Genius SW-HF 5.1 5005 problém
Moderátor: CageJ
- kowyk
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Genius SW-HF 5.1 5005 problém
Čaute,
včera jsem koupil Genius SW-HF 5.1 5005 a udivily mě 2 věci. Při vypnutém stavu woofer vyluzuje hučivej zvuk, takže se při tom nedá spát. A druhá věc, zdá se mi, že ovladaní hlasitosti není v pořádku. Při otočení ovladače do vodorovné polohy soustava hraje ještě celkem nahlas a když s ovladačem o milimetr otočím, abych ji ztlumil, tak přestane hrát úplně.
Mohl by mi pls dát někdo vědět, jestli je to normální nebo ne. Dočetl jsem, že kvalita je kus od kusu jiná a já asi narazil na nějákej nepovedenej kousek.
Díky
včera jsem koupil Genius SW-HF 5.1 5005 a udivily mě 2 věci. Při vypnutém stavu woofer vyluzuje hučivej zvuk, takže se při tom nedá spát. A druhá věc, zdá se mi, že ovladaní hlasitosti není v pořádku. Při otočení ovladače do vodorovné polohy soustava hraje ještě celkem nahlas a když s ovladačem o milimetr otočím, abych ji ztlumil, tak přestane hrát úplně.
Mohl by mi pls dát někdo vědět, jestli je to normální nebo ne. Dočetl jsem, že kvalita je kus od kusu jiná a já asi narazil na nějákej nepovedenej kousek.
Díky
Q6600,MSI P35-Neo2 FR, 320 GB WD, 4GB Zeppelin, GF 8600GT..
Home made water cooling..
Home made water cooling..
- srna
- Středně pokročilý

- paulus.u
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
tohle jsou ale také dva neduhy těchto repro ... potenciometr mi běhá moc skokově a při vypnutém počítači a tichu též slyším brum ...
Procesor:Intel Core2 Duo E6300Chladič CPU:Zalman CNPS9500 LEDZákl. deska:Gigabyte GA-965P-DS3 - Intel P965RAM:Geil DIMM 1024MB DDR II 800MHz KitGrafika:Asus EAX1950PRO/HTDP/256M 256MB, PCI-EHDD:Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA IIZdroj:Chieftec CFT-500-A12S 500Wskříň:Thermaltake Matrix VD2000BNSVětrák: 2X Noctua NF-S12-1200DVD:Asus DRW-1608P3S OEM černáMonitor:Samsung 19" 970PMyš:Logitech G5Podložka:Steelpad 5LKlávesnice: Logitech OEMRepro:Logitech Z4Gamepad:Logitech Dual Action
- kowyk
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jan16
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Názor
Souhlasím, že první vada je blbým trafem (asi) a ta druhá, no nemusí to být špatným potenciometrem, ale přesně takhle to vypadá když se k regulaci hlasitosti použije lineární potenciometr místo logaritmického. Teda aspoň takhle hrál můj "provizorní zesilovač" kde jsem měl lineární potenciometr. KDyž jsem dával menší hlasitost, tak pomalu hlasitosti ubývalo a pak to jakoby ztichlo úplně...
Zkusil bych reklamaci...
Zkusil bych reklamaci...
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
- tompv
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Genius SW-HF 5.1 5005 problém
zdarec,
objevil se mi u těchto repro tento problém. Při zesilování dálkovým ovladačem dojde jakoby k zlomkovému nárustu hlasitosti (zazní to jak když se ladí stanice na rádiu). Projeví se to jen při stisku, tzn. když tlačítko držím tak to zazní jen jednou a dál zesiluje normálně. Působí to dosti rušivě.Nesetkal se s tím náhodou někdo? Případně jak jste to řešili, reklamace? Mám pocit, že reklamovat to bude dozajista problém.
Předem dík za reakce.
objevil se mi u těchto repro tento problém. Při zesilování dálkovým ovladačem dojde jakoby k zlomkovému nárustu hlasitosti (zazní to jak když se ladí stanice na rádiu). Projeví se to jen při stisku, tzn. když tlačítko držím tak to zazní jen jednou a dál zesiluje normálně. Působí to dosti rušivě.Nesetkal se s tím náhodou někdo? Případně jak jste to řešili, reklamace? Mám pocit, že reklamovat to bude dozajista problém.
Předem dík za reakce.
FS Esprimo mobile M9400 centrino, 2048MB, WD 120GB 5400
- jordan23
- Nováček

-
Mám stejný problém. Mám pro testování reproduktory zapojené samostatně, bez připojení čehokoliv k nim. Když je zapnu ozývá se z nich nesnesitelné hučení. Ať připojím jeden nebo všechny repro, do kterékoliv elektrické zásuvky hučení je otřesné. Nevím jak to odstranit. Když k nim připojím TV nebo PC a dívám se na film v tichých pauzách mezi dialogy to strašně ruší.
Repro jsem rozdělal. Pokud přitlačím nebo nadzvednu tu membránu přimo na reproduktoru hučení zmizí, ale zároveň z nich nejde ani zvuk. Prosím o radu jak to strašné hučení odstranit, Děkuji. Honza.
Repro jsem rozdělal. Pokud přitlačím nebo nadzvednu tu membránu přimo na reproduktoru hučení zmizí, ale zároveň z nich nejde ani zvuk. Prosím o radu jak to strašné hučení odstranit, Děkuji. Honza.
- Jan16
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu jak si zkoušel to opravit (demolovat reproduktor)
ti doporučuju "popelnice rulezzz"...
Na dálku se těžko řiká, co v tom je za chybu... špatná filtrace (vyschlý kondy), smahlej koncák, sjetej předzesilvoač, ani nevim co všecko ty tvoje bedny obsahujou
Na dálku se těžko řiká, co v tom je za chybu... špatná filtrace (vyschlý kondy), smahlej koncák, sjetej předzesilvoač, ani nevim co všecko ty tvoje bedny obsahujou
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
- Tomson
- Začátečník

sry ze vykopavam mrtvolu ale repro mam taky a s tim zdrojem to neni tak strasny a potenciometr neni moc citlivej, takze to je normalni
- Jan16
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
TO neni o citlivosti potenciometr, ale tomu se říká potenciometr lineární (ten tam zřejmě strčili čínšmekři kolegovi kowykovi), a tobě už tam daly vhodnější potenciometr, s logaritmickým průběhem. Pokud zrovna nechápeš co jsem teďka napsal, nevadí. Prostě se rozlišuje několik "citlivostí" potenciometrů, a každý průběh regulace má odborný název, a ten konkrétní daný průběh.
- crashPC
- Mírně pokročilý

Ten problém s trafem, to je výrobní sériová vada. Trpí tím nad 50% subwooferů. Některé hučí víc, některé míň, někteří lidé to reklamují, jiným to moc nevadí. To je Genius 5.1 Hůůůů....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Jan16
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
to je tim, že je trafo blbě umístěný ve skříni, a indukuje to bordel do repráku. Neb oten zesilvaoc v subakovi se nevypina, a ma blbou filtraci ,a tak to furt brci. No jo, presne jak rikas, shitgenius. Zlatej transiwatt 40 + diy repro.
- crashPC
- Mírně pokročilý

Jan16 - ano. Je to trafem s blbym rozptylem + umístění elektroniky, je to taky tím, že vypínání aparátu je na sekundáru trafa co vím, to je taky ne tak dobře. Jo, jenoho poštělovanýho TW Junior taky v rodině máme. Já už jedu jenom v PA. a diy. kvalitní hifi 500W zesilovač abys pohledal a hlavně poplatil...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
- Zub
- Začátečník

-
já mam v pokoji dva tyhle subáče, jeden je z první série HT a druhý z novodobé nejnovější a na noc musim oba vypnout ze sítě, jinak přes ten bzukot neusnu.. je zde krásně vidět, že se genius za 6-7 let výrobního procesu těchto repro v ničem nepoučil
btw: nikdy jsem neviděl žádné HT které by nebzučely
- Jan16
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nj, eště že ozvučení od geniusu nepoužívám. Diy vynálezy jsou vždy nejlepší. Takový téwéčko, to je při zapnutí tak tichý, že kdyby nemělo doutnavku, tak si ani nevšimneš, že je to zapnuté.
- srna
- Středně pokročilý

no....muj TW zavrci pekne nez se nabijou filtracni elyty....ale za sekundu je ticho, tot pravda (TW40 junior)

- Freeekulin
- Nováček

Ahoj chlapi.
PorsimVás, nemáte někdo tip kde koupit do těchto beden trafo? Je jedno za kolik. Ale myslím si že od 5005 vejš je to děs co Genius vyrábí. A tak mi příjde lepší investovat 1500 do trafa a hotovo. Díky za každou radu.
PorsimVás, nemáte někdo tip kde koupit do těchto beden trafo? Je jedno za kolik. Ale myslím si že od 5005 vejš je to děs co Genius vyrábí. A tak mi příjde lepší investovat 1500 do trafa a hotovo. Díky za každou radu.