Zdravim vsechny
Z duvodu studia na VS sem si poridil notebook a bo nebylo moc penez a obcas si rad neco zahraju, rozhodl jsem se pro tenhle stroj...
http://hp-compaq.katalognotebooku.cz/no ... q171ea-29/
Neni to notebook s megaodolnosti, ale dana vybava byla za tu cenu slusna....
Problem je, ze kdyz je notebook v mistnosti bezne teploty, ustali se teplota disku na 55 - 60°C. Podle http://www.samsung.com/global/business/ ... del_cd=298 by mela byt provozni teplota disku do 55° a jak sem rekl, teplota se po pulhodce ustali dosti vysoko, nemluve o tom, kdyz je vedro....
Cekal bych, ze povinnosti vyrobce notebooku je zajistit, aby vsechny komponenty mely dostatecne napajeni, prostor, vhodne ulozeni, dostatecne chlazeni.... coz se mi v tomto pripade tak nejevi.
Psal jsem do HP servisu a tam mi odpovedeli, ze speedfan neni jimi podporovany software a ze proto nemaji jistotu, ze jim podane vysledky jsou spravne... a ze pokud se notebook sam nevypina, neni duvod podezrivat jej z prehrivani...
Jak jsem se zminil, hodnoty jsem zjistil ze Speedfanu a jeste nejakeho dalsiho programu, uz nevim, ktery to byl. Bios mam nejnovejsi, starsi hlasil teploty stejne, takze bych rekl, ze v biosu problem nebude. Teploty povazuji za realne taky proto, ze vim, jak hreje plast nad diskem a jak disk hral, kdyz jsem sundal spodni kryt hned po vypnuti, kdyz jsem jej chtel vytahnout a zkontrolovat ulozeni.
Takovato teplota disku neni u notebooku preci normalni... Co sem cetl recenze jinych stroju, tak teplota byla tak 30 - 40°... Jde mi o to, ze disk to 2 roky do konce zaruky vydrzi, ale neni do pro nej dobre.
Myslite si, ze mam narok na reklamaci ?
Notebook (HP) Compaq Presario CQ50 110EC vysoka teplota HDD
Moderátor: Don
- _Mara_
- Nováček
-
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Notebook (HP) Compaq Presario CQ50 110EC vysoka teplota HDD
reklamovat muzes, ale s nejvetsi pravdepodobnosti tim dosahnes jen toho, ze budes par tydnu bez notebooka a nakonec dostanes vyjadreni o neopodstatnene reklamaci. podekuj sam sobe, ze sis vybral low-end postavenej na AMD platforme..
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
A pokud se nepletu, tak se Presaria podobne jako Paviliony opravuji v Polsku
Pokud je ten ntb novy, tak asi nebude jeste zaneseny prachem. Zkontroloval bych, jestli se CPU i grafika bez zateze podtaktovavaji.
Pokud je ten ntb novy, tak asi nebude jeste zaneseny prachem. Zkontroloval bych, jestli se CPU i grafika bez zateze podtaktovavaji.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Jenda.K
- Začátečník
-
U 15 palcovych notebooku se to obcas stava.
55-60C neni jeste ta nejhorsi teplota ale je to na hrane se speficikacema.
Je opravdu mozne ze mas ucpany notebook, musis jej mit na pevne a hladke podlozce!
Mam jedno reseni. Stahni si intel matrix storage manager a uvidis zda to pomuze, v mnoha pripadech to pomaha! najdes to na www.intel.com
HP opravuji v polsku? Co to je za ulet Ja myslel ze HP je kvalitni znacka s kvalitnim servisem. Tomu se mi nechce verit...
55-60C neni jeste ta nejhorsi teplota ale je to na hrane se speficikacema.
Je opravdu mozne ze mas ucpany notebook, musis jej mit na pevne a hladke podlozce!
Mam jedno reseni. Stahni si intel matrix storage manager a uvidis zda to pomuze, v mnoha pripadech to pomaha! najdes to na www.intel.com
HP opravuji v polsku? Co to je za ulet Ja myslel ze HP je kvalitni znacka s kvalitnim servisem. Tomu se mi nechce verit...
- _Mara_
- Nováček
-
ad Dil)
Nejsem PC lama, vim co muzu od levneho booka cekat... ale kdyz chces aspon krapet vykonejsi grafiku a vyhodi te kvuli krizi z brigady o mesic driv ( a kdyz nejsi zbohatlik, jako ze ja nejsem), tak si hold moc vybirat nemuzes.... za tu cenu je to je hold odpovidajici....
ad Zivan)
grafika i CPU se podtaktovava a perinovy uzivatel nejsem, ventilator je vycisteny.
Nejsem PC lama, vim co muzu od levneho booka cekat... ale kdyz chces aspon krapet vykonejsi grafiku a vyhodi te kvuli krizi z brigady o mesic driv ( a kdyz nejsi zbohatlik, jako ze ja nejsem), tak si hold moc vybirat nemuzes.... za tu cenu je to je hold odpovidajici....
ad Zivan)
grafika i CPU se podtaktovava a perinovy uzivatel nejsem, ventilator je vycisteny.
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nic o "PC lame" tu z me strany nepadlo . jen jsem napsal, ze sis bohuzel vybral jednu z nejhorsich alternativ co se nabizela. neznam sice tvuj puvodni budget, ale predpokladam ze to bylo neco kolem 10k - v tom pripade by byvalo bylo nejlepsi, kdyby ses mrknul po bazarech eventualne aukru a koupil neco zanovniho.
co se tyce tveho problemu, reklamovat muzes ale jak jsem jiz napsal, dle me to neprojde. jestli ma "presario" rada stejne jako "pavilion" servis v polsku, jsem si tim takrka jist. navic to bude trvat minimalne 3tydny a budes rad, kdyz se ti book vrati ve stejnym stavu jako si ho odeslal.
pro priste - NIKDY nekupuj lowend s AMD platformou. kdyz uz si tlacen nizkym budgetem a vyzadujes novyho booka (coz nedoporucuju, ale to uz je kazdyho boj), zvol model se zakladnim C2D a pokud mozno ATI grafikou (nebo INTEL). tam je alespon jakz takz nadeje ze kdyz uz budes mit s necim problemy, nebude to hardware.
jeste me napadla jedna vec. jsou dve moznosti, proc mas na HDD tak vysokou teplotu - bud je sachta spatne navrhnuta a HDD se ohreje vlastnim ztratovym teplem nebo je ohrivam okolnimi komponenty (CPU, grafika, chipset atd..). tohohle booka jsem jeste rozlozenyho nemel takze neznam vnitrni usporadani, nicmene v druhym pripade by mozna pomohlo zmenit regulaci ventilatoru tak, aby zapinal drive respektive "drzel" teplotu na CPU a GPU na nizsi urovni. vybornej programek pro tenhle management je napr. i8kfangui. zrovna vcera ho pouzil pro D620-ku, u ktery "tovarne" zapinal ventilator az pri 73°C a diky tomu odesla GPU..
co se tyce tveho problemu, reklamovat muzes ale jak jsem jiz napsal, dle me to neprojde. jestli ma "presario" rada stejne jako "pavilion" servis v polsku, jsem si tim takrka jist. navic to bude trvat minimalne 3tydny a budes rad, kdyz se ti book vrati ve stejnym stavu jako si ho odeslal.
pro priste - NIKDY nekupuj lowend s AMD platformou. kdyz uz si tlacen nizkym budgetem a vyzadujes novyho booka (coz nedoporucuju, ale to uz je kazdyho boj), zvol model se zakladnim C2D a pokud mozno ATI grafikou (nebo INTEL). tam je alespon jakz takz nadeje ze kdyz uz budes mit s necim problemy, nebude to hardware.
jeste me napadla jedna vec. jsou dve moznosti, proc mas na HDD tak vysokou teplotu - bud je sachta spatne navrhnuta a HDD se ohreje vlastnim ztratovym teplem nebo je ohrivam okolnimi komponenty (CPU, grafika, chipset atd..). tohohle booka jsem jeste rozlozenyho nemel takze neznam vnitrni usporadani, nicmene v druhym pripade by mozna pomohlo zmenit regulaci ventilatoru tak, aby zapinal drive respektive "drzel" teplotu na CPU a GPU na nizsi urovni. vybornej programek pro tenhle management je napr. i8kfangui. zrovna vcera ho pouzil pro D620-ku, u ktery "tovarne" zapinal ventilator az pri 73°C a diky tomu odesla GPU..
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!