Dobrý den.
Zakoupil jsem notebook ASUS K50AB, ale nelze mi ve Windows 7 x64 přepnout na HD4570, ani se ovladače pro něj nenainstalují při instlaci z CD, zůstavají tam drivery od MS. Ale pro HD 3200 se drivery normálně nainstalují
Nevíte prosím kde dělám chybu ?
Pamatujte si, kde jste byli, když jste Vy začínali. To změní Váš pohled na lidi, jenž začínají teď!
Tak nejdříve bych zkusil odinstalovat všechny ovladače které jste zkoušel na tu grafiku instalovat a pak bych nainstaloval oficiální přímo od asusu přímo pro visty 64x pokud nepujdou tak to může být tím že ještě nejsou odladěné ovladače pro Windows 7 takže potom by nezbylo než čekat bohužel.
Takže v BIOSU jsem toho moc nenašel, takže jsem nakonec smazal Win 7 x64 a vrátil se k Win Vista x64. Počkám si až Win 7 ofic. budou k zakoupení a pak je koupím a budu doufat že ATI do té doby už bude mít funkční drivery
Pamatujte si, kde jste byli, když jste Vy začínali. To změní Váš pohled na lidi, jenž začínají teď!
Ahojte prosim Vas poradi mi niekto? kupila som si notebook Asus K50AB ale bez ovladacov na graficku a zvukovu kartu poradi mi niekto kde by sa to dalo na internete stiahnut? dakujem pekne
Naposledy upravil(a) Krteq dne pát 28. srp 2009, 14:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod:Smazání duplicitního příspěvku
V BIOSu se dá přepnout na HD4570, jen to tam není tak pojmenované. Pak se ve Win7 nainstalují ovladače pro Win Vista a ta karta jede. Bohužel mezi HD3200 a HD4570 nelze přepínat přímo ve Windows jako tomu bylo u Visty. Já jsem si nechal zaplou jen H|D4570, protože rychlost Win7 je oproti Vistě daleko větší. Teď se mi nechce vypínat NB a jít do BIOSu abych zjistil jak se to přesně jmenuje, ale odpoledno vám to sem napíšu.
PC - CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - MB: Gigabyte GA-G31M-S2L - RAM: Kingstom 4GB DDR2 800MHz CL5 - VGA: ASUS 3870 512MB DDR5 - HDD: SSD 128GB + HDD WD 1TB MT - Apple iPhone 6S 128GB
Tak po zapnutí NB, jak se objeví logo ASUS zmáčknout F2 a počkat. Naběhne BIOS. Potom záložka Advanced a úplně dole je VGA MODE SELECT > tam vybrat dGPU MODE(HD4570) a PowerExpressMode (HD3200).
PC - CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - MB: Gigabyte GA-G31M-S2L - RAM: Kingstom 4GB DDR2 800MHz CL5 - VGA: ASUS 3870 512MB DDR5 - HDD: SSD 128GB + HDD WD 1TB MT - Apple iPhone 6S 128GB
Dobrý den všem, měl bych následující problém tak snad mi někdo poradíte:
Sestava: - Windows Vista Home Premium (32-bit)
- AMD Turion X2 Dual-Core Mobile RM-74 (2.20 GHz)
- RAM 4,00 GB
- ATI Radeon HD 4570 (512 MB)
Popis problému:
Přijde mi, že počítač nedosahuje patřičného grafického výkonu a vůbec je pomalejší než by měl. Například ve hrách "Empire:Total War" a "STALKER-Clear Sky" není schopný správně přehrát úvodní intro (v jiných hrách jsem to zatím nezkoušel, ale počítám, že to bude to samé). Přesněji, intro přehraje, ale seká se, takže mi přijde, že něco není v pořádku. Bohužel, když nahlédnu do systému, tak je prý vše v pořádku a ovládače na grafiku jsem již taky aktualizoval.
Například na stolním počítači kde mám o polovinu nižší výkonnostní sestavu komponentů mi obě hry jedou v pohodě na střední nastavení grafiky (bez světelných efektů). Kdežto na notebooku musím vše ořezat na minimum a stejně to nejede úplně plynule.
Budu rád za jakýkoliv tip, protože v této oblasti nejsem příliš zběhlý.
Právě, tam by měla být jen jedna grafická karta, ale stejně, když jsem se díval do biosu, tak jsem nemel možnost přepnout mezi grafikami (jak bylo řešeno předtím)...
Dobrý den, mám úplně stejný problém jako B.E.N.D.E.R jenže mám jiný bios, zdá se mi nějaký "osekaný" nemám tam moc možností něco změnit. Aktualizoval jsem ho pro w7 ale je úplně stejný. Nemá někdo ještě nějáký nápad jak na tvrdo zapnout onu grafiku?
Předem děkuji za každý nápad.
Ahoj, jaký máš problém? Já v tomto threadu žádný problém nemám, tak nevím přesně o co se jedná... Zkusil bych stáhnout nový BIOS a pak se řídit návodem, který tady je. Pokud to tam pořád nebude (v BIOSu) tak je problém někde jinde, nebo váš NB nemá dvě GK (pokud je to K50AB tak je to divné, pokud je to K70AB pak je to v pořádku)
Jej pardon chtěl jsem napsat že mám stejný problém jako martin.developer Mám dvě grafiky v notebooku ale ta lepší po upgradu na w7 přestala pracovat. Jde o Ati radeon mobility 4570 a ve správci zařízení je u ní hláška Toto zařízené nelze spustit. (Kód 10). Vyskoušel jsem už všechny možné ovladače a nic a proto chci nastavit aby se trvale používala jen ona a ne ati 3200 která je na desce. Mám jiný notebook ale se stejným problémem na stejné grafice tak jsem se přivtěřil mám Acer aspire 7535g