Uz pisi opravdu naposledy, protoze tomu evidentne vubec nerozumis. Nema cenu presvedcovat nekoho, kdo nechce. Docela mi vadi Tvoje hlasky ze typu "o co sa snazis a trepes nezmysli "
Nesmysly tu netrepu já..
Tady jsou testy Tveho radice tak se na ne podivej.
http://www.xbitlabs.com/articles/storag ... 805_7.html
koukni na grafy jakej ohromnej rozdíl je mezi Raid 0 a Raid 5
Nebo dalsi odkaz
http://www.xbitlabs.com/articles/storag ... html#sect0
Hned pod druhym grafem je komentar.
The checksum-based arrays have lower speeds than the RAID0, but that’s logical: one and two blocks are lost in each stripe with RAID5 and RAID6, respectively, due to the writing of checksums. As a result, the read speed degrades when all of the disks are being accessed. It is clear how dear in terms of performance the loss of disks is for the degraded arrays.
Uz sem opravdu nenapisi nic, ja chtel poradit a ne aby me tu urazel nekdo, ktery nic nevi..
prosim o radu - raid5 pole 3TB
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- biocz
- Nováček

-
- Vivec
- Středně pokročilý

Re: prosim o radu - raid5 pole 3TB
nevim co si zkoušel, ale mám pole 3x1TB disků na ICH9R a zápis je v průměru 150MB/s, čtení 170MB/s, důležitý pro výkon je mít zaplou mezipaměť disků, bez ní výkon padá na cca 35MB/s na zápisumatooo píše:2Caderom: absolutne s tebou nesuhlasim lebo som si vyskusal raid na intel chipsete a som si povedal nikdy viac lebo zapis na pole o rychlosti max 10MB/s je katastrofa to radsej budem mat disky mimo pola kazdy samostatne!!!
to iste pri rebuilde pola sa s pc neda absolutne pracovat co na HW raide bezproblemov ide
este ako dokazes vypustit taku sprostost ze SW raid je rychlejsi ako HW raid to uz nechapem absolutne
navíc při rebuildu pole můžu s pc naprosto standartně pracovat, tedy pokud nechceš přistupovat k datům, která jsou poškozena, ale to dá rozum
- Caderom
- Začátečník

3xWD3200AAKS, ještě se 166GB plotnami na ICH8R, na začátku je RAID0 (666GB), následuje RAID5 (293GB). Na ten RAID5, co jsem teď zkoušel kopírovat větší soubor z jiného rychlého disku, mi to zapisuje podle Total Commanderu asi 66MB/s.
- matooo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
radic konecne dorazil mam to zapojene a teraz nejake rady na sprevadzkovanie:
na radic mam pripojene 4x1TB disky, chcem ich do RAID 5 pola kapacita vcelku bude to na data...
na radic mam pripojene 4x1TB disky, chcem ich do RAID 5 pola kapacita vcelku bude to na data...
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
- biocz
- Nováček

-