Pasivní nVidia do 1.500 ?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pasivní nVidia do 1.500 ?

Příspěvek od Aigor »

Ahoj, doporučte prosím pasivní grafárnu do nové sestavy. Na hry to nebude, jen kancelářské programy + občas nějaký HD film.

požadavky:
- pasivní verze !!
- nVidia (pls. no-flame)
- ideální jednoslotová, ale v nejhroším obětuju i druhej slot
- 2x DVI, nebo DVI + HDMI
- výrobce s dobrýma referencema, viz dál..
- cenový strop cca 1.500, ale pokud někdo nabídne za +100-200 výrazně lepší...

Konfiguraci sestavy vzhledem k využití je myslím zbytečné rozebírat, ale pro úplnost:
- Intel čtyřjádro, 8GB DDR2, RAID řadič, 500W zdroj
- taktovat se nebude, karta se bude ofukovat jen z bočnice, shora i zespoda budou další karty, takže žádný prostor

Našel jsem nějaké Leadteky 9400/9500GT, něco od Asusu, něco od Zotacu. Nevím co má lepší reference v kvalitě, dvě poslední grafárny mě začaly haluzit sotva po roce užívání, tak si nechám poradit (problém je, že v této kategorii to asi mastí každej jako spotřebák).

nějaké tipy ...?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Pasivní nVidia do 1.500 ?

Příspěvek od no-X »

Sice trošku nechápu, k čemu je na kancelářské aplikace a filmy třeba čtyřjádro, 8GB RAM a RAID, ale ohledně kvality low-endu více méně souhlas. Propadem cen v posledním roce šla kvalita těchto nejlevnějších produktů výrazně dolů. Pokud je pro tebe prioritou kvalita, asi bude nutné ustoupit z ceny, nebo zkusit nějaké low-end quadro z druhé ruky (ta nejlevnější začínají jako nová na cca 3000, takže trochu jeté by za těch 1500 mohlo být).

Ze značek, které uvádíš, bych asi bral Zotac.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT0BXOUE

Netuším o akú kvalitu ti ide, ale napr tento má 36mes záruku.
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Na stanici se bude primárně vyvíjet SW, takže programování, DB, virtual PC, etc. Pro zjednodušení uvádím kancl. app 8-)

Díky za tip, Zotac je pro mě zrovna naprosto neznámá značka a jinak bych ji asi nevybral.

Ke konkrétnímu výběru, takže třeba Zotac 9500GT DDR3 :?:
Sice je to dvouslot (počítám, že kvůli chladiči pod to další kartu nedám), ale pokud zvládne dva FullHD monitory, tak budu spokojenej. Jak je to s ohříváním tohoto čipu - resp. jestli potřebuje velký airflow?

/UPDATE: Ten Gainward vypadá rozměrově možná líp, ale zase IMO nemá bezkapalinový kondy. Zatím na mě kvalitněji působí Zotac..
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

sTano11 píše:Netuším o akú kvalitu ti ide, ale napr tento má 36mes záruku.
Na PC potřebuju pracovat - slouží mi na obživu, takže hledání závad grafika vs. monitor (už sem to tad taky řešil) a následné rozborky s reklamací, cca měsíc na provizorní konfiguraci a pak reinstalace tomu moc zrovna neprospívají. Zajímavější je pro mě si připlatit za kvalitnější provedení s menší pravděpodobností, že se něco pos...
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“