Získání dat z nefunkčního notebooku

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Harold
Začátečník
Začátečník

Získání dat z nefunkčního notebooku

Příspěvek od Harold »

Zdravím, potřeboval jsem něco nutně stáhnout z internetu, mělo to v sobě vir. Tak že ho do PC pustím a následně odstraním, ale to se mi vymstilo. Windows začal házet chybu, a začal se resetovat. Tak jsem PC spustil v NOUZOVÉM REŽIMU, to fungovalo, ale po vypnutí a zapnutí PC, když se chci přihlásit, tak zadám jméno, heslo - začne se přihlašovat a následně hned odhlašovat. Dělá to i u NOUZOVÉHO režimu. Tak jsem si sehnal nějaký LINUX, který se nemusí instalovat, stačí vypálit na DVD a nabootovat z něj. Ale PC nenabootuje z toho, vypálil sem to rozbalený a i v ISO souboru, nic nepomohlo. (Pro zajímavost mám nějaký LINUXový program na zjištění hesla do WINDOWS, to nabootuje krásně) Tak mi prosím poradte, jak se mám do toho PC dostat. Předem dík za pomoc
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Získání dat z nefunkčního notebooku

Příspěvek od Zivan »

Musis ten Linux vypalit jako obraz. Ty jsi vypalil bud nebootovaci medium s jednim souborem (ISO) nebo s hromadou souboru ("rozbalene" ISO).
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Harold
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Harold »

Ten Linux co mám nese název SUSE 10 Live DVD. Vypáli jsem to podle tvé rady, vše nabíha v pohodě, ale pak se objeví černá obrazovka, tam je něco napsaný a dole nějaký Kernel Panic atd. A nic se nedá dělat, jen reset. Co s tím?
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Tak s "tam je neco napsany" ti asi nepomuzu.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

jednoducho povedane, kernel panic je obdoba BSOD na Linuxe

tam uz bude chyba v HW, lebo ked nabootujes uplne iny system, dokonca linux, tak sa nemoze prejavit ziaden virus
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Harold
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Harold »

Tak jsem vyfotil obrazovku, kde je vidět kde se to sekne, to sem hodím pozděj.
Sehnal jsem si dalšího LinuXa, nějakýho KNOOPPIX, nebo jak se jmenuje, ten naběhne, ale nikde sem nenašel hardisk ani data, takže nvm no.
A ještě se chci zeptat, jestli by šel nějak připojit hardisk z notebooku ke "stolnímu" PC
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

SATA disk jednoduse, protoze ma stejny konektor jako 3,5" disk. Na PATA diske potrebujes redukci.
Harold
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Harold »

Tak z toho taky nic nebude, v PC mám PATA, tudiž ten hardisk z notesu můžu jen napájet, škoda
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

dones disk nejakemu kamaratovi, ktory ma sata port
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“