Monitor se po startu vypne, vinen asi ovladač Radeon X700SE
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Monitor se po startu vypne, vinen asi ovladač Radeon X700SE
ok a ja sa este opytam, aku mas dosku?
teda aky chipset je na nej
teda aky chipset je na nej
...
- Myloš
- Nováček

Deska je podle Everestu Gigabyte GA-K8NF-9 / K8NF9 Ultra
Chipset: Severní můstek: AMD Hammer IMC, Jižní můstek: nVIDIA nForce4 SLI (CK8-04)
Chipset: Severní můstek: AMD Hammer IMC, Jižní můstek: nVIDIA nForce4 SLI (CK8-04)
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
aha rovnako ako u mna
ak nic nepomoze tak skus toto
stiahni a nainstaluj najstarsie drivery na chipset ake zozenies
mne osobne to potom fachcilo OK
ak nic nepomoze tak skus toto
stiahni a nainstaluj najstarsie drivery na chipset ake zozenies
mne osobne to potom fachcilo OK
...
- Myloš
- Nováček

Když on byl problém dohledat vůbec jakékoli ovladače (včera jsem je s vidinou reinstalace na webu hledal a bylo to utrpení).
Neměl bys náhodou ještě nějaké, které ti fungovaly?
Neměl bys náhodou ještě nějaké, které ti fungovaly?
- zdenek11
- Nováček

-
U Radeonu 9800 na nforce3 jsem měl ten samý problém, obraz funguje v nouzovým režimu, obraz funguje po naistalování windows ( na ovladače v nich obsažený ), obraz funguje na analogovým výstupu, po naistalování Ati ovladaču se někdy stalo že po naběhnutí windows do grafickýho režimu přestala grafická karta posílat obraz na dvi výstup.
Dělalo to hlavně s různými Catalyst 8.x, poslední oficiální ke stažení 9.3 mi to dělají nejmíň (sem tam se to stane), kromě toho existoval jeden způsob jak donutit zobrazit obraz, stačí vypojit dvi kabel z monitoru a zase ho připojit, pak pravděpodobně proběhla nová detekce že došlo k připojení monitoru a obraz naskočil.
Nicméně, mě to nehlásilo žádný problém v logu a přisuzoval jsem to spíš za určitých okolností špatný komunikaci grafiky s monitorem (HP LP1965)
Dělalo to hlavně s různými Catalyst 8.x, poslední oficiální ke stažení 9.3 mi to dělají nejmíň (sem tam se to stane), kromě toho existoval jeden způsob jak donutit zobrazit obraz, stačí vypojit dvi kabel z monitoru a zase ho připojit, pak pravděpodobně proběhla nová detekce že došlo k připojení monitoru a obraz naskočil.
Nicméně, mě to nehlásilo žádný problém v logu a přisuzoval jsem to spíš za určitých okolností špatný komunikaci grafiky s monitorem (HP LP1965)
- Myloš
- Nováček

Jo, to už jsem taky zpozoroval (a byl bych to ještě dneska napsal).zdenek11 píše:obraz funguje na analogovým výstupu
Možná je to předpojatost anebo sugesce, ale mám dojem, že některé detaily (například náhledy speed-dial v Opeře) vypadají na tento výstup hůř.
Taky jsem zaregistroval, že se mi BIOS natáhnul přes celý monitor, byť mám nastaveno Wide Mode na Aspect.
Mně teď už taky ne, ale před instalací nových ovladačů ke kartě tam byla chyba detekce špatného typu displeje (CRT), přestože byl ve vlastnostech zobrazení detekovaný se slovem digital v závorce (teď tam mám napsané Analog).zdenek11 píše:Nicméně, mě to nehlásilo žádný problém v logu a přisuzoval jsem to spíš za určitých okolností špatný komunikaci grafiky s monitorem
- Myloš
- Nováček

Vracím se se starým problémem.
Mezitím jsem si pořídil kartu od nVidie a problém zmizel. Za celý víc než rok se ani jednou neobjevil. Jenže se objevily jiné problémy (staré DOSové programy byly zpomalené a s mizernou odezvou na povely z klávesnice, nadto v neproporčně maximalizovaném okně, kdy i monitor ignoroval své vlastní nastavení). Protože jsem kupoval nové disky, novou myš, USB 3 řadič a nahrál nový BIOS, rozhodl jsem se přeinstalovat po letech znovu celý systém.
Nasadil jsem zpátky starou videokartu ATI a problém se objevil znovu.
K tomu jako chyba v systémovém logu událostí se objevuje (nevím zda to má nějakou souvislost) chyba zdroj: DCOM, událost: 10016, user: LOCAL SERVICE a kategorie: Není k dispozici.
Přišel někdo za tu dobu na nějaké řešení? Opravdu volám o pomoc, protože mi jinak tahle karta vyhovuje a tu nVidii bych tam vracel velice nerad.
Mezitím jsem si pořídil kartu od nVidie a problém zmizel. Za celý víc než rok se ani jednou neobjevil. Jenže se objevily jiné problémy (staré DOSové programy byly zpomalené a s mizernou odezvou na povely z klávesnice, nadto v neproporčně maximalizovaném okně, kdy i monitor ignoroval své vlastní nastavení). Protože jsem kupoval nové disky, novou myš, USB 3 řadič a nahrál nový BIOS, rozhodl jsem se přeinstalovat po letech znovu celý systém.
Nasadil jsem zpátky starou videokartu ATI a problém se objevil znovu.
K tomu jako chyba v systémovém logu událostí se objevuje (nevím zda to má nějakou souvislost) chyba zdroj: DCOM, událost: 10016, user: LOCAL SERVICE a kategorie: Není k dispozici.
Přišel někdo za tu dobu na nějaké řešení? Opravdu volám o pomoc, protože mi jinak tahle karta vyhovuje a tu nVidii bych tam vracel velice nerad.
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vynenit kartu
na inych doskach pojde OK, cize ju mozes vphode predat
pripadne si odskusat viacero kariet, a ktora ti bude najviac vyhovovat, tak tu si zobrat
kazdopadne asi by som uz preferoval nV v dnesnej dobe
na inych doskach pojde OK, cize ju mozes vphode predat
pripadne si odskusat viacero kariet, a ktora ti bude najviac vyhovovat, tak tu si zobrat
kazdopadne asi by som uz preferoval nV v dnesnej dobe
...
- Myloš
- Nováček

Odzkoušet víc karet znamená investice, které si v současnosti nemohu dovolit. Tento týden jsem do PC nacpal ca. třetinu svého měsíčního příjmu, takže na dost dlouho mám utrum.
Jedinou kartu, kterou mám k dispozici, je ta nešťastná nVidia (Leadtek WinFast PX9500 GT), která až na absenci zmíněného problému byla spíš pro zlost.
Přece není možné, aby byla karta s chipsetem takto nekompatibilní a neexistovala na to nějaká záplata.
Jedinou kartu, kterou mám k dispozici, je ta nešťastná nVidia (Leadtek WinFast PX9500 GT), která až na absenci zmíněného problému byla spíš pro zlost.
Přece není možné, aby byla karta s chipsetem takto nekompatibilní a neexistovala na to nějaká záplata.
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no zjavne to mozne je
pamatam na svoju staru x700 ktora mi robila to iste
predal som ju s moznostou vratenia ak bude robit problemy a kupujuci bol spokojny, ziadne problemy sa nevyskytli
nasledne som kupil 3650 a na rovnakej doske isla OK
je vela veci ktore budes riesit dlho, budu ti zrat nervy a nakoniec ich aj tak nevyriesis
neviem na co konkretne VGA vyuzivas, ale ak ti stacila nV9400 tak by som sa rozhliadol v bazari ci niekto nieco podobne nepredva
idealne osobka s moznostou odskusania
pamatam na svoju staru x700 ktora mi robila to iste
predal som ju s moznostou vratenia ak bude robit problemy a kupujuci bol spokojny, ziadne problemy sa nevyskytli
nasledne som kupil 3650 a na rovnakej doske isla OK
je vela veci ktore budes riesit dlho, budu ti zrat nervy a nakoniec ich aj tak nevyriesis
neviem na co konkretne VGA vyuzivas, ale ak ti stacila nV9400 tak by som sa rozhliadol v bazari ci niekto nieco podobne nepredva
idealne osobka s moznostou odskusania
...
- Myloš
- Nováček

Ta karta byla úplně bezproblémová, dokud jsem měl CRT.
Když jsem si musel pořídit nový monitor a koupil jsem LCD, nastaly problémy.
A nVidia PX9500 GT sice neměla zmíněný problém, zato staré programy, které tato postarší ATI ve fulscreenu zobrazí v proporcích a ty programy chodí normálně, nVidia roztáhla z 4:3 na 16:9 a navíc se blbě ovládaly, odezva na klávesnici byla mizerná až k nepoužitelnosti.
Když jsem si musel pořídit nový monitor a koupil jsem LCD, nastaly problémy.
A nVidia PX9500 GT sice neměla zmíněný problém, zato staré programy, které tato postarší ATI ve fulscreenu zobrazí v proporcích a ty programy chodí normálně, nVidia roztáhla z 4:3 na 16:9 a navíc se blbě ovládaly, odezva na klávesnici byla mizerná až k nepoužitelnosti.