Samsung F2 1,5TB, který zhruba za mesic prijde do boxu IcyDock MB-559US-1SB..
Obecne by me zajímalo, jestli podobne boxy fungují pouze jako jakási redukce, nebo mohou k disku pristupovat samy (podobne jako je tomu u NAS boxu)..
Resim jedine.. disk uz je doma, box prozatim ne.. ma smysl disk naformatovat a zacit se zalohou dat s tim, ze potom jen bude zasunut do boxu..? nemam radeji s formatem cekat na samotny box..?
Podle me samozrejme ne.. disk se naformatuje a box uz to potom neresi, tzn. kdyz do nej zastrcim NTFS disk, proste jej bez problemu nacte..
Jisty si tim ale nejsem, proto se ptam..
Jak přistupují externí boxy k diskům.. nemohou zmršit oddíl?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Maxtor
- Začátečník

-
- zombux
- Odborník PCT

Re: Jak přistupují externí boxy k diskům.. nemohou zmršit oddíl?
v boxu je obvykle řadič, který zajišťuje připojení k PC. ten řadič obvykle funguje transparentně, tj je úplně jedno jestli tam dáš naformátovanej disk nebo ne.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Maxtor
- Začátečník

-
No to ja si myslim taky.. jen jsem se ted tak zamyslel, pac disk bude vylozene zalozni vec.. aktualne visi v PC, behem par tydnu pujde do boxu..
Mam takove letme obavy, ze na nej dam dulezita data, strcim ho do boxu a budu vyrizenej.. ne ze by data zmizela, ale treba to neposlape.. kam potom s 1TB veci ze, aby se disk mohl znova formatnout v boxu..
No je ale fakt, ze ten box je eSATA, kde by se nemelo dit prakticky nic.. v podstate bude k PC pripjenej tak, jak je nyni.. mno.. asi to risknu..
Mam takove letme obavy, ze na nej dam dulezita data, strcim ho do boxu a budu vyrizenej.. ne ze by data zmizela, ale treba to neposlape.. kam potom s 1TB veci ze, aby se disk mohl znova formatnout v boxu..
No je ale fakt, ze ten box je eSATA, kde by se nemelo dit prakticky nic.. v podstate bude k PC pripjenej tak, jak je nyni.. mno.. asi to risknu..
- Mastodont
- Černá karta

-
Tvoje obavy jsou zcela zbytečné, to je jako kdyby ses strachoval ho přepojit z ICH od intelu na SBXXX od AMD. Ale tohle bys mohl vědět když máš 3 větráčky... 
- Maxtor
- Začátečník

-
No tak obcas nejakej zasek mit clovek muze ne..
..jak rikam.. sam si to myslim, jen jsem podobny veci nikdy doma nemel a nikdy jsem to nezkousel.. radeji se tedy zeptam, nez abych pak zadonil po kamaradech, kam s 1,5TB dat..
V kazdym pripade diky za ujisteni.. jak rikam.. potreboval jsem jen postouchnout..
V kazdym pripade diky za ujisteni.. jak rikam.. potreboval jsem jen postouchnout..
- Mastodont
- Černá karta

-
Jasně, v pohodě.