadne i nejaky ten graf casem
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- xeq
- Začátečník

-
Pekne vysledky.
S tymi driverami skusenosti nemam osobne ale po chvilke hladania som nasiel niaky postup, tak to mozes vyskusat:
http://thehotfix.net/forums/index.php?/ ... ntry174846
BTW: A co OC ram ?
S tymi driverami skusenosti nemam osobne ale po chvilke hladania som nasiel niaky postup, tak to mozes vyskusat:
http://thehotfix.net/forums/index.php?/ ... ntry174846
BTW: A co OC ram ?
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Tam u CCC neni limit 50, ale 100 MHz...
Za ten navod dik, ten jsem nenasel, hledal jsem podle hlaseni chyby RivaTuneru a nenasel nic uzitecneho. Nicmene vyzkousim zitra, ted jdu spat.
Za ten navod dik, ten jsem nenasel, hledal jsem podle hlaseni chyby RivaTuneru a nenasel nic uzitecneho. Nicmene vyzkousim zitra, ted jdu spat.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- barco
- Středně pokročilý

@Kamikadze vďaka za postrehy, nemohol by si ešte zhruba načrtnúť výkon HD 5850 ? Predpokladám, že tie poznatky, čo si postol sa týkali výkonnejšej verzie, tjst. HD 5870.
Inak kombinácia RivaTuner + Win 7 x64 ide, je viacero riešení na rozchodenie. Ja používam Driver Signature Enforcement Overrider 1.3b a naozaj funguje. (klik)
Inak kombinácia RivaTuner + Win 7 x64 ide, je viacero riešení na rozchodenie. Ja používam Driver Signature Enforcement Overrider 1.3b a naozaj funguje. (klik)
.
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Kamikadze, je nutne, aby si ten ovladac rucne podpisal, robi sa to cez toto: http://www.edisk.cz/stahni/82539/dseo13 ... .48KB.html
Rozbehal som tak aj iTracker, ati tool, ati tray tools
Rozbehal som tak aj iTracker, ati tool, ati tray tools