rychlost ext. disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
mailer
Začátečník
Začátečník

rychlost ext. disku

Příspěvek od mailer »

Chcel by som si na notebook, ktory ma iba 60gb HDD zvysit kapacitu. Problem je ze to je firemny notebook, a jedine riesenie vidim v externom HDD cez USB port.
Moja otazka znie, aka je rychlost takeho riesenia. Sam viem ze klasicky 4Gigovy USBkluc pri zapise nic-moc, pritom rychlost USB2 je 480mb/s.
Chcem vediet, ci to ma zmysel, aby to nebolo az prilis pomale, necakam od toho rovnaku rychlost ako interny HDD.
CPU: E6850 3GHz, MB: ASUS P5Kpro, RAM: 4x 1024MB DDR2 800 Corsair C4DHX 4-4-4-12, ASUS RX3850 512MB, HDD:WD Caviar Black 1TB, DVD-RW: LG 4163, PSU: Enermax Liberty 500W
bitskull
Začátečník
Začátečník

Re: rychlost ext. disku

Příspěvek od bitskull »

Jen pro upresneni 480 Mbit/s = teoretickych 60 MByte/s pricemz v realu se to pohybuje do 40 MByte/s. Presto je to na data a zalohovani normalne pouzitelne.
Core i5 3570 & CM Hyper 212+, MSI N750Ti-2GD5/OCV1, GEIL EVO 2x8GB 1600MHz, GIGABYTE GA-H77M-D3H, Enermax Liberty DXX 400W, Silverstone TJ08B - MicroATX, LED LG 22" - 1920x1080, W10
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

No treba na caste zalohy oblasti s instalaci (cca 20GB dat) je USB dost pomale. Obcas podobnou cinnost delam a pres USB to trvalo cca 45 minut. Dokoupil jsem eSata do express card a jsem na cca 11 minutach.

Jestli to bude slouzit jako sklad MP3, filmu, instalacek...tak USB v pohode staci.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
mailer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mailer »

prave ze by som tam chcel strihat nejake filmy z kamery, a problem je ten, ze tych dat mam viac nez volneho miesta na internom hdd. Preto som myslel, ze by som to nejak zlepsil.
Vela investovat sa mi do toho nechce, kedze sa jedna o starsi model (Pentium4), a je pravdepodobne ze behom roka budem mat novy, ale na tu dobu by som to rad nejak vyriesil.
Ten strih je z pohladu vykonu jednoduchy, v podstate stiahnuty film na hdd editujem, orezavam konce, pridavam titulky kapitoly, atd. pricom s filmom sa nic nedeje. Tie zmeny sa ulozia do maleho datoveho suboru (projekt) a az ked dam rendering, tak vtedy dochadza ku skutocnemu strihu a narocnej praci s ram, cpu a hdd. No a ja si chcem pripravit iba ten strih, a finalny render pustim inde. Lebo ta praca (zostrihanie, oznacenie, kapitoly,...) je casovo najnarocnejsia. hodinovy film mi trva asi 2-3hodiny prace + render.
CPU: E6850 3GHz, MB: ASUS P5Kpro, RAM: 4x 1024MB DDR2 800 Corsair C4DHX 4-4-4-12, ASUS RX3850 512MB, HDD:WD Caviar Black 1TB, DVD-RW: LG 4163, PSU: Enermax Liberty 500W
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

bitskull píše:Jen pro upresneni 480 Mbit/s = teoretickych 60 MByte/s pricemz v realu se to pohybuje do 40 MByte/s. Presto je to na data a zalohovani normalne pouzitelne.
při testu externího harddisku připojeného přes USB jsem se dostal na konstantních 35MB/s což je dost bída.

počítám že ten firemní notebook bude asi něco staršího bez eSATA konektoru žejo?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“