GTX275 ve SLi nebo GTX295 ?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

studenak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: GTX275 ve SLi nebo GTX295 ?

Příspěvek od studenak »

spajdr píše:studenak:
Do konce měsíce by měla být normálně všude k sehnání.
Osobně mám GTX295 a za 5870tku bych neměnil, jedině z důvodu true DX11 her, které nejsou a nějaký čas ani nebudou.
koukam ze mame hooodne podobnou sestavicku...takze s 295 maximalni spokojenost ?muzes doporucit ?jakou mas konkretne znackua jakou by si doporucil?
Petroubek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petroubek »

studenak píše:za jak dlouho cekate ze bude 5870 bezne dostupna ?
Ona je vesměs dostupná v pohodě i nyní. Co jsem se teď díval na alfu, mají tam zrovna Sapphire skladem. Ohledně dostupnosti stačí třeba více sledovat toto téma
A co se týče GTX295, tak i když v testech vychází o kousek rychlejší, nevýhoda spočívá ve vysoké spotřebě, hlučnosti, SLI řešení jako takového a samozřejmě stále jen DX 10.0...
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

studenak píše:
spajdr píše:studenak:
Do konce měsíce by měla být normálně všude k sehnání.
Osobně mám GTX295 a za 5870tku bych neměnil, jedině z důvodu true DX11 her, které nejsou a nějaký čas ani nebudou.
koukam ze mame hooodne podobnou sestavicku...takze s 295 maximalni spokojenost ?muzes doporucit ?jakou mas konkretne znackua jakou by si doporucil?
Značka je to Palit, ono je celkem jedno jakou značku si koupíš, nevýhoda je v případě že si pořídíš verzi co není sendvič ale má obě gpu na jednom pcb, kde většinou je použita levnější elektronika a není možné měnit voltáž softwarově na obou gpu pro lepší taktování, ovšem chlazení je efektivnější a tím pádem tišší.
To co zmiňuje Petroubek jsou další nevýhody, nicméně většina z nich odpadá v případě použití vodního chlazení :) ona i ta hlučnost nebyla na tom až tak zle při použití stock chlazení.
SLI může být nevýhoda, ale NVIDIA reaguje velmi rychle na přidání podpory SLI do nových her a pokud přeci jenom někdy zaspí, tak není problém přes nhancer si vlastní profil pro novou hru přidat.
Právě jsem uvažoval o koupě 5870, ale ty propady fps, hlavně u min.fps které jsem zažil už i u 3870X2, 4870X2 mě přesvědčily že zůstanu u NVIDIA.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“