Extrémně pomalá hibernace

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Joseph21
Nováček
Nováček

Extrémně pomalá hibernace

Příspěvek od Joseph21 »

Zdravím,
mám problém s hibernací mého notebooku, trvá více jak 2min, což je extrémně dlouho oproti tomu, co jsem viděl u ostatních.
Mám VBI FL90 V2 Core2duo TO7700 2,40Ghz, 2x1GB RAM Kingstone 667MHZ, geforce 8600GT, 250GB disk od WD, řadič SATA intel ICH8M, Windows XP SP3 dark edition
Co jsem již zkoušel:
- ovladače jsou všechny nainstalované a aktuální, žádná neznámá zařízení
- XP mají všechny upgrady
- reinstal XP z různých CD a různých verzí(SP2/SP3 dark edition) nepomohl
- hibernace drvá stejně dlouho na čisté instalaci jako na rok staré
- hibernace trvá nezávisle na tom, kolik programů je spuštěno, i hned po startu je pomalá
- žádné viry ani červy nemám, antivirů jsem zkoušel několik, firewall taky mám
- disk je defragmentován, mám dobrou přenosovou rychlost a žádné chyby dle SMART ani chybné sektory
- jinak notebook šlape bez problémů, žádné jiné chyby
- disk běží na ultra DMA 2
- test paměti skončil bezchybně, vyjmutí jednoho nebo druhého modulu rychlost neovlivní
- všemožná fóra včetně tohodle jsem již prošmějdil

Co by ještě mohlo pomoct, dioda disku při hibernaci svítí trvale, ale hodně slabě oproti tomu jak svítí při normální práci s diskem.

Už se tímto problémem zabývám více než rok :cry:
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Re: Extrémně pomalá hibernace

Příspěvek od Mastodont »

Problém bude v těch Windows XP Bloatware edition.
Joseph21
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joseph21 »

Tohle mi říkají všichni, ale opravdu to tak není.
Úplně stejné to bylo i s Windows XP SP2 CZ, úplně normální verze zakoupená v obchodu a bez jakýchkoliv blbinek navíc.
colonel
Nováček
Nováček

Příspěvek od colonel »

Dobrý den,
mám stejný problém s windows 7.Návrat z hibernace je pomalejší než normální start systému, který
naběhne kolem 30s. Návrat z hibernace trvá 2:20, když nepočítám start biosu. Zavírané aplikace ..commodo firewall, avast Hledal jsem všude, ale nikde nebyl problém vyřešen. Počítač phenom 2 x3 2.8mhz, 4 gb ram, deska msi k780g.Stejné příznaky jako v příspěvku nahoře. Díky za jakýkoliv tip, radu, odkaz.
colonel
Nováček
Nováček

Re: Extrémně pomalá hibernace -nastavení biosu

Příspěvek od colonel »

Takže moje pomalá hibernace byla kvůli nastavení v biosu..raději jsem flashnul na novější verzi a povolil některé položky které byly deufaltně na disable jako pci ide bus master, c1e support, acpi standby state na S3 a další a ejhle návrat z hibernace bez čekání naskočí přímo windows.Ale čím to bylo nevím, tipnul bych tu ten mód z S1 na S3.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“