RAM notebook - problém s druhým modulem

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
worka
Nováček
Nováček

RAM notebook - problém s druhým modulem

Příspěvek od worka »

U staršího notebooku potřebuji rozšířit RAM. Původní modul 256MB (Bios udává 191MB, zbytek bere asi Video RAM?). Přikoupil jsem druhý modul 512MB. Pokud tam dám samostatně novou 512, nenaběhne ani Bios. Pokud starý + nový modul, Bios (i Gold Memory) hlásí stále 191MB a měřená propustnost spadne v Gold Memory asi na polovinu.

Všechny parametry sedí: SODIMM DDR, PC2100, 266MHz, CL 2.5, 512MB (resp. 256MB u původního).
Původní modul viz. přiložený obrázek.
Nový modul - http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=53212
Oba moduly jsou oboustranné, na každé straně 4 chipy.

Notebook: Compaq / HP
V čem by mohl být problém? Je 512 moc velká? Žádnou dokumentaci k notebooku nemám :(

Díky za názory.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: RAM notebook - problém s druhým modulem

Příspěvek od Zivan »

Ten novy modul muze byt spatny nebo je tam nejaky problem s kompatibilitou. Notebooku HP je "milion", takze bez upresneni ti tezko nekdo neco poradi.
Zkus tu novou pamet reklamovat a jeste v obchode vyzkouset jinou.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
worka
Nováček
Nováček

Příspěvek od worka »

Je to Compaq nx 9010. Má sloty pro 2ks RAM. Ale ta nová 512 nefunguje ani samostatně :-(
Oba paměťové moduly jsou oboustranné, z každé strany 4 chipy.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Podobnému notebooku jsem se snažil rozšířit paměť z 2x256MB na jakékoliv větší množství a po vyzkoušení různých pamětí od různých výrobců je to furt nevidělo. Upgrade jsem vzdal.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Paměti“