Počítač ignoruje mechaniku

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Mc1305
Nováček
Nováček

Počítač ignoruje mechaniku

Příspěvek od Mc1305 »

Zdravím, mám problém s mechanikou. Chtěl jsem naformátovat DVD s nějakými daty tak jsem ho normálně zasunul do mechaniky a zvolil naformátovat. Když se medium formátovalo tak jsem si ale uvědomil, že jsem zaškrtnul špatnou možnost a formátování jsem zrušil kliknutím na křížek. Jenže počítač se kousnul a objevila se klasická hláška program neodpovídá načež jsem počítač natvrdo restartoval tlačítkem. Při bootování počítače však nastal problém, protože počítač chvíli hledá mechaniku (kterou předtím normálně identifikoval během několika sekund) a nakonec prohlásí něco jako žádná zařízení nenalezena. O tom že po spuštění windows se v záložce můj počítač mechanika neobjevuje snad nemusím ani mluvit. Mechanika vůbec nereaguje ani když stisknu tlačítko pro vysunutí. Počítač se chová, že žádná mechanika není. Setkal se někdo s něčím podobným? Předem děkuju.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Počítač ignoruje mechaniku

Příspěvek od Stano K. »

Skontroluj zapojenie.
Mc1305
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mc1305 »

Zapojení je v pořádku v tom zřejmě problém nebude. Nevím no je to divný.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Vytahni kabel napajeni mechaniky (a datovej taky), zapni PC. Nech nabootovat, vypni. Mechaniku znova zapoj.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Ja se dovolim vsunout do tohoto tematu, i kdyz problem mam trosku jiny.

mam tuhle vypalku (i kdyz na tom moc nezalezi asi)
Optická jednotka TSSTcorp CDDVDW SH-S223F

O co jde. Zapnu nero, vlozim DVD, vyberu soubory, dam vypalovat. V tom momente me nero zamrzne a musim ho rucne killnout. Co je ale divnejsi, ze po tom co killnu nero mi mechanika neodpovida ani na tlacitko vysunuti :?
A vubec nejdivnejsi, ze po tom co se nero asi tak na pet minut zasekne, a necham ho a nekillnu, tak se rozjede vypalovani a normalne se disk vypali. Nejake napady (podobne tema jsem nenasel). Vypada to na reklamaci, driv bez problemu. Po restartu funguje mechanika normalne a cteni jde bez problemu.

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“