Projekt: WOOD
Moderátor: L4mka
- hage
-
Projekt: WOOD
Představuji Vám můj první počin ve světě Casemoddingu. PC je vytvořeno ze dřeva, jak už název napovídá. Použita byla deska Mini ITX která obsahuje pouze 2 saty a z tohoto důvodu sem zakomponoval externí DVD-RW, kkterá je napajena ze dvou USB portů.
Chybí ještě zakomponovat: 1x klasicky harddisk o kapacite 1TB, 1x SSD Intel X-25M a grafickou kartu s DirectX 11 na které momentalně nejsou finance.
Specifikace
MotherBoard
Zotac GF9300-D-E, s.775, nForce 9300, 2xDDR2, PCIE, GF9300, 2xSATAII, WiFi, mini-ITX
CPU
NTEL Core 2 Duo E6850 - 3,00GHz, 1333MHz FSB, 4MB cache, socket 775
Cooler
ASUS Triton 77, socket 775/ AM2, měděná základna, HeatPipe, 18 dB(A), 125x90x78mm
Power
Zdroj
XILENCE power 600W, ATX2.2, aktivní PFC, 2x PCIe, 4x SATA, 135mm ventilátor
Memory
2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Extreme Edition Vitesta
DVD-RW
AMSUNG SE-S084B černá (black) slim - DVD±R 8x, DVD+R9 6x, DVD-R DL 4x, DVD+RW 8x, VD-RAM 5x, externí USB2.0
Other
AKASA Control panel, panel do 5.25" pozice, čtečka karet, displej, 3x USB, FW, eSATA, HD audio line in/out, černý (black)
Material
Drevo - Borovice
Barva - Mahagon
Rozměry
310x300x150 mm
Chybí ještě zakomponovat: 1x klasicky harddisk o kapacite 1TB, 1x SSD Intel X-25M a grafickou kartu s DirectX 11 na které momentalně nejsou finance.
Specifikace
MotherBoard
Zotac GF9300-D-E, s.775, nForce 9300, 2xDDR2, PCIE, GF9300, 2xSATAII, WiFi, mini-ITX
CPU
Cooler
ASUS Triton 77, socket 775/ AM2, měděná základna, HeatPipe, 18 dB(A), 125x90x78mm
Power
Zdroj
Memory
DVD-RW
AMSUNG SE-S084B černá (black) slim - DVD±R 8x, DVD+R9 6x, DVD-R DL 4x, DVD+RW 8x, VD-RAM 5x, externí USB2.0
Other
AKASA Control panel, panel do 5.25" pozice, čtečka karet, displej, 3x USB, FW, eSATA, HD audio line in/out, černý (black)
Material
Drevo - Borovice
Barva - Mahagon
Rozměry
310x300x150 mm
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- gribo
- Žlutá karta Bazar

-
Re: Projekt: WOOD
No moc se k projektum co tady kluci prezentuji nevyjadruju ale tohle sem ti musel okomentovat.
Pises ze je to tvuj prvni projekt tak uprimne doufam ze i posledni
Urcite ses snazil ale nedopadlo to moc dobre , doufam ze prijmas kritiku mnoho stesti pr dalsi praci.. 
Pises ze je to tvuj prvni projekt tak uprimne doufam ze i posledni
- hage
-
A muzu se Te zeptat na duvody proc bych u tohodle pocinu mel zustat. Jinak je to muj prvni a i posledni mel sem nake PC komponenty a nechtelo se mi to cpat do nakeho casu ktery koupim ale chtel sem si udelat neco originalniho.
- Tomson
- Začátečník

gribo : Co jsi udělal ty? Já si myslím, že na to, že je to jeho první projekt, tak to je dobré i když by se to nedalo moc zařazovat do skupiny modding.Zakitoval bych spoje a vybral jiné umístění pro firewire,usb atd..Místo těch děr bych zvolil černou perforaci.
Naposledy upravil(a) Tomson dne pon 2. lis 2009, 20:32, celkem upraveno 1 x.
- martinnovak8
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si odpovědět za griba, měl tady projekt silence (http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=68&t=138118) . Jinak k tomuto projektu si myslím že to není moc povedené a chtělo by to ještě propracovat.Ale když je to první projekt tak budížTomson.cz píše:gribo : Co jsi udělal ty? Já si myslím, že na to, že je to jeho první projekt, tak to je dobré i když by se to nedalo moc zařazovat do skupiny modding.Zakitoval bych spoje a vybral jiné umístění pro firewire.Místo těch děr bych zvolil černou perforaci.
- hage
-
Tomson.cz: dekuji za rady urcite je este pouziju
este se chci zeptat proc myslis ze by se to nedalo moc zaradit do moddingu, navrh casu sem delal sam, vyrobu taky a vsechny uchyceni mechaniky ... apod. je taky rucni vyroba, tak by me zajmalo co je pak modding, v tomhle ohledu nejsem moc zbehli takze bych se rad poucil 
- gribo
- Žlutá karta Bazar

-
Doufam ze sis muj nazor nevzal moc osobne . Ja sam jsem svuj projekt nedodelal protoze jsem pozdeji uznal za vhodne koupit lepsi hardware a radeji udelam po vanocich mod pro pocitac ktery bude alespon dalsich par let vyhovovat narokum dnesnich her ...... mozna sis s tim mohl vice pohrat pride mi to takove rychle mooding prece neni jen o tom zbouchat par desticek dohromady nalakovat a myslet si ze si z toho tady kazdej sedne na prdel jestli sis to myslel tak zijes hodne v oblacich a v tom pripade zpatky na zem....
- M4r1hu4n3
- Mírně pokročilý

Jsem asi divnej, ale mě se to celkem líbí. Jako jo, ten vnitřek šel udělat líp ale takhle jako celek to na mě celkem dobře zapůsobilo...
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
- axloth
- Začátečník

-
Me to taky prijde dobry, tohle bych mel doma tisickrat radsi nez zbylejch 90% "pravejch" casemodu aneb blikajici kolotoce.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych vyřezal kulaté díry to větrání. Zaprvé jsou malé a zadruhé takové obyčejné. Vyvrtej tam 92 v horším případě 80 díru. 120 se ti tam nevejdou. škoda. přes to nějakou mřížku nebo síťku, pak tam můžeš dodat i ten větrák.
Jak tu psali zakitovat tak já si moc nedokážu představit jak by to pak vypadalo. Ta struktura dřeva pak nepůjde vidět. Takže podle mě bych nekitoval. Možná jsi ty desky mohl řezat přesněji ať pěkně sednou k sobě.
Mi se to líbí, kdyby jsi udělal to větrání a tu mechaniku a ten čelní panel trochu barvičkama zbarvil do barvy dřeva tak by to bylo super. Pokud budeš pokračovat tak to sem hoď, zajímalo by mě jak pokročíš
Jak tu psali zakitovat tak já si moc nedokážu představit jak by to pak vypadalo. Ta struktura dřeva pak nepůjde vidět. Takže podle mě bych nekitoval. Možná jsi ty desky mohl řezat přesněji ať pěkně sednou k sobě.
Mi se to líbí, kdyby jsi udělal to větrání a tu mechaniku a ten čelní panel trochu barvičkama zbarvil do barvy dřeva tak by to bylo super. Pokud budeš pokračovat tak to sem hoď, zajímalo by mě jak pokročíš
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ač provedení tohoto casu nepatří mezi nějaké nejlepší práce, tak snad svůj účel plní. Je to sice zakomponování pc do dřevěné krabičky podobné těm, které se učí dělat děti na základních školách v dílnách, ale proč ne. Musí se to líbit majiteli a to snad case splňuje.
Když jsem si četl popis a pak mrknul na obrázky, byl jsem ale spíše zklamán velikostí a rozložením celého casu. Hned jak jsem si přečetl že byla použita itx deska, říkal jsem si "paráda, bude to nějaký pěkný malý case v krásném zpracování s jemnou prácí se dřevem". Bohužel ani jedno se nedostavilo a pro mě tedy trochu zklamání. Myslím že vzhledem k desce a použití některých komponent by stálo za to i zbylé komponenty vybrat s ohledem na malý potřebný prostor a mohla to být milá malá case, která by se v případě pěkného provedení a vhodné povrchové úpravy stala jistě krásným doplňkem interiéru.
Tedy závěrem: Nenadchne, neurazí, tedy slušný průměr jako 95% casů tady.
Když jsem si četl popis a pak mrknul na obrázky, byl jsem ale spíše zklamán velikostí a rozložením celého casu. Hned jak jsem si přečetl že byla použita itx deska, říkal jsem si "paráda, bude to nějaký pěkný malý case v krásném zpracování s jemnou prácí se dřevem". Bohužel ani jedno se nedostavilo a pro mě tedy trochu zklamání. Myslím že vzhledem k desce a použití některých komponent by stálo za to i zbylé komponenty vybrat s ohledem na malý potřebný prostor a mohla to být milá malá case, která by se v případě pěkného provedení a vhodné povrchové úpravy stala jistě krásným doplňkem interiéru.
Tedy závěrem: Nenadchne, neurazí, tedy slušný průměr jako 95% casů tady.
- H.o.m.i.e.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkný
. Nenech se odradit. Jinak dle mého názoru je tam dost místa i pro grafiku ale pokud nepotřebuješ herní PC tak to šlo určitě ještě více zmenšit. Jinak pěkný.

- smoula
- Mírně pokročilý

hage píše:Představuji Vám můj první počin ve světě Casemoddingu. PC je vytvořeno ze dřeva, jak už název napovídá. Použita byla deska Mini ITX která obsahuje pouze 2 saty a z tohoto důvodu sem zakomponoval externí DVD-RW, kkterá je napajena ze dvou USB portů.
Specifikace
MotherBoard
CPU
Cooler
Power
Zdroj
Memory
DVD-RW
Other
Material
Drevo - Borovice
Barva - Mahagon
Rozměry
310x300x150 mm
Vyjímečně něco pořádnýho.
- Mastodont
- Černá karta

-
Škoda, že sis s tím víc nevyhrál, vypadalo by to daleko líp. Jinak myšlenka PC ve dřevě je fajn.
- Woyta
- Středně pokročilý

Libi se mi jak je udelanej ventilacni otvor. Ale to je asi tak vsechno.
Zbytek je pro me prasarna.
Zbytek je pro me prasarna.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Drobek'
- Začátečník

-
Podle mě špatné zvolení dřeva->móc tmavé.světlá je hezčí:)jinak vph chtělo si to trochu víc vyhrát.
Omlouvám se za hrubky!!
Občasné zobrazovadlo pro noťasy 40" 1920x 1020
NB: Atom & GM3150 & 1GB & 250 GB & 10" 1024x600
Game Notebook: Phenom II BE X4 & HD5850 & 6GB & 2x500GB & 17,3" 1600x1200
Fandím LIQUIDTECH//AQUACOOL//CAWEDOG
Nokia N8 (4gb+16gb) + T-Mobile G1 (2gb)
Občasné zobrazovadlo pro noťasy 40" 1920x 1020
NB: Atom & GM3150 & 1GB & 250 GB & 10" 1024x600
Game Notebook: Phenom II BE X4 & HD5850 & 6GB & 2x500GB & 17,3" 1600x1200
Fandím LIQUIDTECH//AQUACOOL//CAWEDOG
Nokia N8 (4gb+16gb) + T-Mobile G1 (2gb)
- hage
-
Abych doplnil tento muj projekt, este neni zcela hotovy, zatim rekneme ze je tak ze 70% hotovy a s plno vecmi si chci este vyhrat 
Nekdo tu psal ze si s tim drevem slo vic vyhrat, kdyz si ho totiz koupite a narezete tak porad pracuje, to znamena ze vam klidne za naky cas seschne a pak vam bude treba 1mm chybet, takze aby to fakt sedelo tak bych to drevo musel koupit a treba pul roku ho nechat nekde vysusit, coz teda truhlarnu nemam na neco takoveho.
Dalsi psal ze kdyz videl ze bude zakomponovana ITX deska ze to bude neco maleho, hezkeho ... po pravde to stejny sem si myslel i ja, ale kdyz se to zacne stavet tak clovek zjisti ze nemuze mit drevo o tloustce 5mm protoze by to neuneslo zdroj a proto bylo pouzito drevo s tl. 20mm a jelikoz ho stavim jako herni PC zatim bez grafiky tak sem chtel zakomponovat klasicky zdroj a to je hlavni duvod proc je to vetsi nez sem si prestavoval, ale i tak to neni neak buhvi jak veliky.
Ohledne dotazu ze bych mel pouzit svetlejsi drevo tak to komponuju pokoje ktery ma tmave drevo takze to je duvod tmavsi barvy.
Nekdo tu psal ze si s tim drevem slo vic vyhrat, kdyz si ho totiz koupite a narezete tak porad pracuje, to znamena ze vam klidne za naky cas seschne a pak vam bude treba 1mm chybet, takze aby to fakt sedelo tak bych to drevo musel koupit a treba pul roku ho nechat nekde vysusit, coz teda truhlarnu nemam na neco takoveho.
Dalsi psal ze kdyz videl ze bude zakomponovana ITX deska ze to bude neco maleho, hezkeho ... po pravde to stejny sem si myslel i ja, ale kdyz se to zacne stavet tak clovek zjisti ze nemuze mit drevo o tloustce 5mm protoze by to neuneslo zdroj a proto bylo pouzito drevo s tl. 20mm a jelikoz ho stavim jako herni PC zatim bez grafiky tak sem chtel zakomponovat klasicky zdroj a to je hlavni duvod proc je to vetsi nez sem si prestavoval, ale i tak to neni neak buhvi jak veliky.
Ohledne dotazu ze bych mel pouzit svetlejsi drevo tak to komponuju pokoje ktery ma tmave drevo takze to je duvod tmavsi barvy.
- gribo
- Žlutá karta Bazar

-
Nechcu hazet moudra nejsem zadnej stolar , ale mohls to udelat z preklisky pakbys to nemel tak tluste a mohl sis s tim hrat jak chcers protoze preklizka uz nepracuje a myslim ze by to vypadalo uplne stejne na pohled a zpracovani by bylo daleko lepsi protoze kdybych delal neco takovyho tak bych se i bal ze by mi nejake vyrezky praskly po letech ale to uz je na tobe z ceho to delas.
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Překližka se dost často kroutí jak blbá, schůdnější cesta by byl tenký masív nebo tenké MDF.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- HentaiRush
- Začátečník

Se*te na to, není nad pořádný prkno...
Jinak myšlenka dobrá, ale zpracování docela prasácké - hlavně vnitřek
Jinak myšlenka dobrá, ale zpracování docela prasácké - hlavně vnitřek
Wannabe dickface... :]