Podivné chování LCD/grafiky

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Podivné chování LCD/grafiky

Příspěvek od Jindy »

Ahoj,

už přes rok se potýkám s podivným problém ohledně mých LCD monitorů. Koupil jsem před více jak rokem dva Acer V173 17" LCD. Nevybíral jsem to nijak, jen jsem chtěl poměr 5:4 s určitými parametry a hlavně DVI vstup.

Problém je v tom, že někdy prostě DVI připojení nefunguje. Používám to třeba přes DVI měsíc a najednou, při startu PC, ty monitory prostě nenaskočí. Nepomůže ani restart, nic, jsou černé. V tom případě pomůže přepojení na VGA vstup. Pak je nutné to přes VGA nějakou dobu provozovat a až po nějaké době zase zkusit DVI vstup, který potom zase na nějakou dobu jde. Je to opravdu divné a nevím, zda z toho mám vinit monitory, grafiku, nebo kabely. Monitory byly už na reklamaci a prý jsou v pořádku. Grafika jinak funguje bezvadně, s multimonitorovým připojením nikdy nebyl problém, co se týkalo CRT monitorů, vše OK. Jen tyto dva monitory dělají neplechu.

Když jsem zkoušel Windows 7, dělalo to trochu něco jiného - monitory byly vypnuté, dokud se neobjevila plocha systému, tedy nefungovalo zobrazení BIOSu a takových věcí, ale W7 je potom nějak "násilně" nahodily. Mám dojem, že to je nějaký problém s firmwarem či kabely, ale nevím, jestli na straně těch monitorů, nebo grafiky. Podivným způsobem to vždycky nějak zprovozním, ale štve mě, že to není stoprocentní a dělá si to co chce podle "nálady".

Nevíte někdo, v čem by mohl být zakopaný pes? Reklamace monitorů znovu už nemá smysl, posledně se mi akorát prodejce vysmál a reklamace grafiky asi také moc ne, protože jí potřebuji na recenzování her a nemůžu bez ní být - a nikdo mi zdarma jinou do doby vyřízení reklamace nepůjčí. Tak bych jen rád nějakou radu. Už jsem to řešil jinde na audio fóru, ale tam nikdo řešení neznal.

Důležité je také říct, že jakmile se ty monitory přes DVI nahodí, nikdy už neselžou. Když vypadnou, vždycky je to při startu počítače. Tak jsem to řešil třeba tím, že jsem měl PC neustále zapnuté, nebo ho vypínal jen řežimem spánku, což mi asi zničilo jeden harddisk, takže už to nedělám.

Předem díky za jakékoliv podněty,

Jindra

PS: Fotky a specifikace sestavy najdete na mém webu mindwarp.cz
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Re: Podivné chování LCD/grafiky

Příspěvek od xxsawer »

Prvni otazka...zkousel si monitory na jinym kompu?
Nenapsal si jaky os pouzivas
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Podivné chování LCD/grafiky

Příspěvek od Jindy »

xxsawer: zkousel...jak pisu, tak ono se to chova divne jen obcas a bez jakekoliv priciny....proste to dva mesice funguje jako hodinky a najednou zapnu comp a monitory nic...

OS je Windows XP...ale vis co, to je jedno, kdyz to ty problemy dela uz v Biosu, je OS bezpredmetny...

necekam, ze to tu nekdo vyresi, zkousel jsem fakt uplne vsechno, ale tak napadlo me to sem dat v nadeji, ze treba nekdo nekdy uz neco podobneho videl...
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“