Dobrý den pánové,
už jsem silně bezradný. Je to 2 roky a 14 dní ( jak naschvál) co jsem koupil zdroj Enermax Liberty 5OOW u FoxPC s tím, že si kupuju kvalitní zdroj od dobrého výrobce a hlavně s 3 letou zárukou . Bohužel včera přijdu k PC zapnu - a nic. Tak jsem počítač rozebral pujcil jsem si od kamarada jeho zdroj a deska fungovala, takze jsem si ověřil, že muj problém spočívá ve zdroji. Ten jsem zapnul ručně abych si ověřil zda funguje - a taky že fungoval ( samostatný zdroj pouze zapojený v zasuvce a spojení 2 vodičů). Později jsem všechny vývody změřil a na každé větvy jsem naměřil správné hodnoty napětí, takže zdroj dle mého názoru je funkční, aspon na první pohled. Ale jak ho zapojim do desky a spojim jumpery PW on tak deska nenaběhne.
Uplatnovat 3 letou zaruku ve francii nebudu, nema to cenu. Enermax me v tomto velice zklamal.
Tudíž se ptám, nemáte někdo s tímto zkušenost ? Přemýšlel jsem, že si vytahnu zelenej vodič a jednu zem a napojim si ho na spinac, ale nevim jak by s tim fungovala deska. Je mi líto vyhozených 2500Kč.
Děkuji za odpovědi a pomoc.
Zdroj Enermax Liberty 500W
- Jirka 123
- Nováček

-
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zdroj Enermax Liberty 500W
Přidám se s dalším vadným zdrojem Enermax Liberty 500W. Závada se objevila také chvíli po skončení záruky. Mě ale zdroj normálně funguje, jen je v něm něco očividně špatně (patrně nějaká přžepěťová či zkratová ochrana). Po zapnutí zdroje dochází k nepříjemnému chrčení jako kdyby něco jiskřilo (nahrál jsem to sem http://www.youtube.com/watch?v=pTEpkr96TYs ).
Ze začátku to dělalo jen do naběhnutí systému, teď to dělá klidně i hodinu a pak teprve to zmlkne. Je divné, že když se zdroj občas projede autem, zase to na nějaký měsíc zmizí (asi má rád výlety
) Každopádně tohle nebude dle mě vada výrobce, ale spíše následek mého zacházení, protože tento zdroj se mnou prošel už řadu casemodů a casů a zkouším na něm kde co. Právě tak se mi i několikrát podařilo zdroj zkratovat při zapojování nějakých nových obvodů. No a nakonec právě po jednom takovém zkratu začal takto blbnout.
Neví tedy někdo, co by to mohlo být (dle mě asi vážně nějaká ta ochrana) a jestli by bylo možné to nějak vyřadit a dát třeba natvrdo bez ochrany, aby to nedělalo ten bordel?
Ze začátku to dělalo jen do naběhnutí systému, teď to dělá klidně i hodinu a pak teprve to zmlkne. Je divné, že když se zdroj občas projede autem, zase to na nějaký měsíc zmizí (asi má rád výlety
Neví tedy někdo, co by to mohlo být (dle mě asi vážně nějaká ta ochrana) a jestli by bylo možné to nějak vyřadit a dát třeba natvrdo bez ochrany, aby to nedělalo ten bordel?
- Corey
- Nováček

-
Nechi byt skeptik, ale tohle mi delala vrtule od chladice, ze lopatkama narazela do mrizky zdroje , tam jak se privadi vzduch.Zkus vetrak zastavit rucne a uvidis.
Vyresil sem to nasledovne, vzal sem stipacky a mrizku nasilim odstranil .)
Vyresil sem to nasledovne, vzal sem stipacky a mrizku nasilim odstranil .)
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Větrák to není. Dělá to jak se zastaveným, tak s vyjmutým fanem. Jde to tam od některé součástky, ale blbě se to poslouchá od které.