Studentský NB kolem 20kkč

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

dewator
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Studentský NB kolem 20kkč

Příspěvek od dewator »

Základní otázky

Jaký je váš rozpočet?
do 24kkč.

Jakou velikost notebooku preferujete?
c) mainstream (15“ – 16“)

Preferujete nějaké značky?
Na tom moc nesejde, ale bojím se ASUSů, ACERů apod.

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
:roll: Serfovat, místy studia, žádný stříhání videa, ani grafický editory. Občas nějáký ty starší hry.

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Nejspíš ho budu dost tahat s sebou do školy.

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
jop, klasiky typu CoD2 a tak :)

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
aspoň ty 3 hodiny

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Chtěl bych Visty s možností přechodu na 7 do budoucna, když ale nebudou nic se neděje.

Displej

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
b) širokoúhlý 16:10
2. WSXGA 1680 x 1050
c) širokoúhlý 16:9
1. WXGA 1366 x 768 (čímž si nejsem jistej)

Kvalita zpracování a design

Na designu mi tolik nesejde. Kvalita zpracování je jiná. Chtěl bych aby mi pár let vydržel a hlavně aby to nevrzalo všude kde to půjde.

Komponenty

Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Nejspíš C2D

Jak velká má být operační paměť?
min. 3GB

Jak velký má být pevný disk?
min. 250GB

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
Jasně, nějákou DVD palírnu :)

Co sem se tak díval tak sem našel tady ty 3:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61901
http://www.ribbon.cz/toshiba-satellite-a500-136
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65884

O tom lenovu sem našel cosi v tom smyslu, že kvalita zpracování je dost mizerná, že se na výrobě podílí ASUS či co :? . Na druhou stranu je to lenovo, nevím co si o tom mám myslet.
U té Toshiby si nejsem jistej kvalitou zpracování. Navíc se mi nepodařilo zjistit kde má audio výstupy. Jestli je má vepředu, tak je rovnou mimo hru.
Ten Dell se zdá fajn. Stejně jako u Toshiby sem ale nervózní z toho rozlišení. Jestli už není lepší klasický 1280x800 :oops:

Díky za rady :)
"A man who's running faster than leopard is fucking quick"
Unnamed
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Studentský NB kolem 20kkč

Příspěvek od Unnamed »

To rozliseni je klasicke pro 15,6 - 16" notebooky s pomerem stran 16:9.
O tom Dellu uvazuju taky. Toshiba ma audio konektory na leve strane. Taky se mi hodne zamlouva, jestli ale bude mit takove problemy s hranim jako minula rada tak bych do ni nesel. U Dellu je velka vyhoda v tom, ze ma 3 roky NBD zaruku, to znamena ze zavolas do Dellu a oni druhy den prijedou k tobe domu ti ten notas spravit. Mi to prislo jako blbost do te doby, dokud jsem nemusel byt mesic bez notasu. :|

Jinak jeste upozorneni k Toshibe - urcite se bude hodne, hodne spinit.
dewator
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dewator »

Tak to vypadá, že Dell je vítěz. Trošku si nejspíš připlatím a budu si užívat 1920x1080:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65889
Unnamed
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Unnamed »

Ok, kdybys kupoval, tak mi prosim napis, rozhoduju se ted co koupit a ten Dell vypada hodne dobre :)
dewator
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dewator »

Ještě jsem se chtěl zeptat, co si myslíte o té grafice ATI Radeon HD 4570? Popř. s kterou grafikou od nVidie byste ji srovnali? V grafikách ATI sem celkem ztracenej.
balaam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balaam »

Dewator: http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mo ... 885.0.html - stačí zagooglit a první odkaz, co ti vyjede, je užitečný.
Desktop: CPU:Intel Core i7 920, MB: Asus Sabertooth X58, GK: Sapphire AMD R9 270X 2GB, 12GB RAM, 1.7TBHDD, Zdroj: Corsair GS800 - 800W, Win. 8 Professional 64b. NAS: WD 2TB.
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polo »

Je to nieco podobne ako taka 8600GS od nvidie(co sa tyka notebookov)

NBD zaruka sa da kupit aj k Toshibe za dakych 4K mate 3 roky NBD...
'Cause life is like a game sometimes
dewator
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dewator »

Tak jsem se tedy rozhodl a čekám, než mi přijde ten Dell na prodejnu (12-16 dnů). Pak sem pisnu, co si o tom myslím, ale bude to můj první notebook, tak to tak asi bude vypadat :oops:

A taky sem se chtěl zeptat, jak to je s tím přechodem na Windows 7? Kdesi sem našel, že při koupi NB s Vistama dostanu kupón s možností přechodu na 7. Jinde zase bylo, že to je pouze pro některý NB. Přímo na prodejně mi řekli, že mám asi smolíka, protože Studia nejsou v podporovaných pro upgrade. Doufám, že za měsíc a půl nebudu muset vysolit další 4k za systém :roll:
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Ja na strankach Dellu vidim s podporovanych modelech Studio 1555
https://win7.dell.com/Eligibility.aspx
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
dewator
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dewator »

Aha, ukazoval mi přímo na prodejně taky nějákou stránku, na který nebyly zase podporovaný žádný Studia. Tak uvidíme, díky za info
Marlog
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Marlog »

cao, uz ho mas doma? jaky je? diky :)
CPU: AMD 3600 @ 4.20GHz + GELID Solutions Phantom + 2xNoctua NF-F12 PWM, MB: MSI B450M Mortar Max, RAM: 2x16GB DDR4 HyperX Fury 3200MHz CL16, GPU: GIGABYTE GeForce RTX 3080 VISION OC 10G, HDD: NVME Transcend MTE220S 512GB + SSD OZC ARC 480GB, PSU: ASUS TUF-1000G-GAMING 1000W, CASE: SilverStone PRECISION PS07, MONITOR: DELL G3223Q 32" + BenQ GW2765HE 27"
dewator
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dewator »

čao, už mi doma leží asi týden. Zkušenosti jsou zatím vesměs kladné. Ale při rozbalování si zapamatujte jak vypadal, už tak čistej nikdy nebude :) .. Jinak mám tu verzi s displayem 1920x1080, což si nemůžu vynachválit :) Pokud máte nějáký dotazy, tak pište, rád odpovím
Marlog
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Marlog »

a jak dlouho vydrzi na baterku? jinak zpracovani je ok? a co ta grafika? zkousel jsi nejake hry treba pro otestovani :)
CPU: AMD 3600 @ 4.20GHz + GELID Solutions Phantom + 2xNoctua NF-F12 PWM, MB: MSI B450M Mortar Max, RAM: 2x16GB DDR4 HyperX Fury 3200MHz CL16, GPU: GIGABYTE GeForce RTX 3080 VISION OC 10G, HDD: NVME Transcend MTE220S 512GB + SSD OZC ARC 480GB, PSU: ASUS TUF-1000G-GAMING 1000W, CASE: SilverStone PRECISION PS07, MONITOR: DELL G3223Q 32" + BenQ GW2765HE 27"
dewator
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dewator »

Hoj, měl sem ho párkrát ve škole a 3 hoďky zvládne s přehledem. Co se týče hlučnosti, tak je na tom podle mě moc dobře, horší je to s nabíječkou - mírně píská. Zpracování se mi zdá naprosto výborný, nic nevrže, nic se neprohýbá, na klávesnici se píše krásně. Výkon sem moc netestoval, jenom klasiky Call of Duty 1 a 2 .. ve 2ce není problém dostat se na stabilních 250FPS při low-medium 1024x768. Display je naprostá paráda. Pracovat na 1920x1080 je naprostá třešnička na dortu. Jinak je náchylnej na otisky, ale lesklej display se zase vyplatí při koukání na filmy - věrnost barev fakt stojí za ty občasný otisky.
Marlog
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Marlog »

no já právě četll, že je to plasťák, tak jsem se chtěl jen ujistit. ty 3hodiny v Office? díky
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

V office dá i kolem 5 hodin ;) Výkon 3D Mark 05 je 7745 bodů.

...
Marlog
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Marlog »

a jak pevny vam pripada? co plast u touchpadu,nebude se odirat ? diky
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Je pevný ;)

...
dewator
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dewator »

Plast okolo touchpadu se ti rozhodně odírat nebude 8-) Mám ho doma už asi měsíc, do školy nosím skoro každej den a neslyšel sem ho ani jednou vrznout :)
Marlog
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Marlog »

tak nakonec se nemuzu rozhodnout mezi

http://lenovoshop.cz/lenovo-thinkpad-r5 ... 34492.html
a
http://www.mironet.cz/dell-studio-1555- ... d+dp97538/

ktery myslite, ze je lepsi? dle me ten DELL, ale ma horsi konstrukci nez R500 a nema TrackPoint a DDR3 pameti
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“