A jak taková ochrana proti přehřátí bude fungovat? Hádám stejně jako u starších karet, že se resetne adaptér a bude to dělat do nekonečna?
No a co se týče toho zlepšení, byl vždycky problém rychle odvést to brutální teplo z napájecích obvodů, to až vapor-x a atomic si s tím dobře poradil, případně extra chlazení od thermalright.
Moc jsem nepátral, ale kolik jsou teď teploty těch napájecích obvodů při zátěži s tím stock chlazením? je to někde?
Uz ty testovaci kousky davaly v recenzich takty 910-925MHz (snad bez navyseni napeti GPU), takze nejaka edice HD5870 OC/HD5890 (950/6000) z lepsich chipu se zvysenym napetim by asi nemela byt takovym problemem. Dalsich 15-20% narustu vykonu proti HD5870 by uz bylo poznat.
Ono ATI muze mit v zaloze lepsi vyberove cipy co daj 1ghz bez zvysovani napeti jako tomu bylo u HD4890 kde take Edice od Sapphire ATOMIC mely 1Ghz se zakladnim napetim. Vse je to o vyberu tech lepsich cipů.
DEVastor píše:Už zase teorie výběrových čipů? Vždyť je to skoro pokaždé, naposled u 4870 a jak to dopadlo...
HD4890 mely vyberove 1Ghz a nevyberove 850Mhz cipy, vsak o tom psal i OBR zde na foru. A skutecne se to pak ukazalo jako pravda 1Ghz vyberove meli zaklandi napeti stejne jako 850Mhz verze viz Atomic od sapphiru
Doneslo se ke mně, že GT300 nepřekoná Cypress ani o 25%, tzn. vypadá to na situaci jako s HD4870/GTX280 nebo HD4890/GTX285. ATi údajně na základě toho zvažuje, jestli má smysl vydávat HD5890, nebo jen povolit partnerům OC edice současné HD5870. GT300 by údajně měla být vydaná na konci října nebo začátku listopadu (na tuto dobu ATi plánuje X2). Do konce roku má být jen pár karet, více až po novém roce. To komplikuje čínský nový rok, který se slaví v únoru a během kterého číňani nedělají, takže běžné zboží se jede ze skladových zásob, pokud nejsou, je problém.
Nevím, nakolik jsou tyto informace věrohodné, takže se za ně nepostavím. Jelikož mě ale Krteq nedávno požádal, abych si je nenechával pro sebe, tak s nimi naložte, jak uznáte za vhodné.
no-X píše:Doneslo se ke mně, že GT300 nepřekoná Cypress ani o 25%, tzn. vypadá to na situaci jako s HD4870/GTX280 nebo HD4890/GTX285. ATi údajně na základě toho zvažuje, jestli má smysl vydávat HD5890, nebo jen povolit partnerům OC edice současné HD5870. GT300 by údajně měla být vydaná na konci října nebo začátku listopadu (na tuto dobu ATi plánuje X2). Do konce roku má být jen pár karet, více až po novém roce. To komplikuje čínský nový rok, který se slaví v únoru a během kterého číňani nedělají, takže běžné zboží se jede ze skladových zásob, pokud nejsou, je problém.
Nevím, nakolik jsou tyto informace věrohodné, takže se za ně nepostavím. Jelikož mě ale Krteq nedávno požádal, abych si je nenechával pro sebe, tak s nimi naložte, jak uznáte za vhodné.
let the flame begin
a presun do threadu o GT 300 nech sa tu nespamuje
no-X píše:Nevím, nakolik jsou tyto informace věrohodné, takže se za ně nepostavím. Jelikož mě ale Krteq nedávno požádal, abych si je nenechával pro sebe, tak s nimi naložte, jak uznáte za vhodné.
To by mě zajímalo, odkud tohle ví „nejlepší moderátor“ a ty to tu vydáváš jako žhavou novinku. Když jsem to na fóru uváděl už asi tři týdny zpátky, gratulace k probuzení.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
bandito, bandito, zotri si tie zelené kapry z očí a ešte raz si prejdi toto fórum, a hlavne krtkovu žiadosť, aby erudovaní ľudia všetky svoje poznatky, domnienky, klebety a drísty dali verejne najavo, aby o nich plebs mohol špekulovať.