SLUCHÁTKA
Moderátor: CageJ
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: SLUCHÁTKA
jenze vis co, dulezity je, k cemu to hodlas pripojovat...veci typu ipod nemaji dostatecny zesik, zvukovky do PCI take ne...to mas potom tezky, vetsinou to po zapojeni do takove veci hraje bud pomerne potichu a nebo hur, nez muze...obecne se da rict, ze velka nahlavni sluchatka jsou s ipody a PCI sound blastery nekompatibilni, vubec by se to nemelo zapojovat...
subjektivne tahle konstrukce bude hrat treba lepe, nez nejake ty PX100, ale objektivne to nebude hrat tak, jak ma a muze...
externi zesik na sluchatka vyjde tak na 1-2 tisice (ale nevim jak je to s cenama v konzumnim audiu), ale vyplati se, tedy pokud ho clovek uz nema v nejake hi-fi vezi nebo tak...
subjektivne tahle konstrukce bude hrat treba lepe, nez nejake ty PX100, ale objektivne to nebude hrat tak, jak ma a muze...
externi zesik na sluchatka vyjde tak na 1-2 tisice (ale nevim jak je to s cenama v konzumnim audiu), ale vyplati se, tedy pokud ho clovek uz nema v nejake hi-fi vezi nebo tak...
- Ryck
- Začátečník

Aha, dekuji, to jsem nevedel
Avsak stejne, PX 100 se mi nelibi, Porta Pro jsou prilis bezne, neni v teto casti trhu neco "zajimavejsiho"? Dival jsem se po rade travel od sennheisru, ale tam me ani jedny sluchatka nezaujaly 
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
- Alphi
- Nováček

-
- Ryck
- Začátečník

Pokud by toto nebylo pravdou, zaujaly me tebou zminovane AKG, nebo Senn HD 215... Avsak pokud plati ze budou hrat po tichu, bez zesilovace o nicem, tak radsi polevim na robustnim designu a pujdu do sluchatek typu Porta Pro.Jindy píše:jenze vis co, dulezity je, k cemu to hodlas pripojovat...veci typu ipod nemaji dostatecny zesik, zvukovky do PCI take ne...to mas potom tezky, vetsinou to po zapojeni do takove veci hraje bud pomerne potichu a nebo hur, nez muze...obecne se da rict, ze velka nahlavni sluchatka jsou s ipody a PCI sound blastery nekompatibilni, vubec by se to nemelo zapojovat...
//pomohlo by napriklad zapojeni pres tento zesik?
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no jak jsem napsal - ty s tim "robustnim" designem (resp. ty, co jsem doporucil) ti i pri tom spatnem pripojeni podle me budou hrat lepe, nez neco typu PortaPro (ale je to pripad od pripadu, fakt zalezi na tom, k cemu to pripojis)...jen rikam, ze muzou hrat lepe...uplne potichu hrat nebudou, ale uplne jak maji/muzou take ne...Ryck píše:Pokud by toto nebylo pravdou, zaujaly me tebou zminovane AKG, nebo Senn HD 215... Avsak pokud plati ze budou hrat po tichu, bez zesilovace o nicem, tak radsi polevim na robustnim designu a pujdu do sluchatek typu Porta Pro.Jindy píše:jenze vis co, dulezity je, k cemu to hodlas pripojovat...veci typu ipod nemaji dostatecny zesik, zvukovky do PCI take ne...to mas potom tezky, vetsinou to po zapojeni do takove veci hraje bud pomerne potichu a nebo hur, nez muze...obecne se da rict, ze velka nahlavni sluchatka jsou s ipody a PCI sound blastery nekompatibilni, vubec by se to nemelo zapojovat...
//pomohlo by napriklad zapojeni pres tento zesik?
ten pidi zesilovac neznam a v techto vecech kolem elektrotechniky se moc nevyznam, takze nevim...na levny (stolni) studiovy zesik na sluchatka ti tip dat muzu, ale jinak asi nic...vidim tyhle veci z pohledu hudebniho studia, v tomhle segmentu se pohybuji, takze nic moc jineho ze me nevypadne...
- Ryck
- Začátečník

Tak, chtel bych se optat na hodnoceni konkretnich modelu sluchatek:
THE T.BONE TDJ-1000 - vzhledem k cene asi nic moc, no stejne me zajima vas nazor
AKG K 518 LE green Jak zde nekdo zminoval
AKG K 518 DJ
AKG K 142 HD
Samozrejme ty prvni napsane AKG a Audio Technika beru take na vedomi
THE T.BONE TDJ-1000 - vzhledem k cene asi nic moc, no stejne me zajima vas nazor
AKG K 518 LE green Jak zde nekdo zminoval
AKG K 518 DJ
AKG K 142 HD
Samozrejme ty prvni napsane AKG a Audio Technika beru take na vedomi
- Crumb
- Nováček

-
Takze, chtel bych se jen zeptat jak byste hodnotili sluchatka Sennheiser HD 555 ??? Popripade jake jine varianty byste mi doporucili ???
- ŠakaL
- Začátečník

Crumb : Ja je mam asi 3 tejdny a hrajou velice pekne (za tu cenu) koupil sem je tady
http://www.isluchatka.cz/ za 2700kc , mel sem moznost je porovnat s HD650 i s HD800.Na tech 650 sem slysel rozdil behem par vterin,podani zvuku hlavne basy byly presnejsi ale ne o moc.Navic je tam zas rozdil 4,5k. HD 800 je uz pro totalni audiofyli,zvuk je spickovej,vyrovnanej proste veruhodnej a presnej! Nejsem sice odbornik na sluchatka ale za 27k uz musej zahrat vsechno skvele.
Ze zacatku hrali ty moje 555ky celkem mizerne,az po 10-20hod. se pekne rozehraly,zatim je mam pouze na SB Audigi SE ale i na ni hraji dobre,posloucham uz jen 320kbps MP3 nebo flac a treba takovej Jackson na nich zni fantasticky.Co sem cet tak k PC sou to nejvhodnejsi sluchtka ve svy cene.Ale uz tady byto chtelo dobrou zvukovku,ja mam v planu ASUS XONAR Essence
Ze zacatku hrali ty moje 555ky celkem mizerne,az po 10-20hod. se pekne rozehraly,zatim je mam pouze na SB Audigi SE ale i na ni hraji dobre,posloucham uz jen 320kbps MP3 nebo flac a treba takovej Jackson na nich zni fantasticky.Co sem cet tak k PC sou to nejvhodnejsi sluchtka ve svy cene.Ale uz tady byto chtelo dobrou zvukovku,ja mam v planu ASUS XONAR Essence
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
- Crumb
- Nováček

-
Dik za super odpoved
, zatim sem na ne slysel vetsinou jen chvalu takze jsou asi fakt dobre za tu cenu . Zatim je budu mit na integrovanem Realteku , ale pozdeji uvazuju o koupi nejakeho toho ASUSU 
- BRKO
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dotaz:
Neznate nejaky shop, kde se daji sluchat v realu odzkouset - jak sedi na palici a tak?
Vybiram ted nejaky univerzalni headset k domacimu pc, na kvalite zvuku mi pri cene do 500 KC az tak nezalezi, ale na pohodli ano...
Neznate nejaky shop, kde se daji sluchat v realu odzkouset - jak sedi na palici a tak?
Vybiram ted nejaky univerzalni headset k domacimu pc, na kvalite zvuku mi pri cene do 500 KC az tak nezalezi, ale na pohodli ano...
win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
- crashPC
- Mírně pokročilý

Sennheisery jsem si jel poslechnout na Zličín, ale tak nemaj tam zdaleka všecko.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- rotan
- Nováček

-
isluchatka.cz ti sluchátka pošlou na test poštou
- Jirkas77
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,
planuju koupit nova sluchatka. Zatim asi nejlepsim kandidatem jsou Sennheiser HD555. Zajimalo by me, jestli ale nejsou zbytecne dobra - zdrojem zvuku by nebylo nic kvalitniho, prevazne SB Live 24bit external, minoritne i integrovane zvukovky. Ma cenu k takovym zdrojum kupovat HD555, nebo se spokojit s necim nizsim? HD 448?
Jenom pro prestavu, v soucasne dobe sem zvykly na zvuk typu AKG K324P, ale na doma to chce neco vetsiho a kvalitnejsiho
Diky
planuju koupit nova sluchatka. Zatim asi nejlepsim kandidatem jsou Sennheiser HD555. Zajimalo by me, jestli ale nejsou zbytecne dobra - zdrojem zvuku by nebylo nic kvalitniho, prevazne SB Live 24bit external, minoritne i integrovane zvukovky. Ma cenu k takovym zdrojum kupovat HD555, nebo se spokojit s necim nizsim? HD 448?
Jenom pro prestavu, v soucasne dobe sem zvykly na zvuk typu AKG K324P, ale na doma to chce neco vetsiho a kvalitnejsiho
Diky
- maddy
- Nováček

-
Cau, taky bych potreboval poradit.
Chci si koupit nejaky novy sluchadla k iPodu, doted jsem mel Koss Spark Plug, ale ted bych sel do neceho lepsiho. Co jsem se dival, tak bych bral bud Koss Porta Pro, Sennheiser PX100, ale napadly me i spunty treba S-Jays. Je mi vcelku jednu, co me poradite, ale melo by to byt do 1500+- a hlavne teda na poslech venku. Diky 
- Dvorix
- Začátečník

S-jays jsou docela velké, někomu nemusí sednout do ucha. Jinak výrazně basový charakter, utopenější výšky. Jako opak doporučím někde z druhé ruky Head-direct RE0 nebo Soundmagic PL50...
Na poslech ven určitě uzavřený model.
- maddy
- Nováček

-
Tak jsem si jeste procetl ruzna fora a nakonec sem si objednal RE0, tak doufam, ze to byla spravna volbaDvorix píše:S-jays jsou docela velké, někomu nemusí sednout do ucha. Jinak výrazně basový charakter, utopenější výšky. Jako opak doporučím někde z druhé ruky Head-direct RE0 nebo Soundmagic PL50...
- Dvorix
- Začátečník

Já se taky mám, je to výborná koupě. Ale musí ti vůbec sednout jejich světlý projev hlavně do výšek. Lze to trochu korizovat ekvalizérem, pokud más na přehrávači kvalitní. Nebo koupí třeba Fiia E5, celkově jsou tyhle sluchátka známá, že jim zesilovač hodně pomůže (což ale platí hlavně o těch lepších než Fiio)
- spirit64
- Mírně pokročilý

Ano RE0 mají rychlé basy, nedá se říct že jich je nedostatek. Po rozehrání (podle lidí na avforu i 300 hodin) hrajou skvěle!
- Dvorix
- Začátečník

RE0 nejsou kompromisní sluchátka. Prostě ti buď jejich hodně světlý charakter sedne nebo ne.
Ale za ty peníze jsem je bral do města, kde mě tolik charakter netrápí.
Ale za ty peníze jsem je bral do města, kde mě tolik charakter netrápí.
- Streethawk
- Mírně pokročilý

Ja osobne som za PX100-vky, mam ich uz 2roky a nedam na ne dopustit, hraju fantasticky, niekomu sa nemusia moc po dizajnovej stranke pacit, ale mne teda sedia (dizajn) ovela lepsie ako KOSS Porta Pro... moj nazor, ale zvukova stranka sa mi takisto paci ovela viac na Sennoch PX100, maju prehladnejsie vysky a stredy a presnejsie basy...maddy píše:Cau, taky bych potreboval poradit.Chci si koupit nejaky novy sluchadla k iPodu, doted jsem mel Koss Spark Plug, ale ted bych sel do neceho lepsiho. Co jsem se dival, tak bych bral bud Koss Porta Pro, Sennheiser PX100, ale napadly me i spunty treba S-Jays. Je mi vcelku jednu, co me poradite, ale melo by to byt do 1500+- a hlavne teda na poslech venku. Diky
Asi uz neskoro, ale musel som sa vyjadrit, nakolko som vlastnikom PX100, KOSS The Plug a KOSS Porta Pro som testoval tiez pred kupou PX100...
Caffte
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W