Par dni dozadu mi PC po makkom restarte win 7 x64, z nicoho nic odmietlo nahodit BIOS. Podotykam, ze uz nejaky ten rok funguje bezchybne, rovnako ako par mesiacov aj win samotny a nerobil som ziadne zmeny v nastaveni hw ani sw.
Pc speaker znie ako jedna dlha, tri kratke - odpojena klavesnica, co je samozrejme blbost. Z coho usudzujem, ze by sa mohlo jednat aj o dlhu, dve kratke - grafika
Po vypojeni mechanik a diskov som skusil zmenu poctu a pozicii pametovych modulov, rovnako ako vymenu zdroja - ziaden efekt.
Presunutie grafiky do druheho pcie 2.0 slotu - pc nabieha do systemu. Opatovny makky restart ma za nasledok rovnaky scenar s biosom. Presunutie grafiky do povodneho slotu, system opat nabieha.
Zaujimave je, ze pri klasickom systemovom vypnuti-zapnuti pracuje pc bez problemov. Dnesny skus makkeho resetu dopadol rovnako, naco po vybrati a spatnom zasunuti karty do rovnakej pozicie, je zas vsetko v poriadku.
Kazdopadne sa chystam este skusit inu grafiku. Pripadne reinstall win, aj ked to moc logicky neznie.
System : Q9400, Gigabyte EP45-DS3R (F8 bios), 2GB Kingstone HyperX 1066, Gigabyte Radeon 2600xt 256 DDR3 pasiv, win 7 64x