Jakou tv plazmu nebo lcd 94 cm

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
coolmaster
Začátečník
Začátečník

Jakou tv plazmu nebo lcd 94 cm

Příspěvek od coolmaster »

Ahoj chtěl bych si koupit televizi z důvodu menšího prostoru jsem chtěl 82cm ,ale po dalších prohlídkách a přemejšlení jsem se rozhodl pro rozměr 94cm...
Máte zkušenost z televizory v této uhlopříčce..někde píšou od uhlopříčky 42" lepší plazma do ní spíš lcd?
Chtěl bych na ní pouštět i filmy přes hdmi (redukce ati na druhém výstupu z grafiky hd3870)
většinou to bude jen v avi tzn. okolo 640x480 +/- ..tv ripy a stream.cz
Podle mého není podstatné full hd nebo ano ?
dvb.-t ještě dlouho v mpeg 4 normě nepůjde a blue ray media za tri kila se mi kupovat nechce :-D
Můj tip je Panasonic TX-P37X10Y http://www.gsmtelefony.cz/index.php?cat=1869&idx=175798
podle mě je na tom technicky líp než dražší o 1000czk Panasonic TX-P37X10E
Máte někdo tuhle tv? nebo je lepší volba lcd v 94cm třeba sony s Dvb-c?( i tahle plazma má dvb-c ,ale nevím jestli je zpřístupněna v navoleném regionu CZ)
bitskull
Začátečník
Začátečník

Re: Jakou tv plazmu nebo lcd 94 cm

Příspěvek od bitskull »

Velikost si zvol podle toho jak daleko od toho budes sedet (zhruba dvojnasobek az trojnasobek uhlopricky).
Jelikoz pises, ze budes poustet hlavne dvd ripy, tak Full HD nepotrebujes, staci HD Ready.
Core i5 3570 & CM Hyper 212+, MSI N750Ti-2GD5/OCV1, GEIL EVO 2x8GB 1600MHz, GIGABYTE GA-H77M-D3H, Enermax Liberty DXX 400W, Silverstone TJ08B - MicroATX, LED LG 22" - 1920x1080, W10
coolmaster
Začátečník
Začátečník

jj přesně to jsem si myslel. Taky si myslím ,že za pár let až tu bude vysílání ve FULL HD kvalitě tak už bude zase něco lepšího.
Má někdo zkušenost jak je to s Dvb-c u té plazmy jež jsem uvedl ... v kabelovém signálu co mám doma tento formát dostupný je ,ale není to to podle čeho bych vybíral tv. (průser ,je že není v čr schválená norma por kabelové vysílání ,asi toho maj poslanci moc :?: )
Na pozorovací vzdálenost jsem koukal na tabulce panasonicu ta mi vyšla nejmiň 42" ,ale místo na zdi na ní není.
Hlavní důvod nové tv je změna formátu vysílání na 16:9 a ze staré televize 55cm se stala tv blízká uhlopříčce 37cm u normálních pořadů mě to nevadí ,ale jelikož jsem fanda sportovních přenosů .hlavně motosport ,tak tam už mi to na nervy leze :-D
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

a co takhle
DTC Panasonic TV Plazma TX-P37C10E, 37"(94), HD,100Hz, DVB-T, MPEG-2
u nas je za 12 238,03kc i s poplatkama

myslim ze by ti stacila a usetris

jinak ta co pises je u nas za 13 994,40 ale i s poplatkama,takez o 200kc levnejsi :)
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Můj tip je LCD Philips 37PFL9604H
Ten Ambilight je úžasně skvělá vychytávka.
Obraz velmi velmi dobrý, mě osobně vyšel při srovnání i s plazmami jako nejlepší.
Má HD tuner, wifi+LAN pro připojení k netu a přehrávání třeba youtube, lze do ní po síti streamovat filmy, umí přehrávat filmy z USB, atd. Vzhled a zpracování výborné.
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
coolmaster
Začátečník
Začátečník

Se to tu rozjelo :-D
To Igoreso: kde to je u vás? Jinak kdyz uz panasonic tak jen 10y 2 turnery dvb-t dvb-c,ale asi jen pri navoleném regionu finsko ,svedsko ..to musim zkusit
Philips není špatnej ,ale chtěl bych plazmu ..měl jsem možnost vidět tu co chci a to přímo v středu vystaveného zboží a okolo lcd ..za stejných podmínek plazma úplně nékde jinde ..je mi jasné ,že tam nebudu cpát signál z blue ray jako oni ,ale taky nejsem bláhovej a vím ,že tady Fullhd hodně dlouho nebude k mání ..vždyť ještě ani nemaj normy na dvb_c ...proto ji ve specifikaci pro naš trh neuvádí ...
ds
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ds »

Jednoznacne Full HD
kup tuhle ... TX-P42G15E
http://panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAB_4893
Cpu:Amd Athlon XP 2500+@3200+ 1.8V ,MB:Epox 8RDA3I,ATI RADEON 9000PRO 275/550@610/305,ZVUK:SB LIVE 5.1,M.:AOC 7KLR,REPRO:KINYO 2.1,HDD:BARACUDA 40GB
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

No ale stejně, pouštět tam dvd-ripy, to si teda moc neužiješ, raděj si stahuj 720p ripy v h.264ce, to je jiné kafe a většinou se vlezou na 1 one layer DVD.
coolmaster
Začátečník
Začátečník

Ta full hd by mě lákala,ale místo na zdi nebylo ..jinak jsem vzal Panasonic plazmu tx 37y(do 20t se mi líbil obraz v danné uhlopříčce nejhezčí) ..uz jsem propojil přes redukci na hdmi ..,ale musím přepínat vychozí zvukové zařízení na ati a potom zpět na realtek aby šel zvuk na pc.
Jde to nějak jinak ..nebo program na video ,kde bych nastavil výchozí Ati a pouštěl filmy přes něj?
Dík za tip nějakej 720p zkusím ..dts televize má tak ani tam by neměl být problém ...
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“