ATI a Nvidia v jednom PC na Win7 (NE PHYSX)

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
kemo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ATI a Nvidia v jednom PC na Win7 (NE PHYSX)

Příspěvek od kemo »

Zdravím,
mám tu jeden oříšek. Ve svém PC mám operační systém Windows 7 (x64). Jako primární kartu používám starého Radeona HD3870, potřebuji ale kvůli profesionálnímu využití PC mít jako druhou grafickou kartu nějakou profi od Nvidie (nějaké quadro). Předem říkám nepotřebuji žádný physX a podobné ptákárny, jen potřebuji mít jednu kartu na hraní a druhou na CAD aplikace. Slyšel jsem že Win7 2 grafické karty podporují, co jsem se ale nedočetl je to jestli jde je mít na zobrazování a nějak mezi nima přepínat. Díky za odpověď.
to uz je hodně špatny když tě ženská ždíme tak že chceš bejt veverka....
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Re: ATI a Nvidia v jednom PC na Win7 (NE PHYSX)

Příspěvek od Dithius »

lol sice píšu pozdě ale i tak xD Windows 7 podporuje samozřejmě Sli nebo crossfire což znamena buď více Grafaren od ATI nebo více grafaren od nVidia a mít zakladovku co tohle umí což není problem, ale co je problem je komunikace mezi ATI a nVidia jedina věc co je umí propojit je základovka co má na sobě Chip Lucia Hydra 200(myslím že tak se to menuje) a to jenom proto aby uměli společně spolupracovat, pochybuju že se to bude dát výužít tak že v aplikaci CAD budeš moct využívat pouze specializované Quadro
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Re: ATI a Nvidia v jednom PC na Win7 (NE PHYSX)

Příspěvek od Fox_25 »

Tvá odpověď je poněkud mimo, nechce crossfire ani SLI. Pouze potřebuje mít v systému obě grafiky a mezi němi přepínat podle toho jestli bude pařit nebo pracovat. Nic víc nic míň.

Win 7 dvě grafiky od různých výrobců podporují, jestli je umožní přepínat nevím. Ale pokud to bude fungovat určitě se nevyhneš monitoru se dvěma vstupy nebo prostě přehazovat kabel od monitoru z jedné grafiky do druhé. Tuhle fci měla hodně profi CRT monitorů, je to perfektní na servis PC.
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“