ATi R8xx - informace, novinky, spekulace
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- obcanskej
- Začátečník

-
Re: ATi R8xx - informace, novinky, spekulace
Je to hezký, ale líbilo by se mi víc, kdyby tam bylo srovnání s řadou 4800, aby bylo opravdu vidět, jak moc zamakala. I když je mi jasný, že je to propagační obrázek a má ukazovat výhodu před starou generací konkurence...
Řeknu to asi takhle, 20% výkonu u GTX 580 navrch proti GTX 480? To bude stačit tak maximálně na nejslabší modely z řady HD 6900.
...majitelé KEPLER grafik budou brečet, protože ve většině hrách mají nižší výkon, než za tu samou cenu mají konkurenční grafiky HD 7800...
Mohu vám již se 100% jistotou říci, že zatím grafické karty KEPLER rozhodně výkonné HD 7900 neohrozí.
...majitelé KEPLER grafik budou brečet, protože ve většině hrách mají nižší výkon, než za tu samou cenu mají konkurenční grafiky HD 7800...
Mohu vám již se 100% jistotou říci, že zatím grafické karty KEPLER rozhodně výkonné HD 7900 neohrozí.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nj sem zvedav kdy Nvidia vyda prohlaseni ze 8xMSAA je vlastne zbytecna vec kterou nikdo nepotrebuje, jako to udelali tedka s DX11 
- Robin_CG
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, mazec, XFX bude k Radeonu davat DiRT 2
To bych si za XFX klidne priplatil.
http://www.czechgamer.com/novinky/5103/ ... iRT-2.html
http://www.czechgamer.com/novinky/5103/ ... iRT-2.html
- Krteq
- Středně pokročilý

-
K těm propadům při 8xMSAA a trojnásobnému skóre v Perlin noise testu. Podle všeho to vypadá, že Beardie má pravdu a AMD se zaměřilo na odladění cache subsystému. V prezentacích je uváděna propustnost 1TB/s u L1 a 435GB/s mezi L1 & L2 a zdvojnásobení velikosti L2 (128KB pro každý memory controller). Perlin noise test je právě killer pro paměťový subsystém jako celek a lepší správa cache by se právě tam měla projevit, i když trojnásobek je fakt dost.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
zdar no-xi. hele, a pouziva se masivne Perlin noise ve hrach? 
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Ani ne, občas supluje částicové efekty jako kouř, oheň apod., ale masivně se nepoužívá.Flegy píše:pouziva se masivne Perlin noise ve hrach
- no-X
- Středně pokročilý

Tohle perfektně vyvrací domněnku, že výkon HD5870 je limitovaný propustností pamětí...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
sem zvedav jakou hru bude pribalovat ASUS ale o te XFX bych zauvazoval kdyby nebyl priplatek vetsi jak 4stovky.
- Robin_CG
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Od nejmenovaného zdroje mám potvrzeno, že pokud by GT300 byla výkonnější, než bude pro HD 5870 X2 zdrávo, AMD vytasí HD 5890 X2. Plán AMD/ATI proti GT300. Příští rok údajně AMD bude bojovat o výkonnostní trůn. /charlie/
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak ono kdyby udelaly HD5890X2 2x2GB takty kolem 950Mhz na jadre coz asi nebude problem s lepsima kouskama kremiku byl by vykon asi monstrozni. Ale podle me takovej vykon zatim neni snad ani potreba kdyz vyplouva na povrch jakej mega vykon ma obyc HD5870 1GB.
Naposledy upravil(a) Stratos dne pon 21. zář 2009, 10:45, celkem upraveno 1 x.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
A já žiju už dlouho v domění, že AMD vypustí z názvu X2 a pojmenuje Hemlock karty jako HD 5970.Robin_CG píše:Od nejmenovaného zdroje mám potvrzeno, že pokud by GT300 byla výkonnější, než bude pro HD 5870 X2 zdrávo, AMD vytasí HD 5890 X2. Plán AMD/ATI proti GT300. Příští rok údajně AMD bude bojovat o výkonnostní trůn. /charlie/
- no-X
- Středně pokročilý

To jsem si myslel též... že bych se zkusil pozeptat? 
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- fobos
- Začátečník

síce chápem, že ATi bude s "5890 X2" bojovať o výkonnostný trón, ale pre boha k ČOMU by bola tak výkonná karta ? Ten výkon jednoducho už nie je čím zabiť (ani rozlíšením ani AA).
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
vykon se da vzdy vyuzit. prijde zase nejaka hra typu crisis a budem naopak brecet a cekat na dalsi generaci gk
. nebo distribuovane vypocty, tem to take dost pomuze. me osobne se zamlouva reseni se 3mi monitory. kdyby clovek koupil napr 3x samsung 2243BW tak se vejde do 14k a ma peknej vyhled 
- Robin_CG
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
K čemu takový výkon? Kvůli marketingu. Snad sis nemyslel, že kvůli nám? 
- Robin_CG
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Eyefinity je jednoznačně výhra. Tři menší LCD (22", 24"), které jsou v pohodě, koupíš levněji, než jednu vetší 30". A plochy máš nesrovnatelně více. Já už čekám ve frontěFlegy píše:vykon se da vzdy vyuzit. prijde zase nejaka hra typu crisis a budem naopak brecet a cekat na dalsi generaci gk. nebo distribuovane vypocty, tem to take dost pomuze. me osobne se zamlouva reseni se 3mi monitory. kdyby clovek koupil napr 3x samsung 2243BW tak se vejde do 14k a ma peknej vyhled
- beardie
- Středně pokročilý

z 5870X2 bude 5970Krteq píše:A já žiju už dlouho v domění, že AMD vypustí z názvu X2 a pojmenuje Hemlock karty jako HD 5970.
z 5890X2 bude 5990
a Platinum Edition 5890X2 bude 5999
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
ta platinum bude s 6ti vystupy na monitory?
- beardie
- Středně pokročilý

to je len moja fantazia, nebrat vazne 
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
ze ja vam na to obcas skocim kluci usaty