herny notebook
Moderátor: Don
- gun-chan
- Začátečník

herny notebook
Základní otázky
Jaký je váš rozpočet?
cca40000kc
Jakou velikost notebooku preferujete?
DTR (náhradu desktopu – 17“ a více) ale moze byt aj 15,4
Preferujete nějaké značky?
asus alebo msi
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
hry,filmy,hudba
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
nebudem ho nosit stale zosebou iba obcas do prace a na cestu vlakom
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
fps,ale prevazne warhammer online
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
2-3hodiny moze byt aj menej
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
je jedno ale asik wvista busines kvoli upgradu na win7
Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?
myslim ze uz nezozeniem klasicky pomer stran tak by bol dobry aj sirokouhly
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
najlepsie by bol full HD aj ked nvm ci ho zozeniem
Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
asi ten matny
Kvalita zpracování a design
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
mno celkom sa mi pacil ten od asusu
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
co najdlhsie ale priblizne aspon 2roky
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
myslim ze od intelu Intel Core 2 Quad abo tak nejak
Jak velká má být operační paměť?
aspon 4gb
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
myslim ze to tedkom neni az taky rozdiel ale zda sa mi ze ati aj nvidia su natom celkom rovnako
Jak velký má být pevný disk?
aspon 320gb
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
ano dvd vypalovacku
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
ne
celkom som sa kukal a nasiel som tieto dva:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68246
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69246
ale nvm kedy im dojdu tak to by bolo asik tak setko
Jaký je váš rozpočet?
cca40000kc
Jakou velikost notebooku preferujete?
DTR (náhradu desktopu – 17“ a více) ale moze byt aj 15,4
Preferujete nějaké značky?
asus alebo msi
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
hry,filmy,hudba
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
nebudem ho nosit stale zosebou iba obcas do prace a na cestu vlakom
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
fps,ale prevazne warhammer online
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
2-3hodiny moze byt aj menej
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
je jedno ale asik wvista busines kvoli upgradu na win7
Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?
myslim ze uz nezozeniem klasicky pomer stran tak by bol dobry aj sirokouhly
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
najlepsie by bol full HD aj ked nvm ci ho zozeniem
Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
asi ten matny
Kvalita zpracování a design
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
mno celkom sa mi pacil ten od asusu
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
co najdlhsie ale priblizne aspon 2roky
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
myslim ze od intelu Intel Core 2 Quad abo tak nejak
Jak velká má být operační paměť?
aspon 4gb
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
myslim ze to tedkom neni az taky rozdiel ale zda sa mi ze ati aj nvidia su natom celkom rovnako
Jak velký má být pevný disk?
aspon 320gb
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
ano dvd vypalovacku
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
ne
celkom som sa kukal a nasiel som tieto dva:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68246
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69246
ale nvm kedy im dojdu tak to by bolo asik tak setko
gunchan bf3
gunchan bf4
shion(chan,tan,kun)mmorpg/mmo
http://steamcommunity.com/profiles/76561197980296429
gunchan bf4
- Jenda.K
- Začátečník

-
Re: herny notebook
nekupuj zadne levne MSI ktere stoji za prd. Pockej si na nove modely hernich notebooku s mobilnimi procesory core i7!!! notebook bude 3 leta minimalne slouzit a je blbost kupovat ted herni notebook s Core 2 duo. Mesic vydrz a pak se nejaky novy model ukaze!
- smoula
- Mírně pokročilý

Alienware a Dell už do noťasů cpou Core i7,jen pár týdnů a objeví se i v Alza.Jenda.K píše:nekupuj zadne levne MSI ktere stoji za prd. Pockej si na nove modely hernich notebooku s mobilnimi procesory core i7!!! notebook bude 3 leta minimalne slouzit a je blbost kupovat ted herni notebook s Core 2 duo. Mesic vydrz a pak se nejaky novy model ukaze!
- gun-chan
- Začátečník

oki tak ja par dni tyzdnou pockam ale zas cem stihnut ten upgrade na win7 zadara(sa mi Zda ze to je u asusu az do 31.1.2010 niesom si isty) a vraj ma byt od noveho roku navysene dph na 20% tak nvm nvm ale aj tak vydrzim bo o vianociach byvaju dost casto akcie a musim si viac nastudovat o procaku i7 to by bolo asik tak setko
ps:dakujem za rady
ps:dakujem za rady
gunchan bf3
gunchan bf4
gunchan bf4
- cvb
- Nováček

Proč by mělo MSI stát za prd? Měl jsi nějaké? Já měl 3 NTB od MSi a vždy naprostá spokojenost.Jenda.K píše:nekupuj zadne levne MSI ktere stoji za prd. Pockej si na nove modely hernich notebooku s mobilnimi procesory core i7!!! notebook bude 3 leta minimalne slouzit a je blbost kupovat ted herni notebook s Core 2 duo. Mesic vydrz a pak se nejaky novy model ukaze!
gun-chan - MSI GT729X-275CZ jsem doporučil známému a ten si ho koupil, musím říct že mě MSI opět nezklamalo a osobně bych neváhal si ho koupit.
- gun-chan
- Začátečník

ja radsej pockam na tie procaky i7 a uvidim moc ta kupa neponahla tak sa ete uvidi ^^cvb píše:Proč by mělo MSI stát za prd? Měl jsi nějaké? Já měl 3 NTB od MSi a vždy naprostá spokojenost.Jenda.K píše:nekupuj zadne levne MSI ktere stoji za prd. Pockej si na nove modely hernich notebooku s mobilnimi procesory core i7!!! notebook bude 3 leta minimalne slouzit a je blbost kupovat ted herni notebook s Core 2 duo. Mesic vydrz a pak se nejaky novy model ukaze!
gun-chan - MSI GT729X-275CZ jsem doporučil známému a ten si ho koupil, musím říct že mě MSI opět nezklamalo a osobně bych neváhal si ho koupit.
gunchan bf3
gunchan bf4
gunchan bf4
- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
protoze je to fakt. MSI je v soucasny dobe jedna z nejhorsich znacek na poli vyrobcu notebooku a - ve vsi ucte - tve zkusenosti to nijak nezmenicvb píše: Proč by mělo MSI stát za prd? Měl jsi nějaké? Já měl 3 NTB od MSi a vždy naprostá spokojenost.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- Skid
- Nováček

-
-- DiL -- píše:protoze je to fakt. MSI je v soucasny dobe jedna z nejhorsich znacek na poli vyrobcu notebooku a - ve vsi ucte - tve zkusenosti to nijak nezmenicvb píše: Proč by mělo MSI stát za prd? Měl jsi nějaké? Já měl 3 NTB od MSi a vždy naprostá spokojenost.. jedinou vyhodou je snad pomer cena / vykon, ale na zaklade toho bych si nikdy nedovolil doporucovat notebook. desktop budiz, ale notebook nikdy...
předem bych chtěl říct, že jsem nikdy nebyl na tomto fóru, dostal jsem se sem jen náhodou, ovšem po přečtení jsem zkrátka musel reagovat (dokonce jsem se kvůli tomu registroval)..... no nic abych se dostal k věci nevím jestli je pravda že je MSI dobrá nebo špatná značka ale takovou blbost co jsi sem napsal že JEDINOU VÝHODOU JE SNAD POMĚR CENA/VÝKON...někdo mě prosím kopněte protože si asi stojím na vedení, není náhodou právě to co hledáme (jistě pokud nevyděláváš 50 tis měsíčně - pokud ano tak pochybuji že máš ještě čas hrát hry na notebooku), co tedy hledáme? notebook nadupaný ale neúměrně předražený nebo nedupaný a levný..mezi námi druhá možnost neexistuje, a ta první jesmysl....takže příště si raději rozmysli než něco takového vypustíš na veřejnost..
- Unnamed
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ahaaa, no ono je totiz strasne prijmene mit spalene ruce a taky kdyz ti notas uprostred hry vypne. 
Ono u notasu se nehleda pomer cena/vykon, ale cena/vykon/kvalita/vydrz. Protoze jako ted mam notas, co mel v te dobe dobre parametry a stal 15k - ted nadavam, protoze baterka vydrzi hodinu, notas se hreje, ze kdyz si ho chci vzit do postele, tak musim mit nejakou podlozku (teda pokud chcu mit jeste nekdy decka) a navic ten notas skripe. Ted uz hry skoro vubec nehraju (max. CS jednou za tyden) a mam notas ktery mi absolutne nevyhovuje a pokazde triskam hlavou o zed kdyz najdu stary mail, kde mi nabizeli hezky cerveny notas Dell Studio 1535 s integrovanou grafikou na aukru a ja jsem to nevzal.
Ono u notasu se nehleda pomer cena/vykon, ale cena/vykon/kvalita/vydrz. Protoze jako ted mam notas, co mel v te dobe dobre parametry a stal 15k - ted nadavam, protoze baterka vydrzi hodinu, notas se hreje, ze kdyz si ho chci vzit do postele, tak musim mit nejakou podlozku (teda pokud chcu mit jeste nekdy decka) a navic ten notas skripe. Ted uz hry skoro vubec nehraju (max. CS jednou za tyden) a mam notas ktery mi absolutne nevyhovuje a pokazde triskam hlavou o zed kdyz najdu stary mail, kde mi nabizeli hezky cerveny notas Dell Studio 1535 s integrovanou grafikou na aukru a ja jsem to nevzal.
- playman
- Začátečník

-
a co tenhle, na czc se objevil nedávno a rozhodně nevypadá špatně
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70189
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70189
- CyberDeath
- Začátečník

Unnamed : Jedna spatna zkusenost neznamena ze sou spatne vsechny ... herni serie od MSI je dobre chlazena ... nevim jak 15" modely ale 17" modely maji skvele resene chlazeni ... az na problemy s odhazejicim vetrackem ... by se mohli nekteri vyrobci ucit od MSI ja se ma delat chlazeni pro DTR
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W -> Endeavour OS - Hyprland
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - MangoVC
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W -> Win 11 Hell
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 2x8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN -> ZimaOS
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - MangoVC
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W -> Win 11 Hell
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 2x8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN -> ZimaOS
- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
drama factor 6/10Skid píše:předem bych chtěl říct, že jsem nikdy nebyl na tomto fóru, dostal jsem se sem jen náhodou, ovšem po přečtení jsem zkrátka musel reagovat (dokonce jsem se kvůli tomu registroval)..... no nic abych se dostal k věci nevím jestli je pravda že je MSI dobrá nebo špatná značka ale takovou blbost co jsi sem napsal že JEDINOU VÝHODOU JE SNAD POMĚR CENA/VÝKON...někdo mě prosím kopněte protože si asi stojím na vedení, není náhodou právě to co hledáme (jistě pokud nevyděláváš 50 tis měsíčně - pokud ano tak pochybuji že máš ještě čas hrát hry na notebooku), co tedy hledáme? notebook nadupaný ale neúměrně předražený nebo nedupaný a levný..mezi námi druhá možnost neexistuje, a ta první jesmysl....takže příště si raději rozmysli než něco takového vypustíš na veřejnost..
evidentne o noteboocich vis asi tolik, ze je to mala oteviraci vec, kteru je mozno prenaset a ktera funguje i bez pripojeni do zasuvky. doporucuju si najit par zakladnich informaci (treba jak dulezita je kvalita konstrukce, ucinnost chladici soustavy, servis atd.) a pak tu teprve zacni vypoustet sva moudra...
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Tak herní série od MSI GX nejsou tak špatné, celkově taky nemají nějakou špatnou konstrukci a poměr cena /výkon je excelentní! Ovšem co jsem měl možnost vyzkoušet, tak se celkem zahřívají a to dost (ale co taky od herního booku čekat) a okole klávesnice je takový trošku křehčí, ale nic co by si rozbil bez použití kladiva.
Stejně si myslím, že notebook by měl být max. na 2 roky a pak pryč, tudíž bych s tímto výhledem MSI doporučil (jenom ty herní).
Stejně si myslím, že notebook by měl být max. na 2 roky a pak pryč, tudíž bych s tímto výhledem MSI doporučil (jenom ty herní).
...
- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
yop, s timhle nazorem vicemene souhlasim, pomer "cena / vykon" ma MSI v ramci vyrobcu notebooku asi opravdu nejlepsi..Pavel.P. píše:Tak herní série od MSI GX nejsou tak špatné, celkově taky nemají nějakou špatnou konstrukci a poměr cena /výkon je excelentní! Ovšem co jsem měl možnost vyzkoušet, tak se celkem zahřívají a to dost (ale co taky od herního booku čekat) a okole klávesnice je takový trošku křehčí, ale nic co by si rozbil bez použití kladiva.