Dobrý den. Potřeboval bych poradit od někoho kdo vlastní tuto kartu nebo má s ní zkušenosti : Asus ENGT 260 Matrix.
Chtěl jsem nainstalovat nové ovladače GK řady 19x.xx a nastal problém se zamrzáním PC. To se stávalo nepravidelně třeba již při startu PC nebo při brouzdání po netu i při hrách a i ve stavu při neaktivitě a spořiči obrazovky a pak byl nutný restart. Když jsem měl ovladače řady 18x.xx vše chodilo bez nejmenších problémů. Drivery jsem stahoval přímo ze stránek NVidie a jsou WHQL a přímo pro systém a kartu.Vyzkoušel jsem i jiné paměti (A-Data Kit 2x1GB) a problém to nevyřešilo. Také jsem zkoušel i novou instalaci systému a nové ovladače, tudíž nemohl zůstat žádný "balast" ze starých ovladačů a problém se opakoval, zamrznutí a nutný restart. Dal jsem do PC starou kartu Leadtek 8800 GTX a ta si s novými ovladači rozumí a nevyskytl se žádný problém ani při hraní náročných her. Tak jsem se chtěl optat zda nevíte čím by to mohlo být nebo poradit jak vyřešit tento problém. Sestava : Win XP sp3, Fortron 500W Blue Store II, Asus M3A79 DeLuxe, AMD Phenom II X3 Black Edition, Patriot 4GB (Kit 2x 2GB)DDR2 800MHz, Seagate 320GB. Drivery na kterých karta Asus 260 Matrix chodí bez problémů - WHQL 186.18 a nové co způsobují zamrzání systému - WHQL 190.07 a 191.07 . Děkuji za rady a nápady.
Asus ENGTX260 Matrix - po instalaci nových driverů zamrzá PC
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Fronius
- Nováček

-
Asus ENGTX260 Matrix - po instalaci nových driverů zamrzá PC
Naposledy upravil(a) Thellwin dne sob 31. říj 2009, 13:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: upraven název
Důvod: upraven název
- sisikar
- Začátečník

-
Re: Asus ENGT 260 Matrix
No ja mam Gigabyte OC verziu takze nemam tu co mas ty ale kamaratovi to tiez robila aj Asus ale aj Gigabyte presne tu co mam ja, len proste ine komponenty.Ja som to videl na chybu a nekompatibilitu tych novych ovladacov a tym ze si ich neodinstaloval ked si daval nove ale si spomenul ze si mal cely reinstal systemu,takze tym to nemohlo byt. Ja by som to videl na tie starsie ovladace tie 186 ja ich mam tiez ku mojej karte boli pribalene a som spokojny. Nevidim dovody menit na ine ,lebo ak nemas SLI a nechces skalovat vykonu do nebotycnych vysin a nezalezi ti na +-1FPS tak ich proste nechaj tie 186. Ono to moze byt aj celkovou nekompatibilitou systemu s tymi ovladacmi , tot moj nazor.
CPU: AMD FX-8320 (4.5GHz@1,464v) + Gelid Tranquillo Rev.2 (CM JetFlo 120mm); MB: ASUS M5A99X EVO R2.0; RAM: 2x4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1600MHz; GPU: Gigabyte R9 280X OC Windforce 3X (GPU : 1100MHz / MEM : 6000MHz); HDD: Western Digital Blue 500GB; PSU: Corsair TX650 V2; Case: Cooler Master Elite 371 ( TOP: 2x AC F12 120mm, FRONT: 1x CM SickleFlow 120mm Red LED, BACK: 1x CM 120mm); OS: Win 7 Pro 64-bit