SLUCHÁTKA

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: SLUCHÁTKA

Příspěvek od Jindy »

MrDawe: jak jsem psal, sub potrebuje zapnout opet v ovladacich zvukovky (nejaky bass management)...ale u te realtek vubec netusim jak a jestli to vubec jde...umim to u xonaru...

sub jsou stejne jen ty vibrace...
MrDawe
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrDawe »

ale bez toho to není ono
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

me to casem zacalo spis stvat, ale je to vec nazoru...

kazdopadne je vse opet o zvukovce, tyhle problemy nejsou nic vyjmecnyho ani u 5.1 repraku...budes to muset nejak vykoumat, musi to nejak jit...snad ti nekdo poradi, jak jsem psal, ja u toho realteku tohle nevim...

kdyz se tu nikdo neozve, zkus zagooglovat neco treba jako "realtek subwoofer problems" nebo neco na ten zpusob (treba zjistit konkretni model te int. zvukovky)...urcite to nekdo nekde na foru resil, samozrejme je ale treba koukat na english fora...
Martincz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Martincz »

Už nějakou dobu se ohlížím po kvalitních sluchátkách do 1k Kč.
Vybral jsem si Koss SB/45
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57449

Sluchátka vypadaj kvalitně ale chtěl bych slyšet i názory ostatních.

Dále bych si chtěl zeptat jestli má někdo problém s zamotáváním kabelu sluchátek.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Vůbec - velký uzavřený sluchátka jsem pod 2000 ještě neslyšel, že by hráli přirozeně. Ten uzavřenej prostor tam prostě dělá bordel, a "výrobek za 800kč se s tím prostě neumí vypořádat".
Pokud ti to nevadí, tak proč ne, ale není to dobře... Doporučuju hodně připlatit, a nebo koupit streetovější sluchátka - ty jsou osazeny relativně kvalitními měniči, ale menší a levnější konstrukce nezpůsobí tak ošklivou deformaci vzduchu. Koss umí dobře, stejně jako Sennheiser umí dobře. Obě značky mají svůj typický zvuk. Sennheiser je ostřejší a mívá hlubší basy, Koss je lehce vyrovnanější, ale basy ne tak hluboké.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Martincz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Martincz »

No a můžeš teda nějaký doporučit? Do těch 1500,- 2000,-?

Těma "streetovějšíma" myslíš třeba Porta pro?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Martincz: do těch 1500-2000 s tím, že jsi měl původně jiné cenové úmysly, bych doporučil neuzavřená sluchátka - tedy polo, nebo otevřená. Třeba jako Sennheiser HD457 nebo HD415. Nemusí to být přímo ony, jde o tu konstrukci. Z principu je jednodušší, a výrobce takových sluchátek utratí náklady na ty sluchátka tam kde je to třeba. Mněniče a provedení. Kdežto u velkých uzavřených musí ještě řešit ten akustický prostor kolem ucha, tlumení, atd.. To stojí peníze, a pokud to ze sluchátek za 800 sežere čtvrtku, jsou to už jenom levná sluchátka, a nebo to prozměnu neřeší vůbec....

Streetová sluchátka jsem myslel menší otevřená sluchátka s různými typy "čelenek". Takovým zástupcem je třeba Koss Porta Pro, nebo Sennheiser PX100. Obojí má specifický ale pěkný zvuk na ty peníze. Jsou lehčí, pohodlnější, ač to nevypadá. mechanicky toho vydrží docela dost.
Martincz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Martincz »

HD457 tak i 415 vypadaj dost dobře.. myslím že se kouknu na net po nějakejch recenzích a rozhodnu se který si objednat.
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Asi to bude zniet "otrepane", ale Sennheiser-y PX100 su naozaj vynimocne, nevyzeraju nato, ale fakt hraju fantasticky, mam ich nieco cez 2 roky a vyzeraju ako nove a ako jedine s tych co som doteraz doma mal, sa tieto "chytali" na moje Beyerdynamic-y DT770, fakt na take prcky krasny zvuk, vrelo odporucam...

Aj ked pravda je, ze 100 ludi = 100 chuti, takze ich zvuk sa nemusi pacit kazdemu :wink:
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Ryck
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ryck »

Dobry den, potreboval bych poradit: mam herni uzavrena sluchatka od sennheisru a se zvukem jsem spokojen, avsak kvuli mikrofonu jsou nevhodne na cesty etc. Chtel bych se proto poohlednout po predevsim stylovych = na designu zalezi, robustnich (netrvam na uzavrenych, ale byli by nejlepsi) sluchatkach za "prijatelnou" cenu (cca tak do 2k... ) nejspise znovu od sennheisru (avsak nebranim se zmene). Na prostorovem zvuku netrvam /preferuji 2.X sluchatka/. Byl bych rad za slusne basy - v pripade sennheisru se o ne nebojim - (ale take ocekavam ze pri dejme tomu vysoce polozene metalove skladbe aby "nepiskaly" a "nevrcely", jak myvaji ve zvyku nektere levne spunty). Nepotrebuji vsak High-end (jasne z cenove relace) zvuk, pokud to vyuzije potencial mp3 prehravace jako i-pod, budu spokojeny :)
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Ryck: zkus kouknout na nektere z teto zminovane trojice:

AKG K-271 MKII (145 EUR)

BeyerDynamic DT-770 PRO (144 EUR)

AUDIO TECHNICA ATH-PRO700 (139 EUR)

vsechny jsou vyborne...na cesty bych si vybral ale spis ty audio technica nebo akg...na doma pak beyerdynamic...
Ryck
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ryck »

Mno, tak vyuzival bych je denno denne a styl je velice podstatny, tomi vyhovuji pouze posledni :) Vramci zvuku vam budu verit :)

// Ale ted koukam, ze cenove jsou vsechny tri naprosto mimo :(
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Ryck: cenove nejsou mimo...priplat ten litr a mas sluchatka vynikajici kvality...dvojka je limitni cena, za to koupis ledatak nejaky slusne hrajici senny...
Ryck
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ryck »

Mno, pokud bych zvolil ten model ktery mi byl nejblizsi, tak 139EUR 3 719CZK, cily temer dvojnasobek stanovene ceny...
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Ryck: jasne, vybirej jak chces...ja jen dal moznost koupit neco, co bude hrat jak bedny za dvacet litru...

jinak jo, audio technica je z nich nejlepsi na cestovani, ty jejich dj sluchatka jsou vyborny...
Ryck
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ryck »

Jasne :) Dekuji, uvidim, zda neprehodnotim rozpocet :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

PX100.
Nedoporučil bych je, kdybys nezmínil ten "outdoor". Jsou malý, skladný, příjemný na hlavě, jak jsou malý, tak se třeba zalehnutím jentak nepoškoděj, basů akorát dost....
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

crashPC píše:PX100.
Nedoporučil bych je, kdybys nezmínil ten "outdoor". Jsou malý, skladný, příjemný na hlavě, jak jsou malý, tak se třeba zalehnutím jentak nepoškoděj, basů akorát dost....
no, taky muze koupit PortaPro...ja bych si na ven koupil CX300 in eary, ale tady vsichni chteji nahlavni...

jinak je fakt, ze ty co jsem doporucil bych k nejake mp3 na ven fakt nenosil, na to jsem vcera zapomnel, takze to fakt ne...a ani na doma bez poradneho zesiku ne...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Jindy: ano, pokud jde o street, tak bych asi jinak než inear taky nebral. Čelenka je sice dobrá, ale jelikož vím, co se venku děje, tak je spíš naškodu. Ano, taky Porty může koupit. Projev těch jejich mněničů bych překousl. Je specifický, a lidé ho můžou mít rádi. Na street ale nepřekousnu mechanickou stránku věci.
Jednak vyvíjí na hlavu velký tlak, který jde jen přesunout, ne odstranit, druhak ta čelenka je rozměrná a neforemná. Zkus si ty sluchátka třeba někdy při nočním poslechu zalehnout :-) Moc příjemný to nebude. Na PXkách se leží příjemněji :D Taky se vejdou slušně do kapsy, našel bych jistě pár dalších argumentů, proč jsou víc "street".
Ryck
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ryck »

Ryck píše:Chtel bych se proto poohlednout po predevsim stylovych = na designu zalezi, robustnich (netrvam na uzavrenych, ale byli by nejlepsi) sluchatkach za "prijatelnou" cenu (cca tak do 2k... ) nejspise znovu od sennheisru (avsak nebranim se zmene).
Spise bych chtel nejake "mohutnejsi" sluchatka, nezli jsou Porta Pro, ci PX 100... Lezet na nich nebudu, vecer posloucham z repra :) Plug-in 100% ne, moje predstava nebyla ani tak o tom ze budou skladna, necham je povesene na krku a je to, spis bych chtel neco co dobre hraje, neni prehnane drahe (staci kdyz vyuzije potencial mp3 prehravace, jak jsem psal) a dobre vypada :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“