Problém zo zvukom z HDMI Grafiky ATI Radeon 3650
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- standikpb
- Nováček

-
Problém zo zvukom z HDMI Grafiky ATI Radeon 3650
Potrebujem vyriesit problem. Mam grafiku Asus Radeon 3650 S HDMI a chcem prepojit obraz aj na LCD Samsung 40"(M-kova rada Full HD) cez HDMI. Obraz cez HDMI (full HD) je super ale zvuk nic. Vsetky ovladace aj ATI HDMI audio su nainstalovane. Redukciu mam original Radeon DVI-HDMI.
Pecko zo zakl. doskou kde je Realtek HD audio 4GB Ram CPU Intel Core Duo. Kabel mam 5m myslim ze dost kvalitny.
Neviem si s tym poradit. Kde si mozem prepnut ze zvuk nema ist zo zvukovky na MB ale cez ATI do telky.
Diky vopred za radu
Pecko zo zakl. doskou kde je Realtek HD audio 4GB Ram CPU Intel Core Duo. Kabel mam 5m myslim ze dost kvalitny.
Neviem si s tym poradit. Kde si mozem prepnut ze zvuk nema ist zo zvukovky na MB ale cez ATI do telky.
Diky vopred za radu
- Surgical
- Začátečník

-
Hm, jdi do ovládacích panelů Zvuky a zvuková zařízení a ve výchozích zařízeních pro přehrávání vyber místo stávající zvukovky Ati HD Audio rear output.
Dále dej bacha, na který DVI dáváš DVI-HDMI redukci, na některých kartách bývají barevně odlišeny, jedno DVI bílé, druhé žluté, ze žlutého to funguje, z bílého ne, ale jiný výrobce to může mít opačně...,.takže vyzkoušej případně druhý DVI výstup na připojení redukce na HDMI.
Dále dej bacha, na který DVI dáváš DVI-HDMI redukci, na některých kartách bývají barevně odlišeny, jedno DVI bílé, druhé žluté, ze žlutého to funguje, z bílého ne, ale jiný výrobce to může mít opačně...,.takže vyzkoušej případně druhý DVI výstup na připojení redukce na HDMI.
- standikpb
- Nováček

-
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
google?
http://drivers.softpedia.com/get/SOUND- ... R162.shtml nebo jiny ATI HDMI driver, je to pravdepodobne ten samej realtek co mas na desce
http://drivers.softpedia.com/get/SOUND- ... R162.shtml nebo jiny ATI HDMI driver, je to pravdepodobne ten samej realtek co mas na desce
- standikpb
- Nováček

-
- beardie
- Čestný člen

- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- standikpb
- Nováček

-
- standikpb
- Nováček

-
Tak som to skusil. Ten driver sa naistaloval. Teraz je v správcovi zariadení namiesto "ATI Function driver for HD Audio - ATI AA01" "ATI HDMI Audio" ale v ovladacom panely - zvuky a zvukové zariadenia nepribudlo nič. Je tam stále len integrovaný realtek HD Audio. (čo je na základnej doske).
Co dalej ...
Co dalej ...
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Surgical
- Začátečník

-
Když ve zvukových zařízeních v panelech rozklikneš, objeví se ti roletkové menu s výběrem buď Realtek nebo Ati HD. Vybereš Ati HD jako výchozí zařízení a zaškrtneš okénko používat pouze výchozí zařízení, bohajeho, jak už to lépe vysvětlit????
Opačná problém je, když se ti jako výchozí objeví Ati HD a ty chceš používat normální zvukovku (nic neslyšíš). Zase, v panelech přepneš a hotovo. Jen to zkusit a ne se blbě ptát na totéž.
Opačná problém je, když se ti jako výchozí objeví Ati HD a ty chceš používat normální zvukovku (nic neslyšíš). Zase, v panelech přepneš a hotovo. Jen to zkusit a ne se blbě ptát na totéž.
- standikpb
- Nováček

-
Bolo by super keby si si precital vsetky prispevky.
Tak ze este raz pre tych co to nepochopili alebo nevedia citat:
Nainstalovane je vsetko. V správcovi zariadeni je aj Realtek HD Audio (co je na zakladnej doske) a je tam aj ATI Function driver for HDMI Audio (a tvari sa ze je v poriadku), ale v nastaveni/ovladacie panely/zvuky a zvukove zariadenia/zvuky/zvukove zariadenia je len jedno - Realtek HD Audio (co je na zakladnej doske). Keby tam bola moznost si vybrat tu druhu zvukovku (ATI co je v grafike) tak sa na to na to nepytam.
PS: Skladam a predavam pecka uz asi 11 rokov. Takze niesom ziadny novacik...
- ragan
- Nováček

-
Podobny problem som mal aj ja.Tiez som sa to tu pokusal riesit
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=120240 ,ale nikto nic.
Ak mas chut este sa s tym zabavat tak skus vsetko odinstalovat / ati hdmi audio aj vga driver/. Potom skus instalovat soft na prilozenom CD ku grafike.
Na mojej ati3650 ide audio po hdmi kabli do LCD len s tymto ovladacom.
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=120240 ,ale nikto nic.
Ak mas chut este sa s tym zabavat tak skus vsetko odinstalovat / ati hdmi audio aj vga driver/. Potom skus instalovat soft na prilozenom CD ku grafike.
Na mojej ati3650 ide audio po hdmi kabli do LCD len s tymto ovladacom.
- standikpb
- Nováček

-
No tak ma to naštvalo a preinštaloval som si Windows. Podarilo sa mi zohnať také verzie ovládačov že konečne vidím v správcovi zvukov a zvukových zariadení dve zvukovky. Jednu HD Audio od Ralteku čo je na základnej doske adruhú ATI HD Audio čo je na Grafike ATI Radeon 3650.
Už som sa potešil že to pofrčí ale na moje prekvapenie ked si vyberiem ATI HD Audio výstup tak sa v telke frčí iba obraz. Zvuk nič.
Ja už fakt nevjem čím to môže byť. Ešte skúsim kratší kábel.
Hi
Už som sa potešil že to pofrčí ale na moje prekvapenie ked si vyberiem ATI HD Audio výstup tak sa v telke frčí iba obraz. Zvuk nič.
Ja už fakt nevjem čím to môže byť. Ešte skúsim kratší kábel.
Hi
- ragan
- Nováček

-
Pochybujem , ze to bude kablom.Ja bezim na 5m a ide v pohode.
Ak chces mozem ti niekde poslat ovladace ktore boli prilozene ku karte,tie ako som uz pisal jedine mi funguju /na zvuk/.Nesmies mat ale nainstalovany SP3 , jedine SP2 potom ovladece a az potom SP3.
Alebo sa na to vykasli kup alebo sprav audio kabel a pripoj zvuk osobitne.
Aspon nebudes musiet vo win stale prepinat zvuk .
Ak chces mozem ti niekde poslat ovladace ktore boli prilozene ku karte,tie ako som uz pisal jedine mi funguju /na zvuk/.Nesmies mat ale nainstalovany SP3 , jedine SP2 potom ovladece a az potom SP3.
Alebo sa na to vykasli kup alebo sprav audio kabel a pripoj zvuk osobitne.
Aspon nebudes musiet vo win stale prepinat zvuk .
- standikpb
- Nováček

-
- thief69
- Nováček

Re: Problém zo zvukom z HDMI Grafiky ATI Radeon 3650
Měl jsem podobný problém (Grafika ATI 4850, výstup DVI do monitoru, redukce DVI-HDMI do TV, kabel dlouhý 2,5m, OS Win XP). Stačilo stáhnout a nainstalovat ovladač ATI HDMI audio driver http://support.amd.com/us/gpudownload/w ... ng=English, pro jistotu jsem stáhl i nejnovější Realetek HD driver, pak už je vidět ovladač i ve zvukovém zařízení, je potřeba jenom pokaždé přepnout mezi ATI HD výstupem (TV) nebo Realtek HD výstupem (PC).