Problem pri oc athlon xp1600+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
spigy11
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problem pri oc athlon xp1600+

Příspěvek od spigy11 »

Zdravím.
Ide o to, že keď pretaktujem procesor, na 1700+ , 1900+. sa mi PC pri spustení resetne, asi po 10-20 s. Tento problém nemám ak je procesor nepretaktovaný. Počul som, že vraj to môže súvisieť s antiovercloking protection procesora.
Mohol by mi niekto poradiť, ako daný problém odstrániť.
Vopred ďakujem. :-D
YohanN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od YohanN »

Hm, trochu málo informací. Především napiš, jak si taktoval, teda jestli přes FSB nebo máš odemčenej CPU. Pokud si zvedal FSB, tipoval bych na problém spíš paměť - pak je potřeba zkusit úpravu časování. Taky si nenapsal typ jádra cpu - i když myslím, že by to mělo asi bej palomino. (jako mám já) a pokud to tak je, ničemu už se nediv a na větší OC rovnou zapomeň. Já sem 1800+ dostal s bídou na 1900+.
BTW si přečti FAQ
:twisted:
hasta la vista
hadr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem pri oc athlon xp1600+

Příspěvek od hadr »

spigy11 píše:Zdravím.
Ide o to, že keď pretaktujem procesor, na 1700+ , 1900+. sa mi PC pri spustení resetne, asi po 10-20 s. Tento problém nemám ak je procesor nepretaktovaný. Počul som, že vraj to môže súvisieť s antiovercloking protection procesora.
Mohol by mi niekto poradiť, ako daný problém odstrániť.
Vopred ďakujem. :-D
To je snad jasny ne? :evil:
Proste to ten procik nestiha, 1600+ je pouze Palomino a to je na OC nic moc... Bud zvedni voltaz nebo se na to vykasli :wink:

Na otestovani stability CPU zkus Prime95, na pameti Memtest86.
HP nx7400 - Sharp 550sh
spigy11
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spigy11 »

Procak som taktoval v Biose. S tou voltážou to nebude asi nic, pretože maje nastavenia v Biose sú veľmi slabé. No proste ECS
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

Na 90% to nestíhá procesor.Zvýšit Vcore nebo prodat.Ještě bych zkusil spojit L1 můstky,změnit násobič a zachovat frekvenci FSB.Tím vyloučíš,že se na restartech nepodílí nějaká jiná komponenta(grafika,paměť,zvukovka atd.)
johny5v
Nováček
Nováček

Příspěvek od johny5v »

Kdysi jsem mel 1600+ a na 1900+ sel bez problemu

DFI LP NF4-Ultra , A64 3000+ (Venice), Seagate Barracuda 7200.+ 160GB SATA, GainWard GF6600 ,Chill 410W , AOC 7A+
Ballrock
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ballrock »

Rekl bych ze budes mit pozkozeny MB. chceto prozkoumat
spigy11
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spigy11 »

Vďaka za bohaté rady. :-D
Čo sa týka tých programov, tak ich odsúšam.
To s tou doskou môže byť tiež pravda už od začiatku mi ide na nervy.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

spigy11 píše:To s tou doskou môže byť tiež pravda už od začiatku mi ide na nervy.
Pokud jede CPU na default v pohode, tak bude deska nejspis v poradku. Palomino je pri taktovani nutne dobre chladit a vetsinou je take treba zvysovat Vcore.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
spigy11
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spigy11 »

Teplota jadra je 32 °C, myslím, že to je v poriadku. (teplota pretaktovaného jadra, aby sme si rozumel)
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

Tak to je divný,32° je dost málo na přetaktované Palomino.To bys neměl ani s vodním chlazením.Já měl na 1600+ bez zátěže 50°.To čidlo nebude asi ukazovat správně.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

uuuuu píše:Tak to je divný,32° je dost málo na přetaktované Palomino.To bys neměl ani s vodním chlazením.Já měl na 1600+ bez zátěže 50°.To čidlo nebude asi ukazovat správně.
ja mam na 1700+@2000+ asi 34 stupnov,takze neviem co vy mate stale so 50 stupnami.

tse tse tse,lamy 8-)

PS:ide o palomino aby bolo jasne :(
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

johny128 píše:
uuuuu píše:Tak to je divný,32° je dost málo na přetaktované Palomino.To bys neměl ani s vodním chlazením.Já měl na 1600+ bez zátěže 50°.To čidlo nebude asi ukazovat správně.
ja mam na 1700+@2000+ asi 34 stupnov,takze neviem co vy mate stale so 50 stupnami.

tse tse tse,lamy 8-)

PS:ide o palomino aby bolo jasne :(
Tak to bych chtěl vidět ty hlavo.Aby bolo jasne tak to Palomino je namrskaný 180nm technologií,pracuje s vyšším napětím a když ho taktneš topí víc než Thoroughbredy(a nemusíš ho ani přetaktovávat).Jestli máš na něm 34°,tak zkus zmáčknout ten velkej čudlík na case, protože máš to PC asi vypnutý.Jo a stáhni si topení,mít v bytě 34° je dost.
Stavěl jsem 3 Palomina a ani jedno s normálním chladičem neslezlo pod 40°C ani s CPU Idle.A ještě by mě zajímalo,proč v popisu tvýho stroje uvádíš teplotu přetočenýho CPU 50°.To je divný viď. :wink:
Naposledy upravil(a) uuuuu dne stř 24. bře 2004, 00:07, celkem upraveno 1 x.
uuuuu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od uuuuu »

Jen pro srovnání Athlon XP 1700+ Palomino 57.4W
Athlon XP 1700+ Thoroughbred 44.9W
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“