Výběr NAS storage pro pracovní skupinu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr NAS storage pro pracovní skupinu

Příspěvek od Aigor »

LiveBomb píše:Můžeš použít třeba FTP a ve windows to proste nahodit jako sitovej disk :-)
Tak tohle jsem nepochopil :? Můžet to trochu upřesnit? Jak docílím toho, aby se FTP připojení tvářilo jako síťový disk :?:
Weslo píše:existují i NFS klienti od MS :)
Tak tohle mě vůbec nenapadlo :oops:
Otázkou je, jestli se pak NFS tváří jako normální jednotka, nebo je přístupná jen přes klient-SW..
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tento pocitac -> prave mysitko -> pripojit sitovou jednotku
a misto \\IP_Adresa\Slozka das ftp://IP_Adresa

Predpoklad je, ze mas spravne rozchozene FTPcko s ucty. Pak jeste musis vypnit "pripojit pomoci jineho uzivatelskeho jmena a hesla" (tam prave pouzijes ucty z FTPcka)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Ondrej1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ondrej1 »

Aigor píše:Mohl bych mít několik konkrétního otázek?
...
Konečně jsem se k tomu dostal. Out of box neumí ani jedno z toho.
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

LiveBomb:
mno jdu se stydět do houští, tohle je pro mě opravdu novinka :oops: díky

Ondrej1:
divné, na několika diskusích jsem našel defacto opračné odpovědi. Zřejmě to bude možné jen nějakým nestd. postupem, ale snad to "nějak" půjde.

Jinak čas tlačí a příští týden to musí jet, takže jsem dnes objednal Synology DS209+II, tak doufám, že na žádný problém nenarazím.
Ondrej1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ondrej1 »

Tak jít to samozřejmě jde a není to až tak krkolomné, běží na tom normální linux, čili ta časovaná úloha jde třeba přes cron, jenom to prostě IMHO nejde out of box přes webovou administraci (tedy aspoň s firmwarem, který tam mám, budou asi existovat neoficiální firmwary, kde půjde leccos).
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Teď jsem měl v ruce Acer easystore, v základu osazený (v ceně) 4x500GB seagate, za tu cenu kvalitně provedená hračka, podpora raidu 5, záhladní nastavení práv, a zálohovací sw na stanice.Na test rychlostí nebyl čas.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

jen zajímavý poznatek k tomu FreeNASu a SMB - po výměně routeru se rychlost zvedla na 10MB/s (na 100Mbit síťi)
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“