Zdravím, setkal jsem se s problémem u notebooku Acer Aspire 4810TZG s Vista Home OS.(nově koupený) Po pripojeni notebooku do domaci Wi-fi site se zdá být vše v pořádku. Do sítě internet se přes bránu dostanu bez obtíží. Problém sem objevil po spuštění prohlížeče netu. Rychlost načítání stránek nesnesitelně kolísá ba občas i připojení vypadne. Např. seznam.cz jede rychle ale odtud se někam dostat, to ani náhodou. Pingnout se (od notebooku) na stolní PC jde s časovou odezvou 3-24ms (obvyklá odezva u wifi), ale pingnout ze stolního PC na notebook je hrůza. Spojení kolísá, někdy odezva 2ms (což se mi stalo méněkrát) o to víc ale odezva 330ms až na 2000ms a výš. Ke sdílené složce na desktopu se z notebooku dostanu hned, ale obráceně to ne (ke sdílené složce na notebooku). Takže to vypadá že odesílaná paketů je v pořádku ale stahování ne. Vypínal jsem firewally, zkusil vypnout šifrování sítě, adaptér resetoval X-krát + znovu přihlášení do sítě, zkoušel jsem hodne variací a možností odstranění problému, ale furt nic. Už si nevím rady.

Obávám se, že možná bude problém v hardwaru síťového adaptéru na notebooku. Nedokáže mi někdo pomoct? Předem díky za odpovědi
Notebook Acer Aspire 4810TZG, Wi-fi Link 5150 54Mb/s standard 802.11b, brána - router D-link DI-524
ještě dodávám: ping na seznam.cz, centrum.cz (no všeobecne všechny domény na .cz) jdou s odezvou max do 20ms a domény .com,.org atd s odezvou 1000ms a výš, častokrát se ani nespojí. To mi přišlo dost jetý....