Mám 3 PC (všechny WinXPPro) a u všech nastaveno "Automatické aktualizace - oznamovat, ale aktualizace nestahovat ani neinstalovat". Níže posané chování se týká jen některých typů aktualizací (asi ty kritické), které vyžadují restart.
U jednoho PC když kliknu na žlutý štít oznamující dostupné aktualizace se aktualizace stáhnou a nabídne se mi instalace. Tu když potvrdím, tak proběhne a po skončení si vyžádá restart.
U druhého PC když kliknu na žlutý štít oznamující dostupné aktualizace se aktualizace stáhnou a jejich instalace se provede až během vypínání PC.
U třetího PC když kliknu na žlutý štít oznamující dostupné aktualizace se aktualizace začnou stahovat, ale pak žlutý štít oznamující stahování aktualizací zmizí a aktualizace se neprovede. Aktualizace pak musím stáhnout přes Microsoftí web.
Pokud by někdo věděl, čím může být toto chování způsobeno, budu vděčný za rady.
Nastavení jsem kontroloval a opravdu je na všech PC zatrženo stejně "Automatické aktualizace - oznamovat, ale aktualizace nestahovat ani neinstalovat"
Za případné rady dík. Martin
Aktualizace WinXPPro - stejné nastavení, rozdílné chování
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Hrochoroh
- Nováček

-
- xxsawer
- Začátečník

-
Re: Aktualizace WinXPPro - stejné nastavení, rozdílné chování
Tohle je docela zajimavy...napisu moje zkusenosti
Myslim, ze spravny chovani je ten prvni PC, teda jak si psal
Myslim, ze parkrat se mi stala i ta treti varianta...
Rozdil mezi prvni a druhou variantou si myslim, ze je v distribucich win xp. Neni nahodou nektera z tech verzi cracknuta?
Nebo neni nektera krabicova a jina zas OEM? Zvlast OEM verze od ruznych vyrobcu pocitacu byvaji ruzne "vytuneny", ze ti kolikrat nezbyde po cisty instalaci nic jinyho nez vygooglit co v registrech zmenit aby to fungovalo tak jak ma. Nevim presne co vsechno muzou OEM vyrobci menit, ale tohle je urcite jedna z veci, ktery muzou...
Namatkou si pamatuju, ze DELL treba takhle vytunil numlock, ze byl pri startu vypnutej, nebo nefungovala automaticka defragmentace, ale zmen byla kupa...
K ty treti variante co si psal, nevim jestli to je chyba nebo to je takhle normalni...Myslim si, ze ty aktualizace se proste stahuji kdyz neni microsofti server nejak pretizenej a na siti neni nejakej velkej provoz, tech pravidel bude urcite spousta...Takze si dovedu predstavit, ze se ty aktualizace zacnou stahovat, v nejakym momente se to prerusi a pokracovani je treba druhej den nebo nekdy kdy to je vhodny...
Jinak jeste sem obcas narazil na ctvrtou variantu, kterou ale poznas jenom kdyz komp moc nevypinas. Aktualizace jsem mel nastaveny bud na to co ty nebo na automaticky stahovani, ale instalaci zvolis rucne. A presto se kolikrat stalo, ze sem prisel ke kompu a ten byl restartovanej a u hodin byl tentokrat zelenej stit s bublinou, ze byly nainstalovany nejaky aktualizace. Takze hadam, ze urcity typy aktualizaci se nainstalujou at chces nebo ne. Leda bys je vypnul...
A jeste jedna vec me napadla...Nevim jestli to ma souvislost s nastavenim aktualizaci, ale po nainstalovani aktualizaci se objevi bud okno jestli chci restartovat ted nebo jindy. Kdyz dam jindy, tak se za cas objevi to stejny znova. Jindy se zas objevi okno kde se odpocitava restart (myslim 15minut)
Myslim, ze spravny chovani je ten prvni PC, teda jak si psal
Druhou variantu sem taky na jednom kompu videl...zlutej stit proste zmizne a neni jina moznost jak ty aktualizace nainstalovat nez pri vypnuti kompuU jednoho PC když kliknu na žlutý štít oznamující dostupné aktualizace se aktualizace stáhnou a nabídne se mi instalace. Tu když potvrdím, tak proběhne a po skončení si vyžádá restart.
Myslim, ze parkrat se mi stala i ta treti varianta...
Rozdil mezi prvni a druhou variantou si myslim, ze je v distribucich win xp. Neni nahodou nektera z tech verzi cracknuta?
Namatkou si pamatuju, ze DELL treba takhle vytunil numlock, ze byl pri startu vypnutej, nebo nefungovala automaticka defragmentace, ale zmen byla kupa...
K ty treti variante co si psal, nevim jestli to je chyba nebo to je takhle normalni...Myslim si, ze ty aktualizace se proste stahuji kdyz neni microsofti server nejak pretizenej a na siti neni nejakej velkej provoz, tech pravidel bude urcite spousta...Takze si dovedu predstavit, ze se ty aktualizace zacnou stahovat, v nejakym momente se to prerusi a pokracovani je treba druhej den nebo nekdy kdy to je vhodny...
Jinak jeste sem obcas narazil na ctvrtou variantu, kterou ale poznas jenom kdyz komp moc nevypinas. Aktualizace jsem mel nastaveny bud na to co ty nebo na automaticky stahovani, ale instalaci zvolis rucne. A presto se kolikrat stalo, ze sem prisel ke kompu a ten byl restartovanej a u hodin byl tentokrat zelenej stit s bublinou, ze byly nainstalovany nejaky aktualizace. Takze hadam, ze urcity typy aktualizaci se nainstalujou at chces nebo ne. Leda bys je vypnul...
A jeste jedna vec me napadla...Nevim jestli to ma souvislost s nastavenim aktualizaci, ale po nainstalovani aktualizaci se objevi bud okno jestli chci restartovat ted nebo jindy. Kdyz dam jindy, tak se za cas objevi to stejny znova. Jindy se zas objevi okno kde se odpocitava restart (myslim 15minut)
- Hrochoroh
- Nováček

-
Re: Aktualizace WinXPPro - stejné nastavení, rozdílné chování
Vidím, že nejsem sám, komu se Wokna chovají poněkud podivně
. No aspoň vím, že nejsem sám a že to bude spíš "vlastnost" než chyba nastavení.
K těm licencím - všechny jsou legální, všechny OEM (CD verze zakoupená k HW) a všechny by měly být podle mého stejné, protože byly instalovány z jednoho média, pouze vždy doplněn příslušný Key z OEM štítku.
Uvidíme, jestli se ještě někdo ozve se svými zkušenostmi.
Každopádně dík
K těm licencím - všechny jsou legální, všechny OEM (CD verze zakoupená k HW) a všechny by měly být podle mého stejné, protože byly instalovány z jednoho média, pouze vždy doplněn příslušný Key z OEM štítku.
Uvidíme, jestli se ještě někdo ozve se svými zkušenostmi.
Každopádně dík