Vysokoškoláci, jaký NTB používáte?(10",14",15",....)

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
doonio
Nováček
Nováček

Vysokoškoláci, jaký NTB používáte?(10",14",15",....)

Příspěvek od doonio »

Zdravím všechny študáky,a chtěl ybch se na vás obrátit s prosbou,jaká úhlopříčka je nejpoužívanjší na VŠ.Dosti jsem mi zalíbila skupina 10" netbooků,ale za cenu 10000 je JEDNOJÁDRO,160GB, 1G,1,5kg ŽÁDNÁ MECHANIKA,LESKLÝ DISPLEJ trochu málo. Ale na druhou stranu je tady obrovská výdrž, a mobilita
Za 10000 už můžu sehnat C2D, 250GB,2GB RAM, atd... avšak s výdrží cca 3 hodiny váhou 3kg,atd..
A proto se ptám co vy více upřednostňuejte na VŠ? Výdrž, nebo výkon?Co já tak koukám u nás na fakultě, tak každej frčí na nějaké 15,6.Díky všem za odpověď, a omluovám se ža totální off-topic, ale prostě nevím co mám koupit-jestli netbooka a stolák, nebo nadupanej NTB.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vysokoškoláci, jaký NTB používáte?(10",14",15",....)

Příspěvek od myom »

mam 11,6" a jak vidim ty poslucharny plne 15" bestii, tak ne diky... ale ten vykon je proste nekde jinde... neco za mobilitu musis zaplatit.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sir Samuel »

Taky nezapomeň, že ty netbooky nejsou úplně ideální ani na ten net co mají v názvu, prohlížet stránky je pohodlnější na větším displeji s větším rozlišením :wink:
Ne, to by ses měl rozhodnout sám, jestli potřebuješ ten výkon, co všechno hodláš na notebooku dělat... Jak napsal Myom, za mobilitu se platí a záleží na tvých potřebách, ne na tom, co mají ostatní. Ale to už tady na noc trochu filozofuji :D
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jsem na tom podobne jako nazor vyse.. 15" uz nikdy.. kdo se s tim ma tahat.. po pul roce ma clovek chut vyhodit to do nejblizsi popelnice.. nejsem pro 11" a podobny mrnousy.. to uz je zase moc malo, vzhledem k rozliseni displeje..

Z me strany jedina rada.. 12", nebo 13".. podle toho, co se najde na trhu.. nabizej vykon velkejch notebooku, rozumny rozliseni, to vse pri malejch rozmerech..
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

tech 12" je imho idealni, 13" je maximum. ja na tom 11,6" mam rozliseni 1333x768 a ve velikosti pracovni plochy nemam problem. jinak tech 8-9h vydrze je proste k nezaplaceni. nosim s sebou v malem, obycejnem batuzku (dalsi aspekt - na 15" potrebujes pomalu krosnu) jenom notas, bez zdroje a kabelu. nosit ho muzu pohodlne v ruce, zadny stres. ta velikost je o zvyku, je treba si rozmyslet, co vlastne chces, jestli nahradu deskopu, nebo notebook.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Pokukoval jsem po 17" ale zůstal jsem u desktopu s 24"...trochu neobjektivní do vaší ankety páč jsem potřeboval velkou plochu pro CAD takže mobilita by šla trochu stranou nebo na úkor
každopádně teď uvažuju o něčem hodně malém. třeba na dovču aby bylo kam stáhnout fotky, lehnout s internetem na zahradě k bazénu atd
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
doonio
Nováček
Nováček

Příspěvek od doonio »

To myom:Můžu se zeptat co máš za NTB?
Asi máš pravdu,15, těžká kur..,a 10" s atomem nic nezvládne, takže asi zlatá střední cesta-těch 12-13.3,máte nějaké tipy který třeba jo, a který vůbec.Mě osobně se líbí DELL 1320,nebo nějaký HP.
Který značky určitě NE?(Asus,Acer,MSI,Umax,),a který naopak stojí za zmínku?
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

tema vedle. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 3#p7875353

projdi si to tema, je tam o tom notasu uz dost informaci, obrazek si muzes udelat sam.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Taktiež mám 15". NTB na VŠ a prácu. Pri voľbe som sa bál menších, ale dnes by som už skorej vyberal z menších 13-14".
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salamander »

Jo, ja pouzivam 13" Dell XPS a velikost obrazovky mi prijde tak akorat, na prenaseni taky OK, akorat jsem ted musel dokoupit druhou baterku :(
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

osobně mám 12" tablet, s C2D a 5-6 hodin výdrže
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polo »

14,1 s WXGA+ displejom zdal sa mi na nosenie idelni doma len polozim do docku a mam vsetko co potrebujem dostupne ( monitory, klavesnicu,zvukovku atd. ) Takze nizke rozlisenie nemusim riesit( a ani pohodlie mensieho booku aj ked pri trosku lepsej 14 ci 13 je rovnake ako na 15,4 a viac )
'Cause life is like a game sometimes
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

14" - 1440*900
(Thinkpad T61)

Je to celkem už větší, ale ještě žádná kráva. 13", 12" bude na přednášky i nějakou nelagující práci, popř. zábavu akorát. Já to nemám primárně na nošení, spíš takové portable DTR na doma - desktop mám na privátě...

Nevzal bych si osobně netbook, je to už příliš nevýkonné a malé, to už rovnou tam můžu sedět s PDA. (což jsem taky dneska dělal :-) )

Většina vysokoškoláků jsou ale těžcí šílenci, řekl bych, že v 1BIB FIT VUT má tak 90% 15,6" nebo víc a tak 75% lesklý display... no fuj.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salamander »

Maranov píše: Většina vysokoškoláků jsou ale těžcí šílenci, řekl bych, že v 1BIB FIT VUT má tak 90% 15,6" nebo víc a tak 75% lesklý display... no fuj.
OT: (fakt sorry za off-topic)
15,6" je jeste dobry, ale vcera jsem videl na prednasce nejakyho studenta s tou obri 17" Toshibou Quosmio X300 :D to byl aspon mazec :D /OT
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Taky teď vybíram notebook na přednášky. Rozhoduju se mezi 13.3 a 14" Acer Timeline. Pořád nevím, co jsem tak koukal, tak ta 13ka je menší jen nepatrně a tech 250g navic u 14" se dá zvládnout a má i mechaniku ( kterou je pravda, že využiju málokdy). Rozhodně nepotřebuju výkon, bude sloužit jen na programování ve škole a na net, takže co možná nejdelší výdrž do 15kKč, proto padlo rozhodnutí na řadu Timeline ačkoliv jsem se zapřísáhl, že mi Acer do domu nepůjde. Neviděli jste je v nějakém obchodu v Plzni náhodou vystavené?
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“