SLUCHÁTKA

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: SLUCHÁTKA

Příspěvek od Jindy »

MrDawe: Nejlepší jsou z nich Roccat Kave. Uvědom si, že ty zbylé dvě mají pouze VIRTUÁLNÍ surround. A co jsem testoval G35, byla to hrůza. Že tam je nálepka 7.1 je úplně jedno, protože jsou uvnitř stereo repráčky a virtuální surround jde udělat čistě přes software na jakýchkoliv stereo sluchátkách. Navíc, jako skutečné 7.1 to nezní ani náhodou a ani jako skutečné 5.1.

Jedině Roccat Kave mají skutečný surround (kromě šmejdu jménem Medusa) a navíc vibrace a jde skutečně lokalizovat protivníka a zvuky. U G35 to nefunguje skoro vůbec a ty Razery na tom budou podobně, protože používají stejnou technologii. Ke všemu, Kave mají i jinak poměrně hodně kvalitní zvuk.

Jak jsem psal, bude review, ale nevím kdy, čeká to ve frontě s jinými články na uveřejnění, ale snad během 2-3 týdnů to vyjde. Jinak review na G35 už je tu dávno, koukni do mých PCT článků, jestlis to nečetl, tak myslím, že bys měl.

Můj osobní názor na ten virtuální surround je, že je to shit a navíc ty G35 mají dost žalostné zpracování. Ber Roccat Kave, budeš spokojen.
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

Díky za odpověd'..

tvůj článek jsem právě ted' dočetl a myslím si že je to :arrow: skvěle odvedená práce (doufám že takhle detailně bude vypadat článek aji na Roccaty :) )

Dám na tebe a rovnou jdu objednat Kave ..
Ještě jednou děkuji..
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

MrDawe: Díky. Článek o Kave je nejspíš o něco kratší, protože G35 u sebe mají ten software, takže bylo víc o čem psát. To ale nic nemění na výsledku, že Kave jsou radikálně lepší. Je to také tím, že se zapojují normálně do zvukovky, potřebuješ tedy (co nejkvalitnější) 5.1 zvukovku. Tím ale dostáváš možnost, že na čím kvalitnější zvukovku Kave připojíš, tím bude zvuk lepší. U věcí jako G35 zvuk už nijak nevylepšíš, protože v sobě mají malou shit zvukovou kartu, proto se zapojují pouze do USB. USB u Kave je jen na napájení.

Jen jak jsem psal tuším tady už předtím, tak jediná malá nevýhoda Kave je v tom, že jsou o 100g težší, než konkurence. Ale je to prostě tím, že narozdíl od konkurence v náušnících opravdu mají tři reproduktory, v každém, a ještě vibrační jednotky.

Jinak ale věz, že kvalitní 7.1 repráky ti žádná sluchátka, byť sebedražší, prostě nenahradí. Jen Kave jsou ty nejlepší za tuto cenu, pak už jsou jen profi systémy s cenou 50 tisíc a to rozhodně není na hry.
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

-ještě jsem se díval na ty Speed Link Medusy (samozřejmě myslím ty novější se Stationem http://www.supergamer.cz/speed-link-med ... 48152.html ),myslíš že ani ty nepřekonaj Kave ?..

psal jsi že jsou šmejd ,ale já nevím , mě se tak nejeví (možná co je u SpeedLink blbý je to ,že zatím vše co jsem od nich měl se časem rozbilo)

please napiš mi v čem jsou Kave lepší než Medusy..
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

MrDawe: Jak píšeš, Medusy jsou právě špatné zpracováním, brzy se tam něco rozbije a celkově je to dost šunt. A určitě nehrají tak dobře, jako Kave. Na Kave zní dobře i hudba, což u podobných sluchátek moc zvykem není.

Roccat je firma, která velice dbá na kvalitu a tak je ten Kave headset ten nejkvalitnější, jaký si za tu cenu můžeš koupit. Nebudu přesvědčovat, mně jsou ostatně surround headsety ukradené.

Ten set za 4 tisíce od Speedlink neznám, neměl jsem ho na test. Ale šéfredaktor říkal, že nějaký podobný s touhle stanicí má a že mu tam po chvíli hned něco odešlo a že je to šunt, nebrat.

Roccat jsou Němci, takže jestli ti jde o precizní kvalitu, není nad čím váhat. Naopak Speedlink je proslulý špatným zpracováním a už z obrázků na mě dýchá nedůvěra, nebral bych to.

Jinak pokud máš 4 tisíce na sluchátka, vážně bych zauvažoval nad tím, jestli se nevzdat surroundu. Protože za ty prachy koupíš naprosto vynikající profi stereo sluchátka, které budou mít zvuk úplně jinde, než cokoliv co tady vybíráš.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Kdyby to někdo nezaregistroval, tak ta recka na Roccat Kave mi vyšla dneska. Uff, no alespoň už nemusím nic sáhodlouze vysvětlovat a můžu lidi odkazovat na článek, jsem si docela oddechnul.
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

nevim jestli se to tu nekde probiralo ale zajimalo by mne ktere sou nejlepsi? Razzer Barracuda, Roccat Kave, nebo Razer Megalodon?
Nothin´
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

Zdravím..
Tak ty Roccaty ještě nemám a asi to bude chvili trvat, protože každej obchod má problém s dodavatelem..
Na druhou stranu už mám zase o několik těch stovek víc a chtěl bych se zeptat jestli není lepší si třeba koupit nějáký Sennheisery okolo těch 3000 až 4000 ..
Vím že zvuk u Sennheisru je nepřekonatelnej ,ale pro mě je důležitější ten souround..

Našli by se teda nějáký Seinnheisery v téhle cenové kategorii , které překonají Roccat Kave souroundem ??
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Zvuk Sennheiseru neni nepřekonatelnej, jsou tu i jiné skvělé značky, některé modely hrajou i lépe. Já bych ani moc Sennheiser nechtěl, už jsem od nich slyšel také pár krámů.
Kupříkladu AKG, Audio Technica nebo Beyer Dynamic jsou super značky i pro profíky a mají dobré ceny.

Já měl jedny Audio Technica pro DJ a hrály naprosto výborně. Pokud zapomeneš na ten surround, dostaneš zvuk, ze kterýho se po....

Můžu doporučit pár modelů (uzavřená konstrukce - vybral jsem modely +- do 4000,-):

AKG K-271 MKII (145 EUR)

BeyerDynamic DT-770 PRO (144 EUR)

AUDIO TECHNICA ATH-PRO700 (139 EUR)

Mezi touhle trojkou bych se fakt jen těžko rozhodoval, všechny jsou dobré, ale asi bych vzal spíš AKG nebo BeyerDynamics. Já osobně do studia asi BeyerDynamics, které si můžu předem od kámoše co je prodává půjčit a zkusit (ale to de-facto každý).

Rozhodně všechno vyjmenované bude hrát MNOHEM lépe, než ty Roccat a to za skoro stejnou cenu.
Surround se dá udělat softwarově, měla by to snad umět každá zvukovka a tuším, že je to CMSS3D funkce. Dejte na mě lidi, kašlete na ty surround sluchátka, nestojí to za to.
Alphi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alphi »

Doplním Jindyho.
Pokud by nevadila otevřená (ale na otevřená s velice slušnou slušnou izolací - tedy zvenku dovnitř, ven už propouští klasicky), pak jsou tu za stejný prachy beyerdynamic DT 990 pro (nebo pak se vším servisem v Brně) s výborným, dynamickým, detailním, na basy bohatým zvukem. K PC IMHO ideální.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Alphi: Jo, ty 990 jsou stejná a za stejnou cenu, jako ty 770, akorát jsou otevřená. V Praze je prodává AudioPro.cz. Oboje jsou super, jsou to prostě studiová sluchátka, takže kvalita už je úplně jinde.
Když si člověk koupí takováhle sluchátka za 4 tisíce, je to srovnatelné přibližně s tím, jako by si koupil studiové monitory za 15 tisíc, prostě kvalita.
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

Díky za odpovědi..
Asi přece jen zustanu u roccat Kave, ale obohatím je zvukovkou ESI Juli@..
A až budu chtít sluchátka na hudbu tak si pořídím něco z toho co jste psali , třeba v té době už budou více cenově přijatelnější HD 800 :)
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

MrDawe: ESI Juli@? Na tom ti 5.1 nepofrčí. Pokud vim, tak má přes analog jen stereo výstup a 5.1 umí jen přes digital. Nehledě na to, že to je studiová a ne herní zvukovka.
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

Tak mi porad' jaká je nejlepší zvuková karta na hry --> 4000-5000

Dík..
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Nejlepší, to je otázka preferencí. Já si na hry vždycky kupoval SoundBlaster, má pro hry odjakživa nejlepší podporu. Ty různé Xonary a tak mají třeba problém v tom, že EAX jen nějak emulují, mám tu dva na test a osobně bych si Xonar určitě nekoupil.
Creative dělá zvukovky asi 20 let, Asus se do toho začal montovat nedávno a je to firma, co dělá skoro všechno od notebooků pomalu až po ledničky, zato Creative se zvukovkama proslavil a má přístup k profesionální divizi E-MU. Doporučuji tedy Creative, co se značky týče.

Nedávno jsme tady konkrétní modely zvukovek na hry někde v jiném tématu probírali.
Pokud máš na zvukovku 5000, tak mě se líbí Creative Labs X-Fi Elite Pro 64MB X-RAM. Je to pokud vím nejdražší a nejlepší X-Fi (CZC 5200,- s DPH), ale výhoda je v tom, že to má externí box se spoustou dalších připojení, regulací hlasitosti, čudlíků a tak, to je fakt super.
Taky pokud si koupíš pouze interní zvukovku a píchneš tam ty Kave, tak ti to obsadí skoro všechny výstupy, tudíž si tam jednoduše nemůžeš píchnout další bedny nebo sluchátka (nehledě na to, že do interní zvukovky bych sluchátka bez přídavného napájení vůbec nezapojoval - do toho ext. boxu není problém). No ale bohužel si myslím, že pro připojení dalších 5.1 repráků to asi stejně nebude (ale to se dá řešit přes redukce, to ani u interní jinak nevyřešíš). Každopádně k tomu ale jdou připojit další stereo sluchátka, midi, optika a další věci. Ten externí panel je šikovná věc, má tam další zesilovač a tak. Určitě je to šikovnější, než jen interní zvukovka. Jestli na ní máš pět táců, tak bych do toho šel.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ja si taky neodpustim poznamku.. ano.. vyse jmenovana sluchatka urcite hraji ve stejne cene lepe nez Roccat..
Lepe nez Roccat ale hraji napr. i klasicky 555kdy od Sennheiseru, ktery stojej dneska uz smesne 2 litry.. to uz je podle me jine rozhodovani (ostatne, omilame je tady posledni mesice porad dokola).. :)
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Maxtor: tys Kave slysel? ja neslysel 555, takze nedokazu posoudit, jestli hrajou lip - ne vsechny senny jsou super a roccat shit neni...

jinak jo, omila se to tu porad dokola, ale kdyz ted lidi maji nutnost mit surround sluchatka, tak proc ne, jejich vec...MrDawe chce surround a tam mu ty senny ve hrach stejnou sluzbu neudelaji...mozna s tCMSS3D jo, to nevim...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No ja netvrdim, ze jsou Kave shit.. to zase ne, ale proste clovek si musi uvedomit, ze tyhle sluchatka vse podrizuji svemu ucelu.. tzn. na nejaky velky poslouchani to jinak neni.. me jde spise o ten pocit, ze za takovouhle srandu musi clovek vyhodit tyhle penize..
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Maxtor: jj, ja te chapu...ono ale ty Kave stoji +- dva litry a to zase dneska moc neni za takovouhle vec...
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

¨Bude ta zvukovka dobrá aji pro hudbu ?

Třeba ted' poslouchám System of a down --> integrovaná zvukovka + steel series siberia a slyším hnusnej šum a tohle mi to dělá skoro u každého metalu :(
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“