AVG 9 - info

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

AVG 9 - info

Příspěvek od kotas »

Vyšla nová verze AVG 9:
http://www.avg.com/cz-cs/zabezpeceni-pro-domacnosti
Mnozí jistě vědí i o tom, že AVG Technologies prodalo svůj podíl:
http://cdr.cz/a/27984.
S tím přišla právě nová verze 9 a zdražení produktů :| .

Po vás chci, jestli nová verze už konečně za něco stojí nebo ne.
Konrétně mi jde o produkt AVG Internet Security 9 - vždycky jsem měl AVG za odpad, ale taky je pravda, že jsem naposledy testoval verzi 7 a 8 (8.5 už nikoli - ale to je myslím asi dobře :lol: ).
Chtěl bych ho zkusit, ale zatím mi na PC běží legální NIS2009 a na noťasu to je KIS2009.

..podle mě to bude pořád stejná srágora, no těžko říct, proto bych chtěl po uživateli, který již má zkušenosti s AVG 9 nějaké to info..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Re: AVG 9 - info

Příspěvek od S.h.I.t. »

a co konkrétné bys rád věděl?

AVG 8.5 je upravená 8.0, se 7.5 to již nemá společného nic. V 8.5 byly opraveny všechny vážnější bugy z 8.0, zlepšila se rychlost a stabilita.

AVG 9.0 je nová verze, na trhu necelých 14 dní. Oproti 8.5 došlo ke zrychlení (hlavně testy), opět opravy hlášených chyb. Je předělán FireWall a jeho nastavení (dá se říci že je teď víc BFU friendly než byl v 8/8.5). AntiSpam je pořád stejný - identický s Aspamem Nod-u, dodává ho stejná firma a je jen implementován.

Detekce infekcí je srovnatelná s konkurencí.

Jinak pls spíš konkrétní otázky :-)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

proč ho nezkusíš? Srágora to pár let už neni :-) Zrovna včera jsem sním vytahal 9 virů na které byl Nod krátký. :D
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dzin píše:Srágora to pár let už neni :-)
Brrrr.
Kdybych netestoval před cca 1 měsícem AVG 8.5xx pod W7, tak bych možná i uvěřil.. Problém je v tom, že jsem ho otestoval a "nikdy více". :blee:
Dzin píše:Zrovna včera jsem sním vytahal 9 virů na které byl Nod krátký. :D
Otázkou jest, jestli všechny "viry" byly opravdu viry, nebo se jednalo o "úlet" AVG...
NOD (stejně jako KAV) má trochu jinou filosofii u pojmu "infiltrace", než třebas Avira či AVG. Rozhodně mně připadá filosofie NODu a KAV podstatně "správnější", než filosofie Aviry či AVG. :|

Při svém testování AVG 8.5xx jsem byl jsem šokován, co AVG 8.5xxx označilo jako "vira"...
Víc to nechci rozvádět, abych se nedostal do rozsporu s pravidly PCT-fóra, nicméně AVG rozhodně nepatří mezi mé favority.

Pokud někomu AVG vyhovuje, tak je to jeho svaté právo a jeho svatá volba. :|
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Můžeš se rozepsat více o svých zkušenostech?

Ber tu otázku tak, že jako člověka s AVG nějakým způsobem spojeného mě názor a zkušenosti zajímají
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

pořád to ještě bere cca 250MB z operační paměti jako avg 8.5? :lol: :angry2: :blee: :blee: :blee: :blee:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

AVG 8.5 si pro sebe 250MB paměti nikdy nebrala :roll:
AVG 9.0 má cca stejnou pamě%tovou náročnost, v součtu všech komponent (mimo běžící test) se dá mluvit cca o 100MB, což není pro řešeí tohoto typu nic neobvyklého...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

S.h.I.t. píše:AVG 8.5 si pro sebe 250MB paměti nikdy nebrala :roll:
AVG 9.0 má cca stejnou pamě%tovou náročnost, v součtu všech komponent (mimo běžící test) se dá mluvit cca o 100MB, což není pro řešeí tohoto typu nic neobvyklého...
tak to bylo ještě víc? :-D no nevím. win xp pro 32b 200-220MB po startu, po instalaci AVG všechno 8.5 500MB po startu žádnej problém :?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

2 Shit: Já sním problem nemel, označilo viry, nikdy nenechám smazat neco co bych se nepřesvědčil že vir není. Nevím jak se chová pod Win7 já přežívám na XP zatím a infikovany PC byl také XP. Rozhodne nechci mit pokusy o flame.
AVG mi nikdy nebrala tolik RAM :D
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

to Karf: nevim nevim, moc se mi to nezdá. Rozhodně to není uplně standartní chování (což nevylučuje, že se to u někoho nemůže objevit)

To Dzin: taky bych nerad Flame, spíš subjektivní názory bez osobního napadání :-)

-----------------
Ač člověk s AVG spojený, nebudu tady tvrdit, že je to to nejlepší a bezchybné. :wink: Rád bych slyšel názory, případně podněty co se nelíbilo, nezdálo apod. :-)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Je k něčemu /z hlediska praxe/ ta optimalizace testování?
show must go on..
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

je, vytvoří index všech souborů a v testech se pak testují jen ty soubory, u nichž došlo k nějaké změně - redukuje se tak čas potřebný k otestování pc.
zrychlení je samozřejmě relativní, pohybuje se od 10 do 50% v závislosti na typu a množství souborů v pc
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

ok, dik..
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“