ako instalovat xp 32bit na xp64 bit
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- ramesse3
- Nováček

-
ako instalovat xp 32bit na xp64 bit
Mám nainštalovaný win 64bit pro. A som veľmi spokojný. Potreboval by som však doinštalovať win xp 32 bit ako druhý OS. Je to možné? A ako ak áno...
- Atapi
- Začátečník

- ramesse3
- Nováček

-
Re: ako instalovat xp 32bit na xp64 bit
Dik za info, ale je mi to na nič. Ja som si celu temu "jak instalovat 2 systemy na jeden disk" precital. Podotykam nie som žiaden novacik co sa týka PC a mam niekoľko diskov, niekoľko particii a viem inštalovať dva (dokonca mam odskušané aj tri os na jednom PC), vždy však ide o to, že najprv sa inštaluje starší systém a potom na inú particiu novší, ktorý si starší systém zdetekuje a cez boot loader ponukne pri štarte 2OS na výber. Môj prípad je taký, že potrebujem dať starší systém na novší, ktorý potrebujem nutne zachovať. Viem že v takýchto prípadoch starší OS nepozná novší, a tým pádom pri štarte neponúka na výber, automaticky zavádza posledne inštalovaný OS. (Hoci pôvodný je fyzicky na disku). Toto by som potreboval nejakým spôsobom obísť.(Utilita, prepísanie config.sys, command.com, alebo niečo podobné) Poraď...
- zombux
- Odborník PCT

pokud starší systém přepíše novější zavaděč, je třeba dodatečně novější zavaděč obnovit (třeba přes recovery konzoli), a pak starší systém ručně přidat do nabídky. jinak, tyhle dva systémy jsou hodně podobné, možná xp32 poznají samy od sebe že na disku je zavaděč xp64 a poradí si s ním.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Atapi
- Začátečník

Teoreticky by mělo stačit ručně upravit boot.ini (pokud se nerozpoznaj), nebo v nejhorším obnovit mbr původních winů. Ale jestli to funguje i prakticky... moje rada zní: zazálohovat sektor/HDD s winama a vyzkoušet. Já nikdy neměl potřebu mít na jednom PC dvoje XP.