Odlišujú sa v tom že prvá ma DDR2 moduli a ta druha je na DDR3 moduli, čo sa týka kúpi myslím si že je to v tejto dobe to najlepšie čo môže byt pre AM2+ AM3 procesory samozrejme je tu ešte chipset 790 ale MB v tejto kategórii sú dosť dráhe a výkonovo sú na tom skoro rovnako rozdiel robí cca 1-2% rozdielu
CPU - Ryzen 5950X/ MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Sapphire NITRO+ RX 7900 XT Vapor-X / HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Tak sem si řek, že bych vyzkoušel popohnat procesor na vyšší mety. Ovšem narazil sem hned jak sem začal. Nemůžu se zaboha dostat přes takt 257 MHz. At zkoušim navýšit jakýkoliv možný napětí na desce, buďto mi to nenajede do voken, nebo najede a hned se to resetuje a nebo to hodí BSOD. Je možný, že by už takle nízký hodnoty FSB byly pro tu desku stropem?
Silně uvažuju nad koupí téhle desky a chtěl bych se zeptat jestli by byl kompatibilní s 400w zdrojem s atx 20pin redukcí rozšířenej na 24pin a 4pin přídavný napájení a starým ATA diskem a jestli seš s tím spokojenej, dik
S redukcí sem to zapojený měl společně s tim 4pinem a nebyl problém. Ata disk sem nezkoušel, ale tady snad taky by neměl bejt zádrhel. Jinak s deskou sem žádný problémy něměl.
Takhle to mám momentálně nastavený. Při pokusu o zvýšení frekvence snížim samozřejmě děličku pamětí, takže ty pak jedou na 510 tušim, snížim HT i NB o 1x a přidám na napětí procesoru.. zkoušel sem i 1,45V. CPU-NB sem taky zvedal, stejně jako napětí NB. Ae prostě at to zvednu o kolik chci, pc bud nenajede vůbec, nebo se hned zrestartuje.
skus si upravit casovani u pameti podle specifikace jedec pro 666mhz(1333) máš tam frekvenci 680mhz a agresivnejši casováni..ale pokud ti to jede...snad tam bude kamen urazu, pri večšim OC procesoru - agresivní casováni
Ahoj,
sem tu na forum poprvé a chtěl bych se zeptat na jednu věc, koupil jsem si tuto základní desku GA-MA785GT-UD3H a když ji zapojím a zapnu PC tak mě stále dokola pípá dlouhým tónem počítač, po čase např 1minutě , někdy více či méně se zapne monitor a PC se rozběhne a nabutuje OS a vše jede v pořádku, až do doby kdy chciu restartovat systém, tak se vše opakuje. Někdy když zapnu PC to naběhne v pořádku hnedka, ale stále se stává, že to pípá a asi nedetekuje grafiku, v návodě bylo napsáno, že by se mohlo jednat o grafickou kartu, kterou má tato deska integrovanou, nemám doma žádnou grafickou kartu, takže nemůžu zjistit zda to skutečně je chyba integrované grafiky. V biosu jsem nastavil jako výstup primárně z integrované grafiky, + nastavil D-SUB, ale ani toto nepomohlo, zkusil jsem vytáhnout a zaměnit RAM ale taky nic. Nesetkal jste se už někdo s takovýmto chováním?
Nemám něco špatně, není potřeba něco v biosu či na desce nějak zapojit??
Zdravim mam zaujem o tuto dosku len mam par otazok na majitelov. Podporuje tato doska regulaciu fanov v speedfane?? A ako je natom s taktovanim? Diki moc...
No as regulací fanů ti nepovím, ale testů na přetaktování jsou mraky. Že nejsem s**ně tak třeba tady: http://pctuning.tyden.cz/hardware/zakla ... ci?start=8 Myslím, že plně dostačující "normálnímu" ( ) overclockerovi ...
PC:CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64