Je to na reklamaci

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

ROMIKUS
Začátečník
Začátečník

Je to na reklamaci

Příspěvek od ROMIKUS »

Je to tři týdny starý disk,nevím jestli mám smůlu ale na předešlém disku taky naskakovaly Reallocated Sector Count až kiksnul disk uplně (vadné sektory),můžete někdo hodit oko na ten výpis.Díky za vaš názor.

Obrázek
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Je to na reklamaci

Příspěvek od LiveBomb »

Podle me to na RMA je :-)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

máš smůlu, na tomhle se začínají objevovat taky... takže reklamace.
ignorelist: kremrole a dezoláti
ROMIKUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ROMIKUS »

Jen by mně zajímalo co mám nahlásit u reklamace?mám si třeba vytisknou výpis ze SMART.
Čím to vzniká??
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Imho. tohle vetsinou vznika mechanickym poskozenim plotny (sektoru) - vetsinou je to narazem hlavicky o plotnu.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

LiveBomb píše:Imho. tohle vetsinou vznika mechanickym poskozenim plotny (sektoru) - vetsinou je to narazem hlavicky o plotnu.
což ovšem nutně neznamená že si za to můžeš sám, harddisky jsou mechanické a holt dřív nebo pozdějc zdechnou. tys měl smůlu a zdechl ti hned.
ROMIKUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ROMIKUS »

No tak to je zajimavé jak se to stalo,mohu odpřisáhnou ,že mi NB nespadl ani nějak jinak prudce.... mám ho pořád na jednom místě.
Jak byl disk nový tak SMART byl ok,jen tak jsem dnes kouknul a tohle??
Můžete mi poradit co nahlásit na reklamaci?disk jede normálně zatím.
Tomson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomson »

nahlaš že to sou hovada a reklamuj to
ROMIKUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ROMIKUS »

hm dobrá rada :D dík
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

No ja nevim, jestli to vezmou jako zavadu. Ten disk jede a pocet realokovanych sektoru je pod limitem (10).
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
ROMIKUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ROMIKUS »

Můžete mi napsat co to přesně znamená -realokovany sektor .
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Kazdej disk ma urcity pocet sektoru, ty tvori kapacitu disku + naky servisni navic o kterych nevis.
V pripade ze poskodi normalni sektor, je oznacen za spatny a nahrzen servisnim.
V okamziku, kdy ti dojdou servisni sektory a poskodi se dalsi "normalni" sektor, tak ztracis data v nem ulozene. Cim vic spatnych sektoru, tim vic ztratis dat.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

LiveBomb píše:Kazdej disk ma urcity pocet sektoru, ty tvori kapacitu disku + naky servisni navic o kterych nevis.
V pripade ze poskodi normalni sektor, je oznacen za spatny a nahrzen servisnim.
V okamziku, kdy ti dojdou servisni sektory a poskodi se dalsi "normalni" sektor, tak ztracis data v nem ulozene. Cim vic spatnych sektoru, tim vic ztratis dat.
servisních sektorů jsou řádově desítky, maximálně stovky (přesné číslo u konkrétního disku zjistíš... až dojdou :mrgreen: ). podle mě už dva reallocated sectors jsou na reklamaci, a takových disků už jsme reklamovali desítky a desítky, nevidím v tom problém.
ROMIKUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ROMIKUS »

Mám takový problém viz první příspěvek,trochu jsem to začal sledovat.Koukám dle smart ,že pořád mi přibývá "mechanical shock"-naskakuji nepravidelně někdy dva za den pak nic adt.-podotýkák ,že NB (stařičký IBM T30) je na místě,nepřenášen.Nemůže to mít vliv i na přemapování sektorů.Mám už 3 hdd,první vydržel asi 2,5 měsíce (vadné sektory) pak jiný to je z něho screen asi 1 měsíc,teď jesm skoušel jiný po dvou dnech zase naskočily "mechanical shock" tak nevím kde je problém,na druhé straně původní hitachi je bez problému dle smart (žádné shock ani přemapování a to už ma nalítano,ještě jedná věc mně napadla viz co jsem psal už na jiný forum:
Mám takový dotaz.Mám doma kromně jiného NB staré dobré IBM T30.Mám tam origo hdd HITACHI 40 GB 4200 ot. v super kondici dle SMART.
Jelikož mi kapacita už nestačila tak jsem se rozhodl ,že koupím větší.Koupil jsem Seagate 160 Gb,no po 2.5 měsice disk KO(vadné sektory)-no řekl jsem si,že jsem asi špatně trefil(vrátili mi peníze)nestihli to do 3O dnů,byl jsem i docelá rád,protože jsem mněl vyhlídnutý jiny Samsung HM160HC(levnější,rychlejší a tíší).Tak jsem ho s radosti montnul super rychlost atd,jen tak po 3 týdnech jsem kouknul na SMART (everest aCrystalDiskInfo3_0_3)a z hruzou koukám 2 přemapované sektory,počet události zaznamenané otřesovým senzorem 62 atd viz screen-Tak nějak to i začalo u předešlého hdd(seagate)-žeby zase smůla.
Disk se nepřehříva max 40C a to už maká.Trochu mně zaráží ty otřesy,NB je na místě,nepřenáším ho fakt nevím.Mám adapter na 2. HDD
místo DVD Ultrabay plus(supervěc) tám puživám starý hitachi.Teť jsem se rozhodl,že koupím ještě jednoho samsunga do adapteru(místa nikdy není dost).
Ten nový jsem dal jako hlavní do NB a ten starý(pujde na reklamaci),u toho nového už taky naskočili 4 záznamy otřes.snímače během dvou dnů jak jsem ho koupil.Myslím,že to není smůla ale nějaký problém ale jaký.Mám podezření jestli to nezpůsobuje to jak vkládám druhý disk nabo jak ho vyandávám(adapter)-jak by ho něl vyndat(ukončit).Já to dělám_bezpečně odebrat disk_pak ten spinač vedle mechaniky-a pak vyndám(ale otřesy jsou vždy na tom co je uvnitř),nebo jestli to nezpůsobuje ten spínač dole(co má chrnit disk při pádu)shock absorber.
Nebo tam musí být jen speciální disk.Nemá stím někdo nějaké skušenosti,díky za každou radu.
Teď jsem zjistil ,že to dělá i bez toho adaptéru,jsem z toho docela zoufalej,nevím jak dál
likviduje mi to jeden HDD za druhým.Díky za každou radu.

Obrázek
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no na tomhle jsou dva vadné sektory, to bych viděl jako hlavní průser
ROMIKUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ROMIKUS »

No to vím(půjde na reklamaci),ale nejde mi do hlavy proč tam naskakují záznamy shock senzoru ?to se mi nelíbi.Jestli to není tim(shock) a odešly dva sektory.Nerad bych pořád reklamoval disk,už mám třetí během chvilky pokažde jiný a pořád stejné problémy.Neřeknu kdybych ho nějak přenášel nebo co ale je na místě.Starý hitachi bez problému a tyhle jen problémy tak nevím kde hledat problém.Můžete si prosím přečíst tu citaci co jsem psal na jiné forum.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

možná je jen vadnej shock senzor v notebooku nebo s tím blbě pracuje software, asi bych to neřešil
ROMIKUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ROMIKUS »

zombux píše:možná je jen vadnej shock senzor v notebooku nebo s tím blbě pracuje software, asi bych to neřešil
který shock sensor myslíte-já jsem myslel ten co má hdd(jestli má) co si mám představit pod pojmem blbě pracuje software ?Ty udaje ze shock senzoru nemají vliv na to že vznikly vadné sektory?
Jinak skoukněte na smart ze stařičkého Hitachi
Jinak v to předšlém smartu se mi nelíbi i jiné položky 0A,C8 možná už jsem paranoidní.
Tu je staré hitachi:

Obrázek
ROMIKUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ROMIKUS »

Nikdo nic?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT