Jak přistupují externí boxy k diskům.. nemohou zmršit oddíl?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Jak přistupují externí boxy k diskům.. nemohou zmršit oddíl?

Příspěvek od Maxtor »

Samsung F2 1,5TB, který zhruba za mesic prijde do boxu IcyDock MB-559US-1SB..

Obecne by me zajímalo, jestli podobne boxy fungují pouze jako jakási redukce, nebo mohou k disku pristupovat samy (podobne jako je tomu u NAS boxu)..

Resim jedine.. disk uz je doma, box prozatim ne.. ma smysl disk naformatovat a zacit se zalohou dat s tim, ze potom jen bude zasunut do boxu..? nemam radeji s formatem cekat na samotny box..?
Podle me samozrejme ne.. disk se naformatuje a box uz to potom neresi, tzn. kdyz do nej zastrcim NTFS disk, proste jej bez problemu nacte..
Jisty si tim ale nejsem, proto se ptam..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Jak přistupují externí boxy k diskům.. nemohou zmršit oddíl?

Příspěvek od zombux »

v boxu je obvykle řadič, který zajišťuje připojení k PC. ten řadič obvykle funguje transparentně, tj je úplně jedno jestli tam dáš naformátovanej disk nebo ne.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No to ja si myslim taky.. jen jsem se ted tak zamyslel, pac disk bude vylozene zalozni vec.. aktualne visi v PC, behem par tydnu pujde do boxu..
Mam takove letme obavy, ze na nej dam dulezita data, strcim ho do boxu a budu vyrizenej.. ne ze by data zmizela, ale treba to neposlape.. kam potom s 1TB veci ze, aby se disk mohl znova formatnout v boxu.. :)

No je ale fakt, ze ten box je eSATA, kde by se nemelo dit prakticky nic.. v podstate bude k PC pripjenej tak, jak je nyni.. mno.. asi to risknu..
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Tvoje obavy jsou zcela zbytečné, to je jako kdyby ses strachoval ho přepojit z ICH od intelu na SBXXX od AMD. Ale tohle bys mohl vědět když máš 3 větráčky... :|
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No tak obcas nejakej zasek mit clovek muze ne.. :) ..jak rikam.. sam si to myslim, jen jsem podobny veci nikdy doma nemel a nikdy jsem to nezkousel.. radeji se tedy zeptam, nez abych pak zadonil po kamaradech, kam s 1,5TB dat..

V kazdym pripade diky za ujisteni.. jak rikam.. potreboval jsem jen postouchnout.. :wink:
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Jasně, v pohodě. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“