ATi HD5870/5850 jakou, kde a za kolik ?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ATi HD5870/5850 jakou, kde a za kolik ?

Příspěvek od no-X »

Kamikadze píše:nevim kolik kusu bylo skladem, ale podle poctu, ktery pravidelne (ne)prichazi k nam, to nejspis bylo cca jednociferne cislo, ktere se po celych USA proda rychle, tomu i verim... Ted je jen otazka, jestli nedostupnost zpusobenou mizernymi dodavkami nazyvat velkym zajmem :wink:
Nevíš, kolik kusů bylo skladem, ale nemáš problémy z toho dělat závěry o špatných dodávkách. Ještě něco nám povíš? :)

xeq: Samozřejmě, že je to v pořádku, HD5850 byla vydána včera, ne před měsícem a půl (narážíš-li na moji poznámku o GTX295). GTX285 vydaná před devíti měsíci není dostupná už prakticky vůbec, G100 ohlášená včera nebude dostupná ještě po několik měsíců. Taková je reálná situace...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

no-X píše:Nevíš, kolik kusů bylo skladem, ale nemáš problémy z toho dělat závěry o špatných dodávkách. Ještě něco nám povíš? :)
Vychazim z toho, jaka je dostupnost v Evrope. Nebo mas pocit, ze se tu karty vali na kazdem rohu a prodejci uz nevi, jak se jich zbavit? Ja mam pocit presne opacny a nevypada to na to, ze by byl o karty takovy ultra zajem. Kolik ze je majitelu zde na foru? :)
no-X píše:GTX285 vydaná před devíti měsíci není dostupná už prakticky vůbec, G100 ohlášená včera nebude dostupná ještě po několik měsíců. Taková je reálná situace...
Nevim, proc do toho opet montujes NVIDII. O GTX 285 dnes neni (prekvapive) zajem, takze se doprodaji sklady a karty zmizi, to mi prijde vcelku normalni. Je to asi tak stejne absurdni, jako bych se divil, proc dnes nikdo nema skladem GeForce 4 MX. A vcera ukazany prototyp G100 = musi byt ihned dostupny? Ze je se nedivil na CeBITu, kdyz ukazali wafer RV870...
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

to ze ses narodil ve vidlakove jmenem cechy neznamena, ze bys ji nesehnal v nejaky civilizovanejsi zemi, pro vyrobce je urcite vetsi priorita napr. newegg nez nas vidlakov

vecer jsem se dival na par americkejch shopu a vsude byly skladem

jen namatknou na amazonu jsou skladem zrovna ted 5870 od saphiru

edit: to je jako kdyby se mongol rozciloval ze ma cekacku na novej model bavoraka
sandro742...
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sandro742... »

overclockers.co.uk 10+ in stock :roll:
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Tak mne napadlo jeste jedno reseni:
http://cgi.ebay.com/MSI-R5870-PM2D1G-Ra ... 286.c0.m14

Vcetne USPS Express posty jsem za ni dal 440 dolaru, pri platbe pres PayPal necelych 7800,-
Ted nezbyva doufat, ze mi karta nakonec opravdu dojde (mela by pristi tyden)... s trochou stesti by mi na ni celnici ani nemuseli dat DPH, uz mi prosly i vetsi baliky bez dane.

Jen ta zaruka sux
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: ATi R8xx - informace, novinky, spekulace

Příspěvek od Shit »

Kód: Vybrat vše

http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=90051
zde za 8 249kc skladem (dnes mezi cca 15:50-17:20).

//edit Don: Presunuto a slouceno

//edit Wilik - promaz OT
Naposledy upravil(a) Shit dne čtv 1. říj 2009, 22:16, celkem upraveno 1 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Že je nemají všechny shopy stále skladem, neznamená, že nejsou dostupné. Nevím o nikom, kdo by o kartu měl opravdu zájem, objednal si jí a musel na ní čekat déle než 10 dní. Jestli tu někdo takový je, ať se klidně přihlásí. Stačí objednat a vzhledem k četnosti dodávek do 5-10 dnů bude. Skladem jich je málo právě proto, že většina zmizí hned na předobjednávky.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Vzhledem k tomu, ze karta vysla presne pred osmi dny, pak takovych, kteri na ni cekaji vice nez 10 dni opravdu moc nebude, to nejak technicky neni mozne :lol:

No a pokud mi ukazes nejaky shop, ktery ji ma u nas skladem, nebo kde bylo mozne v minulych dnech kartu opravdu realne koupit, budu ti velmi vdecny ;-) Ja vim jen o czc, ktery mel par kusu skladem a nez jsem to vubec zaregistroval, prodal je za nechutnou cenu. A pak tu postoval Bohemku s nekolika kusama Shit. To jsou vsechny dodavky do CR, o kterych vim ja.

A muzes mi verit, ze dostupnost tech karet sleduji, a z nejakeho duvodu jsem si ji pred par hodinami na tom eBay koupil (a ani mne nedela radost dat 8k za kartu bez zaruky a bez jistoty, ze mi vubec dojde). Momentalni dostupnost v CR je naprosto nulova a v nejblizsich dnech to nebude lepsi (to je hola realita, kterou nevyvratis a narazky na jine karty jsou naprosto o nicem).
vendo007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vendo007 »

Kamikadze píše:Vzhledem k tomu, ze karta vysla presne pred osmi dny, pak takovych, kteri na ni cekaji vice nez 10 dni opravdu moc nebude, to nejak technicky neni mozne :lol:

No a pokud mi ukazes nejaky shop, ktery ji ma u nas skladem, nebo kde bylo mozne v minulych dnech kartu opravdu realne koupit, budu ti velmi vdecny ;-) Ja vim jen o czc, ktery mel par kusu skladem a nez jsem to vubec zaregistroval, prodal je za nechutnou cenu. A pak tu postoval Bohemku s nekolika kusama Shit. To jsou vsechny dodavky do CR, o kterych vim ja.

A muzes mi verit, ze dostupnost tech karet sleduji, a z nejakeho duvodu jsem si ji pred par hodinami na tom eBay koupil (a ani mne nedela radost dat 8k za kartu bez zaruky a bez jistoty, ze mi vubec dojde). Momentalni dostupnost v CR je naprosto nulova a v nejblizsich dnech to nebude lepsi (to je hola realita, kterou nevyvratis a narazky na jine karty jsou naprosto o nicem).
uhh sak ako si sam pisal, karty boli skladom dokonca dnes som ich skladom videl v 2 shopoch, bohuzial po par hodinach uz skladom neboli :roll:
takze keby som ju osobne chcel a mal na nu penaize tak ju mam zajtra/pozajtra doma takze neviem naco sa stale niekto stazuje :wink:
ako som uz pisal keby ju niekto naozaj chcel, tak si ju kupi a nekeca na fore aka je spatna dostupnost a ze vsetko je nanic
"Real power can't be given. It must be taken."
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Děkuji za přetlumočení, takhle to snad pochopí...
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Ta diskuse s tebou je fakt masakr. Karta je sice nedostupna, ale ona je vlastne dostupna a nikdo neceka na 8 dni starou kartu dele jak 10 dni :)
Tak to zkusim znova: do ktereho obchodu si muzu jit zitra kartu koupit? Opet jsem projel trojici nejvetsich obchodu (alza, alfa, czc a krome toho i par dalsich (bohemka, dxt, mironet) a opet jsem (jako uz ponekolikate) nenasel zadny kus skladem... Zajimalo by mne, kde ty karty skladem berete, superduperpocitace.cz ze zbozi.cz nepocitam.

Mimochdeom onu HD 5870 v TS Bohemia jsem mel mimochodem shodou okolnosti predobjednanou (specialne tobe mohu zaslat mail z pondeli ;-) ) a zadny mail o tom, ze si ji mohu vyzvednout, mi bohuzel nedosel. Takze ani tam to asi s dostupnosti nebylo tak zhave...

Ja uz fakt nevim. Tady se clovek snazi kartu sehnat denne, dela predobjednavky, a nakonec mu stejne nezbyde nic jineho nez si ji koupit ze zahranici. Ale par teoretiku mu tvrdi, jak je to strasne jednoduche a karty jsou na kazdem rohu skladem... To jsem tak blby, nebo neco delam spatne?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Dneska tu byly odkazy na dva shopy, kde byla skladem. Když jsem na to koukal, karty skladem skutečně byly. Je zde v threadu ještě někdo jiný, kdo chce HD5870 a má se sehnáním problémy?

Netvrdím, že do ČR chodí kvanta karet, ale od vydání přišlo už několik zásilek. Kemos si ji objednal z první várky a 27. ji měl doma, takže to asi tak nebetyčný problém nebude. Tuplem se divím, že máš s jejich sehnáním problém jako redaktor, když je vidět, že i pro normálního člověka dosažitelné jsou.

Mimochodem, na karty byly předobjednávky už před 23., takže ty narážky na 8/10 dní jsou nemístné.
xeq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xeq »

V alze su na ceste gigabyte(5.10) a sapphire(02.10). Cena zla ale mozno sa niekto najde... dokopy 5 kusov ak to tam maju spravne
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
korvinus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od korvinus »

hosi hosi vy ste vtipalci :D

2Kamikadze: jak sem to pochopil ja tak ted je nemozne prijit do obchodu a kartu si koupit. proste sis ji mel objednat pred x dny a mozna by si ji mel doma, ale je otazka jake cislo se schovava za tim x :D

jinak jestli nekdo vidi na webu nejakeho shopu ze je karta skladem a mysli si ze kdyz si ji hned objedna ze mu pride tak to je fakt naivka :D
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

korvinus píše:hosi hosi vy ste vtipalci :D

2Kamikadze: jak sem to pochopil ja tak ted je nemozne prijit do obchodu a kartu si koupit. proste sis ji mel objednat pred x dny a mozna by si ji mel doma, ale je otazka jake cislo se schovava za tim x :D

jinak jestli nekdo vidi na webu nejakeho shopu ze je karta skladem a mysli si ze kdyz si ji hned objedna ze mu pride tak to je fakt naivka :D

jestli ten web nekeca a ma ji opravdu skladem, tak objednavkovej system v momente objednavky kartu na objenavatele automaticky blokuje, tzn. kdo je rychlejsi ten ji ma

Kamikadze: nedelas spatne nic, ale uz se smir s tim, ze zijes v Cesky republice, veci, ktery jsou bezne skladem ve velkejch zahranicnich shopech, tady na ne musis treba 14 dni cekat a to nemusi bejt vubec zadna novinka (kvalitni audio video technika,drazsi fotaky atd...)
divim se , ze redaktor takovyho magazinu jako pctuning tohle nechape
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

Kamikadze píše:...do ktereho obchodu si muzu jit zitra kartu koupit?

ja myslim ze dnes uz to problem nebude. kazdemu rozumnemu cloveku je jasne ze ze sa tovar nenosi kazdy den ale "vo vlnach". Nejake karty dosli v prvej vlne ale kedze malo tak teraz tym co sa neusla dostanu v druhej ktora ma nastat 2-4.10.2009. V ageme su na dnes ohlasene.
Vidno ze mnohy zo zucastnenych nemaju sajn ako sa nakupuje a predava takyto tovar. Nevozi si to kazdy shop individualne...
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Dodavky prubezne chodi,ale zajem je velky.Osobne jsem to delal tak,ze ji mam objednanou ve vice kramech.Dnes se dostane v CZC na lidi,co ji meli objednanou pred tydnem.
Pokud si objednas ted 5870,tak to vidim az na 1.11,ale mezitim muze neco prijit.Je to podobna situace jako s 8800GT kdysi na podzim.Karty chodily,ale byl obrovsky zajem.
Mac...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Kamikadze píše:HD 5870 v TS Bohemia jsem mel mimochodem shodou okolnosti predobjednanou (specialne tobe mohu zaslat mail z pondeli ;-) ) a zadny mail o tom, ze si ji mohu vyzvednout, mi bohuzel nedosel.
Též ji mám objednanou a v přehledu objednávek mně "svítí" skladem a blokováno (což by mohlo znamenat, že čeká na zabalení a odeslání :| ). Žádný email jsem též zatím nedostal, uvidím, co se bude dnes dít.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Vcera jsem na to koukal,a videl dodani 48h.Dnes nic.Pokud mas v objednavce zelene policko,skladem uz se muzes tesit...
Mac...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

godlike píše:Pokud mas v objednavce zelene policko,skladem uz se muzes tesit...
Tak budu doufat. :)

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“