SLUCHÁTKA

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: SLUCHÁTKA

Příspěvek od Jindy »

MrDawe: Jo, urcite bude, to si pis, u zvukovek se to takhle jako u sluchatek nerozlisuje. Zvukovka je bud dobra a hraje vsude dobre a nebo spatna a hraje proste zle.

Creative za tyto penize bude dobra uplne na vsechno, muzes na tom hudbu i v pohodicce skladat (ASIO, MIDI).

Ta konkretni co jsem ti doporucil ma odstup signal/sum 116 dB, coz je skvela hodnota, sum zadnej neuslysis. Ja mam na moji studiovce odstup 120 dB, coz je jen o malinko lepsi a ikdyz dam repraky na plnou hlasitost, tak kdyz tam nic nehraje, slysim uplne ticho, zadnej sum. Budes to mit take tak. Ackoliv ty Kave maji nejake aktivni obvody (vestaveny zesilovac), takze trochu sumet muzou at je pripojis na cokoliv, nicmene ja nic takoveho nezaregistroval i na zvukovce za litr, na ktere jsem je testoval, takze to bude OK.

Nevim teda co mas za integrovanou zvukarnu, ale ty novejsi (cca. 2-3 roky nazpet) uz nesumi skoro vubec, takze mas asi nejakej slusnej shit, radsi bych ji pak v BIOSu pro jistotu urcite vypnul.

Hudebni styl s tim nema co delat. Jestli to skutecne sumi slysitelne jako prase si odzkousis jak jsem psal - vohulis volume na maximum a nic tam nepustis, jen ticho, sumet to nijak slysitelne nesmi. Pokud slysis sum, je ta integrovana zvukovka skutecnej smejd, ale pokud ne, budes mit problem nekde jinde v compu (nektery ty integrovany muzou chytat buhvi co z desky a ostatnich veci, ale PCI zvukovka ti to delat nebude a pokud jo, muzes mit neco s deskou atd.), nebo v tech skladbach.

Nektere kapely/interpreti pridavaji do svych nahravek sum zamerne (spis u elektronicke hudby, aby znela ziveji, ja to delam obcas take). Zive nahravana hudba/vokal sumi trochu kazde kapele i na nejlepsim mikrofonu na svete (hlas se nahrava ve studiu na lampove mikrofony a ty trochu sumi vzdy, ale jsou nejlepsi pro studio). Nicmene to nebude asi tenhle pripad, ja mluvim uz fakt o mizivem mnoztvi sumu, ktery se v kazde nahravce mezi ostatnimi nastroji v mixu ztrati a slysel by to jedine netopyr.

Sorry zase za muj sahodlouhy rozbor, staci abys vedel, ze NE, ten Creative sumet nebude, ma skvele hodnoty a je to dobra karta, na prehravani muziky, hry a filmy uplny luxus.
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

-Ta moje deska je Intel x58 Express- a šum bez hudby slyším ..

-Potřeboval bych vědět jestli ty BeyerDynamic DT-770 PRO nebo DT-990 budou mít na Creative Sound Blaster X-Fi Elite Pro souround srovnatelný s tím kdyby na ní byly ty Roccaty ..

Začínám o roccatech totiž pochybovat a navíc je problém s dodáním ..
Beyerdinamicy určitě hrajou daleko líp , ted' už řeším jenom ten souround a když bude dobrej tak jdu rovnou do nich..
Alphi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alphi »

MrDawe: To víš, že to bude něco jinýho, nemůžeš srovnávat vícero fyzickejch měničů se SW surroundem. Každopádně prostorová informace je u těch beyerdynamiců dost dobrá.

Jenom jsem nikde nenašel specifikace sluchátkovýho zesíku na tý kartě - beyery sice nejsou z nejnenažranějších, ale třeba ze samotnýho Xonaru DX to byla docela slabota... :idea: Zase na druhou stranu i ze slabýho přenosnýho SONY NWZ-E436 už zněly poměrně slušně...
Přinejhorším i nějakej z nejlevnějších zesíků jako třeba Head Box II je nakrmí slušně.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Head Box neee... vevnitr je to hrozna patlanice.. na obrazku vypada lip, nez jake jsou dojmy, kdyz ho ma clovek v ruce.. to uz radeji Dynavox..
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

Budou ty BeyerDynamicy dobrý aji na poslech z iphona ??
Alphi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alphi »

No, těžko říct, jak jsem psal - už z SONY NWZ-E436 zněly použitelně, tedy přišly o kus dynamiky, zůžil se prostor, basy jsou dunivější, zvuk je takovej "chlupatější", pořád ale tedy dávají kouskům typu Porta Pro na drdel slušně. :)
//zkusil jsem je teď z Sansa E260 v2, hlasitost není vysoká, ale je to rozhodně poslouchatelné.

Jinak tady máš popis DT 990 Pro z klávesnice Kuby Mináře, tady je pak jeho popis DT 770, je to docela rozdíl, pokud by ta izolace nebyla jó nutná, sáhnul bych po devětseddevadesátkách. Sice píše, že jsou na výškách agresivní, ale - z vlastní zkušenosti - po takových dvou stech hodinách rozehrání už jsou slušně "vyhlazený". Tedy jsou pořád ostřejší, ale hlavu rozhodně neuříznou. :wink:
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Ja bych vubec sluchatka teto velikosti nepripojoval k necemu, jako je iPhone. Vsechno jde, dokonce jsem videl magora, co si takova velka sluchatka pripojil na iPod Shuffle a uplne si liboval jak je to bezva. No, poslechl jsem si to a byla to hruza, tohle lidi fakt nedelejte. Ty Beyerdynamic navic vubec nejsou sluchatka do terenu, k iPhonu atd. jsou idelani in-eary jako Sennheiser CX300. Vyborny zvuk, smota se to do kapsy, jsou bezva, ja je mam a muzu jenom doporucit.
Jinak predpokladam, ze u te X-FI co jsem doporucil budou dva zesilovace - jeden dole ve zvukovce a druhy v tom boxu nahore, kde je primo vystup na sluchatka, takze musi byt dimenzovany na velka nahlavni sluchatka. Ale rekl bych, ze to bude jen stereo, jako obvykle.
Vystupy na samostanych kartach jako Xonar DX atd. na to delane nejsou - jinak by veci jako Kave nemely pridavne napajeni.

Co se tyce surroundu a tech BeyerDynamic, tak by se to asi muselo poresit pres to CMSS3D, jenze ja to uz nevidel leta a uz si vubec nepamatuju, jak to funguje, jen vim, ze to pres to nejak jde. Jenze co jsem ted zkoumal, tak vsechny tyhle virtualni surroundy fakt nejsou nic moc. Na americkych forech jsem casto zaslechl nazor, ze ze vsech tech virtualnich surroundu jsou nejvernejsi G35 - a ty jsem tu mel a je to hroznej shit. Tak si ani nedokazu predstavit, jak spatne na tom s tim virt. surroundem musi byt ty ostatni.
Procital jsem take nekolik zahranicnich recenzi na skoro vsechny ty virtualni surround sluchatka co jsou na trhu a teda, casto to bylo uplne mimo.

Jinak co ja bych chtel sehnat pro PCT na test, je tenhle "mimozemsky" 5.1 headset za 300 USD - http://www.psykoaudio.com/
A tady je obsirne vysvetleni a test s Call Of Duty - http://www.youtube.com/watch?v=sA7zZKnk ... re=related
Co tam napriklad ten chlapek rika je, ze kdyz chcete opravdu presne lokalizovat strelbu, tj. z jakeho smeru se na vas strili, je nutne stahnout basy - je to logicke, protoze u mohutnych basu clovek nedokaze lokalizovat, odkud jdou (proto je jedno, kam si v mistnosti umistite subwoofer).

Obrázek

Tyhle sluchatka by mely resit problem vsech sluchatek - sluchatka oproti reprakum maji jeden velky rozdil a sice, ze jednotlive dva kanaly se navzajem neovlivnuji. Pokud poslouchate stereo repraky, kanaly se ovlivnuji, na sluchatkach ne. Tady by to fungovat melo, diky tomu psychoakustickemu prostredi a tomu ze sedite ve sweetpointu.

Jinak ty sluchatka jsou uzavrene i otevrene, da se tam pustit dovnitr vzduch, nebo to zavrit.

Pustte si tam to Intro video. Tyhle surround sluchatka maji nejaky system sireni zvuku ne z nausniku, ale pomoci trubic, repraky jsou umistene v nahlavni obruci. Podle specifikaci to vypada hodne zajimave a mohlo by to nakopat prdel vsem temhle vecem o kterych se tady bavime. Akusticky by to melo simulovat ve hrach surround lip, nez Kave, nebo neco jineho. Jen nevim, jak se na tom zvuku podepise sireni pomoci tech trubic - maji to ale patentovane a neco nechteji prozradit, takze do toho nemuzu poradne nahlednout. Ten typek co to vynalezl je nejakej profesor akustiky na univerzite, tak verim, ze to muze byt pecka.

Jenze ta firma co to dela si to distribuuje sama (tusim, ze jsou z Kanady) a neni asi sance, ze by nam to do CR zapujcili a redakce mi to tezko koupi :( Ale byla by bomba mit na to test, uz jen proto, ze to tady nikdo nema. Ja jim zkusim napsat, treba bych s nima domluvil zastoupeni pro CR, ale nejdriv to chci slyset.
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

Ty roccat už mám doma a 5.1 mi nejede , nevím v čem je chyba. Zapojil jsem je do desky intel x58 express.
Zelenej do zelenýho(standard audio jede), ružovej do ružovýho(mikrák jede), černej do černýho a oranžovej do oranžovýho. Barvy které zůstaly na desce jsou modrá a šedá...

Když jsu ve hře tak zvuk ovládám jenom přes FRONT ,ostatní nejedou ...
Please porad'te , nejlíp ty Jindy - ty jsi je měl na stole :mrgreen:
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

MrDawe: já je tu mám pořád...je to divný co popisuješ, fungovat to musí (pokud ti jedou na stejných výstupech například 5.1 repráky. Zkus si otestovat, že ti všechny ty výstupy skutečně jedou, ať už tam pustíš cokoliv. Třeba pomocí nějakých shit stereo sluchátek, čistě pro kontrolu, že ze všech těch výstupů jde signál)

Mně to jelo hned, není tam důvod, proč by to jít nemělo. Všechny problémy musí být způsobeny zvukovkou, špatným nastavením, nebo drivery. Já když jsem to zapojil, nešel kanál subwooferu (ty vibrace) - bylo nutné zapnout (na Xonar kartě) FlexBass - vůbec u několika zvukovek jsem míval takové podivné problémy, ale tu tvojí integrovanou neznám. Na mojí integrované také to 5.1 nějak moc nejde, je to všelijaké, jestli máš taky RealTek, tak to může být ten problém. Korektní zprovoznění 5.1 zvuku je někdy voser i u repráků, fakt detailně projdi nastavení - ve Správce zvuku musíš mít nastaveno 5.1 a na panelu zvukovky taky.

Pokud jsi čirou náhodou nenarazil na nějaký vadný nebo poškozený kus těch sluchátek, tak v nich problém být nemůže, je to na straně zvukovky/systému. Ty sluchátka se chovají zcela stejně, jako 5.1 bedny, u nich není co zkoumat. Tobě jedou evidentně jen na stereo módu, ostatní kanály zbytek ti pravděpodobně nefunguje na zvukovce, jak píšu.

Být tebou bych se zaměřil na zprovoznění toho, aby ti 2.0 signál třeba z MP3 skladby zvukova rozložila do 5.1 a pak si teprve zkus hry.
Já než přišel na to, že mám blbě nastavenou herní zvukovku, už jsem málem volal našemu dodavateli, že je to rozbité ;)
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

:-D Jj mám realtek a nikde v něm nemůžu najít 5.1 spuštění
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Prvně to nastav v Ovládací panely > Zvuky a zvuková zařízení a tam zvol 5.1 repro.

Já tady teď nemám ten Realtek nainstalovanej, ale ten panel vyvolas tou ikonkou co mas dole v taskbaru (nejake to SoundMax panel nebo co). Tam si s tim pohraj. Mě tyhle RealTek zvukovky docela serou - nejde mi třeba vůbec nainstalovat ten driver, pokud nemám XP SP3 a jinak snad u některých bývají výstupy zároveň vstupy. Je v tom bordel.

Musíš to pořádně prozkoušet, sluchátkama to neni.
Naposledy upravil(a) Jindy dne čtv 1. říj 2009, 20:53, celkem upraveno 1 x.
tovr1203
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovr1203 »

a nehledáš tohle? mám realtek na desce gigabyte
obrázek
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

tovr1203: jj, tam to musi nastavit, na 6channel (ale ve spravci zvuku radsi taky), tohle okno mam taky, taky mam GigaByte desku, ale Dawe mozna ne, tak nevim co tam vidi nebo co s tim zkousel delat...
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

myslím že maám desku od gigabyte - ale mám vistu :arrow: a tam je zvuk - a spravovat zvuková zařízení
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

jo, tak Vista ma ke zvuku jiny pristup nez XP...ja se v ni nevyznam, nikdy mi nesla na compu korektne, takze konkretni navod nevim...ja bych osobne zkousel najit ovladaci panel zvukovky a prohrabal se v tom spravovat zvukova zarizeni...
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

když kliknuna spravovat zvuková zařízení tak mě to hodí na --> reproduktory , realtek digital output , realtek HDMI output - kliknu na repro a mám na výběr obecné, úrovně, dopln'ky, upřesnit..
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

no, musi ti poradit nekdo s Vistama...nebo to proklikej kam az to pujde, mel bys urcite narazit na nejake menu, kde bude jasne videt volba druhu reproduktoru...to tam snad byt musi, ale fakt nevim, me stacilo s Vistou par hodin a letela z disku...muzu jenom hadat, treba nekde v tom "obecné, úrovně, dopln'ky, upřesnit.." by to mohlo být....
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

z nějákého důvodu mi v nabídce zmizely reproduktory (nejspíš jsou zakázané) jak je zase přidělám do nabídky ?,
bitskull
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bitskull »

MrDawe: Vista/W7 - "Zarizeni pro prehravani", prave tlacitko mysi a "Zobrazit vypnuta zarizeni".
Core i5 3570 & CM Hyper 212+, MSI N750Ti-2GD5/OCV1, GEIL EVO 2x8GB 1600MHz, GIGABYTE GA-H77M-D3H, Enermax Liberty DXX 400W, Silverstone TJ08B - MicroATX, LED LG 22" - 1920x1080, W10
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

5.1 už jede ,ale nejede SUB co s tím ?
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“