Zdroj Enermax Liberty 500W

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Jirka 123
Nováček
Nováček

Zdroj Enermax Liberty 500W

Příspěvek od Jirka 123 »

Dobrý den pánové,

už jsem silně bezradný. Je to 2 roky a 14 dní ( jak naschvál) co jsem koupil zdroj Enermax Liberty 5OOW u FoxPC s tím, že si kupuju kvalitní zdroj od dobrého výrobce a hlavně s 3 letou zárukou . Bohužel včera přijdu k PC zapnu - a nic. Tak jsem počítač rozebral pujcil jsem si od kamarada jeho zdroj a deska fungovala, takze jsem si ověřil, že muj problém spočívá ve zdroji. Ten jsem zapnul ručně abych si ověřil zda funguje - a taky že fungoval ( samostatný zdroj pouze zapojený v zasuvce a spojení 2 vodičů). Později jsem všechny vývody změřil a na každé větvy jsem naměřil správné hodnoty napětí, takže zdroj dle mého názoru je funkční, aspon na první pohled. Ale jak ho zapojim do desky a spojim jumpery PW on tak deska nenaběhne.

Uplatnovat 3 letou zaruku ve francii nebudu, nema to cenu. Enermax me v tomto velice zklamal.

Tudíž se ptám, nemáte někdo s tímto zkušenost ? Přemýšlel jsem, že si vytahnu zelenej vodič a jednu zem a napojim si ho na spinac, ale nevim jak by s tim fungovala deska. Je mi líto vyhozených 2500Kč.

Děkuji za odpovědi a pomoc.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Zdroj Enermax Liberty 500W

Příspěvek od ZdenekSveda »

Přidám se s dalším vadným zdrojem Enermax Liberty 500W. Závada se objevila také chvíli po skončení záruky. Mě ale zdroj normálně funguje, jen je v něm něco očividně špatně (patrně nějaká přžepěťová či zkratová ochrana). Po zapnutí zdroje dochází k nepříjemnému chrčení jako kdyby něco jiskřilo (nahrál jsem to sem http://www.youtube.com/watch?v=pTEpkr96TYs ).
Ze začátku to dělalo jen do naběhnutí systému, teď to dělá klidně i hodinu a pak teprve to zmlkne. Je divné, že když se zdroj občas projede autem, zase to na nějaký měsíc zmizí (asi má rád výlety :D ) Každopádně tohle nebude dle mě vada výrobce, ale spíše následek mého zacházení, protože tento zdroj se mnou prošel už řadu casemodů a casů a zkouším na něm kde co. Právě tak se mi i několikrát podařilo zdroj zkratovat při zapojování nějakých nových obvodů. No a nakonec právě po jednom takovém zkratu začal takto blbnout.
Neví tedy někdo, co by to mohlo být (dle mě asi vážně nějaká ta ochrana) a jestli by bylo možné to nějak vyřadit a dát třeba natvrdo bez ochrany, aby to nedělalo ten bordel?
Corey
Nováček
Nováček

Příspěvek od Corey »

Nechi byt skeptik, ale tohle mi delala vrtule od chladice, ze lopatkama narazela do mrizky zdroje , tam jak se privadi vzduch.Zkus vetrak zastavit rucne a uvidis.
Vyresil sem to nasledovne, vzal sem stipacky a mrizku nasilim odstranil .)
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Větrák to není. Dělá to jak se zastaveným, tak s vyjmutým fanem. Jde to tam od některé součástky, ale blbě se to poslouchá od které.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“