Nazdar všichni,
konečně jsem se odhodlal a udělal komplet reinstal windowsů z visty ult.64 na win7 prof.x64 (z Academic Alliance). Ze začátku bylo vše OK, ale teď se mi při vypnutí/zapnutí a restartu změní rozlišení na 640x480 i když tohle rozlišení normálně přístupný nemam. Nejmenší možný nastavení rozlišení ve win i na NVidia centru je 800x600 a maximální 1440x900 (to standardně používám).
Zkoušel jsem už:
- Reinstalovat a nainstalovat nový ovladače GK,
- Kontroloval jsem spuštěný služby a procesy jestli jsem si něco nevypnul
a stále nic.
Mam zato, že se tak děje po instalaci ovladačů GK od NVIDIE. Ze začátku jsem měl v PC jen ovladače od Microsoftu - vše se stáhlo a nainstalovalo samo. No ale potom se mě zmocnila touha nainstalovat nejnovější ovladače od výrobce. No a od tý doby to takhle kope.
Napadlo mě rešení vrátit tam ty starý ovladače, ale to se mi moc nechce, protože vůbec nevim z jakýho jsou data.
Napadá někoho něco?? Ono když to tak vemu, to zas takový problém neni. Po přihlášení rozlišení vždycky změnim a fertig. Jenom mě to pěkně štve.
Ještě prubnu nainstalovat ovladače monitoru (tedy pokud je někde najdu) - ten se ve win objevuje jako obecný monitor PnP ale v NVidia centru je rozpoznaný. Ve Vistě jsem ovladače na monitor taky neměl.
Budu vděčný za každou radu.
Stávající sesetava:
CPU: C2D E6850 3,0GHz@3,6GHz | MB: Gigabyte GA-P35-DS4 | RAM: A-DATA 4096MB | HDD: WD RAPTOR 37GB, 2x SAMSUNG SpinPoint 320GB | GPU: Leadtek WinFast PX8800GTX 768MB | Mechanika: LG | Case: Thermaltake Armor+ | Klávesnice+Myš: Logitech Desktop Cordless Wave | Monitor: 19" wide ASUS PW191A
Win7 chybné rozlišení
Moderátor: Loki5567
- Spouter
- Nováček

- Spouter
- Nováček

Re: Win7 chybné rozlišení
Vyřešeno: Kde byl problém jsem nezjistil. Odinstaloval jsem všechny ovladače. Vyčistil registry a nainstaloval vše zpět. Nejspíš byl problém v ovladačích GK, které se poprvé nainstalovali špatně (možná chybná hodnota v registrech) a potom to dělalo takové psí kusy.