2600xt a nenabiehanie BIOSu po makkom restarte

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
usc
Začátečník
Začátečník

2600xt a nenabiehanie BIOSu po makkom restarte

Příspěvek od usc »

Dobry den, zaujimalo by ma, ci ma dakto podobne skusenosti, resp. pripadne riesenie.

Par dni dozadu mi PC po makkom restarte win 7 x64, z nicoho nic odmietlo nahodit BIOS. Podotykam, ze uz nejaky ten rok funguje bezchybne, rovnako ako par mesiacov aj win samotny a nerobil som ziadne zmeny v nastaveni hw ani sw.

Pc speaker znie ako jedna dlha, tri kratke - odpojena klavesnica, co je samozrejme blbost. Z coho usudzujem, ze by sa mohlo jednat aj o dlhu, dve kratke - grafika :)

Po vypojeni mechanik a diskov som skusil zmenu poctu a pozicii pametovych modulov, rovnako ako vymenu zdroja - ziaden efekt.

Presunutie grafiky do druheho pcie 2.0 slotu - pc nabieha do systemu. Opatovny makky restart ma za nasledok rovnaky scenar s biosom. Presunutie grafiky do povodneho slotu, system opat nabieha.
Zaujimave je, ze pri klasickom systemovom vypnuti-zapnuti pracuje pc bez problemov. Dnesny skus makkeho resetu dopadol rovnako, naco po vybrati a spatnom zasunuti karty do rovnakej pozicie, je zas vsetko v poriadku.

Kazdopadne sa chystam este skusit inu grafiku. Pripadne reinstall win, aj ked to moc logicky neznie.

System : Q9400, Gigabyte EP45-DS3R (F8 bios), 2GB Kingstone HyperX 1066, Gigabyte Radeon 2600xt 256 DDR3 pasiv, win 7 64x
R9 9950X3D - ROG Strix X870E-E Gaming Wifi - Trident Z Neo 64GB TZ5NRW - 5080 MASTER 16G - SB ZxR
970 Pro 512GB - 980 Pro 1TB - 9100 Pro 2TB - 640GB Caviar Blue - Ironwolf 4T - Exos 7E8 8T - Exos 16X 16T
Evolv X + 3 x NF-A14 PWM Chromax - Galahad II Trinity Performance AIO - Thor 850W
38GN950 - u2410 - FALCHION RX Low - G502 Hero - Z906 - G Pro X Wireless
= OLED C9 + K63 Wireless Gaming Lapboard + G502 Lightspeed =
Flow X13 + MX Anywhere 3 / Tab S9 LTE + S24 Ultra + GW Ultra
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“