jak vyleštit matný LCD monitor
Moderátor: maXXmilian
- slipknotman
- Začátečník

-
jak vyleštit matný LCD monitor
Čau, mám nehorázně zapatlaný lcd. A když mi do pokoje svítí hodně světla tak při tmavých barvách vidím spousty šmouch a podobnýho svinstva. Zkoušel jsem ten matný povrch vyleštit nějakým prostředkem na okna, ale šmouhy jsem nahradil akorát jinýma šmouhama... Nějaké typy???
Máte zájem o seriózní test vašeho IQ?
http://cz.iq-test.eu/#562085i
http://cz.iq-test.eu/#562085i
- zombux
- Odborník PCT

- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: jak vyleštit matný LCD monitor
Prodává se taková slaška ve spreji a je k tomu i speciální hadřík. Jinak souhlasím, ideální je mít zroj světla za monitorem, ne před ním.
- Tomson
- Začátečník

- TERMOSKA
- Nováček

Čmouhy nedělá akorát voda.Takže to čisti obyčejnou vodou(+vata). Náklady=0,efekt=max 
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja na to pouzivam "cistici uterky na TFT a LCD" a smouhy mi to nedela, chvili po utreni to samo vyschne, pripadne se to muze jeste preliznout hydraspunovou uterkou. Nezbyde tam nic. Dela to treba firma D-Clean, maji to uplne vsude, jen to neni uplne levne.
Jinak, pokud ti tam sviti svetlo z venku, z okna, tak doporucuji zatemnovaci rolety, v Ikea za par stovek. Co se tyce umelych svetel, tak samozrejme jak rikaji ostatni, davat je za monitor, urcite ne pred nej, to ti pak je matny povrch celkem k nicemu, ten to svetlo umi rozptylit, jenze kdyz je ho moc, vyjde to skoro nastejno, jako leskly.
A slovni spojeni "vylesteni matneho monitoru" je tedy hodne divne. Pouzivat prostredky na myti oken neni vubec stastne. Jestli je v tom alkohol nebo jina svinstva, tak sis to mohl trvale poskodit.
Jinak, pokud ti tam sviti svetlo z venku, z okna, tak doporucuji zatemnovaci rolety, v Ikea za par stovek. Co se tyce umelych svetel, tak samozrejme jak rikaji ostatni, davat je za monitor, urcite ne pred nej, to ti pak je matny povrch celkem k nicemu, ten to svetlo umi rozptylit, jenze kdyz je ho moc, vyjde to skoro nastejno, jako leskly.
A slovni spojeni "vylesteni matneho monitoru" je tedy hodne divne. Pouzivat prostredky na myti oken neni vubec stastne. Jestli je v tom alkohol nebo jina svinstva, tak sis to mohl trvale poskodit.
- Maxtor
- Začátečník

-
Nehlede na to, ze ruce patrej na klavesnici a mys.. ne na monitor.. 
- beardie
- Středně pokročilý

viz Maxtor...
monitor sa nechyta, nikdy, mas ukazovat ukazovatkom, prstom je to neslusne
monitor sa nechyta, nikdy, mas ukazovat ukazovatkom, prstom je to neslusne
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Miky9
- Začátečník

Hihi já jsem si někdy přikládal na displej pravítko a měřil jsem
, ale to bylo na lesklém povrchu takže to pak stačí přejet hadříkem a vpoho. Na tady tento povrch bych byl opatrnější, takže raději speciální přípravky a jemně
))
PC: Intel Core i5 2500K (4,5 GHz), Kingstone HyperX 8GB, Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3, CrucialM4 256GB, Fractal Design R3, HP ZR24w, WIN10
- ur_nightmare
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Právě jsem asi hodinu šmudlal displej notebooku.. Mám tady speciální přípravek na TFT/LCD (Screen Cleaner od CLENIUM), ale ten místy zanechal šmouhy (Což je ale zvláštní, protože si nepamatuju, že bych kdy řešil takové problémy a to ho už nějakej ten pátek mám), pak jsem zkusil jinej hadřík, který to ještě zhoršil. Tak jsem tedy zkusil hadřík namočit a udělat to vodou, ale jelikož tam byly zbytky toho přípravku, tak jsem to zase zašmudlal. (Možná to přecejen bylo hadříkem.) Nicméně, nakonec jsem se nas*ral a udělal následující:
A POZOR FUNGUJE TO
Hadřík jsem vypral mýdlem (ručně), vyždímal a pak vyklepal... (Takový to než pověsíte triko na šňůru, akorát prudčeji, až to práskalo a opakovaně.) Tím jsem z hadříku dostal téměř všechnu vodu.
S takto připraveným hadříkem jsem očistil monitor, poté jsem hadřík přeložil (na délku jedné strany monitoru) a jedním až dvěma tahy jsem celý monitor přejel, výsledné čáry od vody poté začaly téměř okamžitě mizet (jelikož se mi nechtělo čekat, tak jsem na to jednou foukl a bylo to).
Výsledek: Perfektně čistý povrch a jestli tam zůstaly nějaké šmouhy, tak to jde zjistit jen pod určitým úhlem světla a z blízky.
A POZOR FUNGUJE TO
Hadřík jsem vypral mýdlem (ručně), vyždímal a pak vyklepal... (Takový to než pověsíte triko na šňůru, akorát prudčeji, až to práskalo a opakovaně.) Tím jsem z hadříku dostal téměř všechnu vodu.
S takto připraveným hadříkem jsem očistil monitor, poté jsem hadřík přeložil (na délku jedné strany monitoru) a jedním až dvěma tahy jsem celý monitor přejel, výsledné čáry od vody poté začaly téměř okamžitě mizet (jelikož se mi nechtělo čekat, tak jsem na to jednou foukl a bylo to).
Výsledek: Perfektně čistý povrch a jestli tam zůstaly nějaké šmouhy, tak to jde zjistit jen pod určitým úhlem světla a z blízky.
HAHA, tohle už nemám \:D Asus A8N-E, AMD Athlon64 3000+ Venice (1,8GHz@2,56GHz; 284x9), Leadtek WinFast PX6600GT TDH (500MHz@555MHz/1000MHz@1125MHz), 2x512MB DDR 400MHz (DDR266 183MHz/365MHz efektivně), 2x160GB Seagate SATA RAID, LG DVD-RAM GSA-4163B, SB5 Live!