Nefunkčnost zvuku pře HDMI u grafické kary Aus AH 3450

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
HKOO
Nováček
Nováček

Nefunkčnost zvuku pře HDMI u grafické kary Aus AH 3450

Příspěvek od HKOO »

Zdravím všechny,
na úvod se přiznávám, že jsem úplněj počítačovej laik. Koupil jsem si grafickou kartu Asus AH 3450 s tím, že prostřednictvím HDMI kabelu propojím LCD TV Samsung a budu moct sledovat film, avšak zvuk nejde přes HDMI neví kde to nastavit. Obraz jde v pohodě..Zvukovku má integrovanou na mainboardu, nevíte kde se to nastavuje nebo co si mám ještě dokoupit někde jsem slyšel o nějakém SPIDF kabelu nebo tak něco, kterým se propojuje grafika se zvukovkou, ale v návodu jsem četl, že grafika ASUS má vlastní zvukový čip....Může te mi prosím poradit? Děkuji
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkčnost zvuku pře HDMI u grafické kary Aus AH 3450

Příspěvek od Jindy »

Jo, asi budeš muset sehnat káblík propojující zvukovku s grafikou. K té grafice jsi žádný "podivný" malý káblík nedostal? Na jednom konci má 3-piny, na druhém 2-piny.
HKOO
Nováček
Nováček

Příspěvek od HKOO »

No to je právě to...nedostal...Někde tady ve foru jsem se dočetl, že tenhle káblík potřebujou pouze grafické karty NVIDIA Gforce, které nemají integrovaný zvukový čip, proto je třeba toto udělat fyzicky...V případě ATI je to řešeno prý tím čipem, tudíž kabel není potřeba...Zkusím stáhnout driver HD audio z Realteku, třeba se to umoudří...
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Aha, ja nevim co maji ty ATI v sobe, treba maji v sobe zvukovku. V tom pripade by tam snad mel byt driver, nebo je to soucasti driveru. Neobjevilo se ti zadne nove zvukove zarizeni?
bitskull
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bitskull »

HKOO: Staci si ve windows prepnout zarizeni pro prehravani na ATI HDMI Output.
Core i5 3570 & CM Hyper 212+, MSI N750Ti-2GD5/OCV1, GEIL EVO 2x8GB 1600MHz, GIGABYTE GA-H77M-D3H, Enermax Liberty DXX 400W, Silverstone TJ08B - MicroATX, LED LG 22" - 1920x1080, W10
HKOO
Nováček
Nováček

Příspěvek od HKOO »

Už mi to funguje, nic jsem nikde nenastavoval pouze jsem si z http://www.realtek.com.tw/ stáhnul HDMI ATI audio drivers a vše jde naprosto super bez přepínání a nastavování. Automaticky když se zapne TV tak se zvuk přepne do TV.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“