CZ manuál na Womble MPEG VideoWizard?
- slatored
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
CZ manuál na Womble MPEG VideoWizard?
Zdravím, neměl by prosím někdo nějaký, alespoň jednoduchý CZ Manuál k Womble? V 60-ti letech mi už ta Angličtina utekla. Nebo s ním alespoň poradit pár drobností. Dělám s ním už dlouho, ale na některé věci jsem pořád nepřišel. Dík předem -
Slatored
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: CZ manuál na Womble MPEG VideoWizard?
CO přesně Ti nejde? Manuál asi těžko ale zkusime to dát nejak dohromady když popíšeš problem:)slatored píše:Zdravím, neměl by prosím někdo nějaký, alespoň jednoduchý CZ Manuál k Womble? V 60-ti letech mi už ta Angličtina utekla. Nebo s ním alespoň poradit pár drobností. Dělám s ním už dlouho, ale na některé věci jsem pořád nepřišel. Dík předem -Slatored
- Allex12
- Nováček

-
Zdarec. Zkusím navázat na kolegu a položit už konkrétní dotaz. Potřebuji jen vyseknout reklamy z nahraného pořadu a potom vypálit na DVD. Bohužel to i po x pokusech nejsem schopen udělat
Proto prosím o nějaké nakopnutí. Nějaká triviální bodový návod. Vůbec se nedostanu do Time line a navíc netuším, jak adekvátně upravit i zvuk...
Mnohokrát děkuji za radu
Proto prosím o nějaké nakopnutí. Nějaká triviální bodový návod. Vůbec se nedostanu do Time line a navíc netuším, jak adekvátně upravit i zvuk...
Mnohokrát děkuji za radu
- martin148
- Začátečník

-
to Dzin:
chcem vystrihnut urcity usek z filmu a nedari sa mi danu oblas oznacit, mohol by si mi to prosim ta trochu zrozumitelnejsie popisat?
dakujem
chcem vystrihnut urcity usek z filmu a nedari sa mi danu oblas oznacit, mohol by si mi to prosim ta trochu zrozumitelnejsie popisat?
dakujem
MB MSI Ultra845 C,CPU Intel 1.8GHz,VGA Asus ATI Radeon GE/TD 128MB,RAM 256DDR266 a 512DDR400, HDD 40GB a 120GB Seagate Baracuda, DVD LG GSA-4163B,Monitor Sony SDM-M51
- Caderom
- Začátečník

Tu oblast nejde označit, musíš udělat 2 střihy a podle toho co chceš pak buď vymazat prostředek a koncovou část pak přisunout k začátku či naopak vymazat začátek a konec a prostředek pak přesunout na začátek osy. Na koncích úseku se pak objevují při najetí myší šipky, tím můžeš daný úsek buď zkrátit či prodloužit, pokud jsi střihl moc pozdě nebo brzo.
- martin148
- Začátečník

-
Ok, diki ja som sa to snazil vzdy nejako oznacit.
A ked striham subor VOB ako ho mozem potom ulozit v tom istom formate? Lebo ulozit ako mi to uklada len akokeby projekt ktory robim vo Womble.
diki
A ked striham subor VOB ako ho mozem potom ulozit v tom istom formate? Lebo ulozit ako mi to uklada len akokeby projekt ktory robim vo Womble.
diki
MB MSI Ultra845 C,CPU Intel 1.8GHz,VGA Asus ATI Radeon GE/TD 128MB,RAM 256DDR266 a 512DDR400, HDD 40GB a 120GB Seagate Baracuda, DVD LG GSA-4163B,Monitor Sony SDM-M51
- Caderom
- Začátečník

VOB je vlastně MPEG2 video v MPEG kontejneru, které oficiálně splňuje určitá pravidla. Klikni na kazetku (Export), poté na kartě Monitor na Detail. Tady se můžeš podívat, jak bude video zpracováno, modrý pruh ukazuje, že výsledné video bude uloženo beze ztráty kvality, tedy nebude reenkódováno, červený pruh znamená reenkódování. Na kartě General pak vyber MPEG2 Transport nebo MPEG2 Program. Pokud budeš soubor přehrávat na počítači, tak je lepší použít koncovku .mpg, .vob pak pokud chceš nahradit nějaký soubor na DVD. Vrať se na Monitor a klikni na Start.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
POkud to jen prejmenujes jako .mpg jak bylo řečeno tak to strihni nejjednodušeji v VirtualDubModu, a pak koduj do Xvidu nebo DivXu je to snadné... Já bych použil jiny soft než Womble.
- martin148
- Začátečník

-
ok diki za vsetky rady zatial mi to staci.
skusasl som to aj prekonvertovat ale kvalita nahravky je slaba a konverzaciou trochustratila aj ked smo dal zachovat 100%kvalitu. Tak to len postriham VOB a bude to
diki moc
skusasl som to aj prekonvertovat ale kvalita nahravky je slaba a konverzaciou trochustratila aj ked smo dal zachovat 100%kvalitu. Tak to len postriham VOB a bude to
diki moc