EVGA CO-OP PhysX: GTX275 + GTS250

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

EVGA CO-OP PhysX: GTX275 + GTS250

Příspěvek od no-X »

EVGA Geforce GTX 275 CO-OP PhysX Edition

Obrázek

Tak to máme oficiálně:
  • NVIDIA GTX 275+GTS 250
  • 633+738 MHz GPU
  • 240+128 Processing Cores
  • 400 MHz RAMDAC
  • MSRP: $350 (odhadem 7000-7500Kč?)
Myslíte, že se dostane do ČR? Připadá vám to jako zajímavá volba? Plánujete si jí koupit?

Můj názor je takový, že kdyby to mělo být jako produkt samo o sobě pro zákazníky zajímavé, vydala by to nVidia už dávno a jako referenční produkt... vydání za současných okolností imho poukazuje na potřebu zbavit se zastaralých neprodejných čipů před vydáním GF100... dva čipy na jedné kartě, to vyčistí sklady 2x rychleji, než prodej klasckých GTX275 a GTS250. Ale třeba mi něco uniká a opomíjím nějaký velký přínos...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: EVGA CO-OP PhysX: GTX275 + GTS250

Příspěvek od spajdr »

Taky v tom nevidím žádný přínos, cena taky nic moc a pokud to měla NVIDIA vydat, tak už dřív, ale v té době myslím nebylo physX až tak vidět, jak je teď (ono i tak těch her je hodně málo i dnes).
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

I přesto, že jsem zastánce nVidie tak musím říct, že toto je něco podobného jako Rage Fury Maxxx. Epic Fail.
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

jo to je totalni fail, na co kombinaci silne a slabe karty kdyz za stejnou cenu muzu mit dve GTX260OC ? ktery tomuhle daj na prdel v ne-physx hrach brutalne a v physx hrach taky
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Proti dvěma GTX260 jde o jednoslotové řešení. Čímž, nechci tuhle šílenost obhajovat.
Goldnoob team proud member!
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

prakticky souhlasim, je to jednoslotove reseni, urcite i s mensi spotrebou

ALE dohromady to stoji vic jako GTX275 a GTS250

dualni GTX260 sice budou mit vyssi spotrebu, to je ale jasne ze s vyssim vykonem pujde ruku v ruce spotreba a zaberou dva PCIe, ale v tom dneska nevidim problem, i ty nejlevnejsi desky s P55 maji dva PCIe 16x + moznost je taktovat

kdyby to bylo s GTX260 a stalo to 4000,- tak reknu ze je to dobry zpusob jak se zbavit prebytecnych cipu

ale takhle musim rict ze je to naprosto k nicemu :lol: a to taky pripominam ze jsem priznivce zelenych (byt tohle je asi vymysl EVGA, ne Nv
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Ikdyž pominu cenu a ostatní věci, jedná se o nezajímavý produkt z hlediska funkčnosti. Jestliže chci prodávat něco takového, tak taky musím mít dostatek her, kde to využiji. A v tom je ten problém. Kromě Batmana mě nenapadá snad žádná další známá hra, ve které by takováto karta byla přínosem. Kdyby zde bylo alespoň deset dobrých her využívajícíh GPU PhysX, pak by to možná mohlo být zajímavé, ale za současné situace bohužel není a myslím si, že už ani nikdy nebude.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

no-X píše:EVGA Geforce GTX 275 CO-OP PhysX Edition

Obrázek

Tak to máme oficiálně:
  • NVIDIA GTX 275+GTS 250
  • 633+738 MHz GPU
  • 240+128 Processing Cores
  • 400 MHz RAMDAC
  • MSRP: $350 (odhadem 7000-7500Kč?)
Myslíte, že se dostane do ČR? Připadá vám to jako zajímavá volba? Plánujete si jí koupit?

Můj názor je takový, že kdyby to mělo být jako produkt samo o sobě pro zákazníky zajímavé, vydala by to nVidia už dávno a jako referenční produkt... vydání za současných okolností imho poukazuje na potřebu zbavit se zastaralých neprodejných čipů před vydáním GF100... dva čipy na jedné kartě, to vyčistí sklady 2x rychleji, než prodej klasckých GTX275 a GTS250. Ale třeba mi něco uniká a opomíjím nějaký velký přínos...
Ideální grafická karta pro Český trh,v poslední době jsem zaznamenat v mnohých Českých e-shopech narůst takovýchto nepovedených věcí.Budu jmenovat třeba Asus Mars,stojící jednu výplatu a s nulovou užitnou hodnotou(jo cítím se drsně mám nejvýkonější grafiku z Kalifornie),či Operaci Flashpoint 2,v které po vystřílení dvou třetin čety si vojáci uvědomí že v tamhletom křoví bude asi Master Killer.
A navíc je před Vánocema a mnoho lidí tento rádoby odpad koupí svým rozmazleným ratolestem,no odpad k nám nevozí jenom z Německa ale už i s Kalifornije.Brávoo,Brávooo.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Ono navíc to že si to vzala pod palec EVGA, která má tradičně přestřelené ceny u svých grafik na přitažlivosti karty taky věru nepřidá.
Bucho95
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bucho95 »

smoula píše:či Operaci Flashpoint 2,v které po vystřílení dvou třetin čety si vojáci uvědomí že v tamhletom křoví bude asi Master Killer.
Nějaké psychické problémy? Traumata z počítačové války? :-D :mrgreen:
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

spajdr píše:Ono navíc to že si to vzala pod palec EVGA, která má tradičně přestřelené ceny u svých grafik na přitažlivosti karty taky věru nepřidá.
A k tomu zdarma honobí své dobré jméno.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Je tu na fóru alespoň nějaký sběratel hardwaru, kterého by to zaujalo? Čekal jsem, že mi můj názor někdo omlátí o hlavu Obrázek
Youki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Youki »

Co tam po tom ci to ma az take velke vyuzitie,mozno onedlho zacne byt PhysX narocnejsie,to nikto znas nevie,hlavne ze sa to predava.Kolko ludi co maju PC alebo si prave idu kupovat sa tomu rozumeju ako mi?Aj taka Asus Mars je pre nas len predrazeny kus hardware ale pre inych je to TOP a v kratkom case sa vypredala do posledneho kuska .Jedine a najdolezitejsie je aby sa firmam sipali korunky.Bezny uzivatel je az na konci a plati a plati len co vide neaka novinka.
CPU: Core i7-3930K @ 4400Mhz / 1.30V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
vendo007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vendo007 »

Youki píše:Co tam po tom ci to ma az take velke vyuzitie,mozno onedlho zacne byt PhysX narocnejsie,to nikto znas nevie,hlavne ze sa to predava.Kolko ludi co maju PC alebo si prave idu kupovat sa tomu rozumeju ako mi?Aj taka Asus Mars je pre nas len predrazeny kus hardware ale pre inych je to TOP a v kratkom case sa vypredala do posledneho kuska .Jedine a najdolezitejsie je aby sa firmam sipali korunky.Bezny uzivatel je az na konci a plati a plati len co vide neaka novinka.
jo jo ta Mars-ka este pred dvoma tyzdnami bola skladom 1-2 kusy v alze :lol:
myslim ze podobny osud bude mat aj toto, tzn nikto to nekupi, leda ak nejaky totalne neznaly somar ;-)
"Real power can't be given. It must be taken."
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

smoula píše: Asus Mars,stojící jednu výplatu a s nulovou užitnou hodnotou(jo cítím se drsně mám nejvýkonější grafiku z Kalifornie)
Spíš s Číny ne? Když už tu Čínu má Asus i ve svojem názvu.

Jinak si dovedu představit, že si někdo pořídí tuto kartu, akorát by mne zajímalo jak jsou rozdělený PCIE nebo jak to vlastně funguje. A co na to ovladače. To zas bude tuhnoucích kompů.
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

uplne stejne jak u gtx295

na pcb je nejaky hw cip ktery se stara o switchovani

ovladace v pohode, stejne jak kdyz u gtx295 muzes deaktivovat sli a druhe jadro vyuzivat na physx

nic netuhne neboj :)
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

Kdybych chtěl GTX275 na grafiku a GTS250 na fyziku, tak si tohle NEkoupím, ale koupím dvě karty. Protože GTX275 přestane stačit na grafiku daleko dřív, než GTX250 přestane stačit na fyziku. Ovšem v tomto případě s GTX275 vyhodím i tu GTS250, která by mi v případě samostatné karty mohla v pohodě sloužit dál.

Nehledě na to, že tahle GTS250 je ořezaná a samostatnou GTS250 můžu v případě potřeby použít i jako normální grafiku v případě, že se GTX275 rozbije nebo do jiného počítače.

Vypadá to zajímavě, ale jako praktické řešení je to naprd.
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

zaujimave by bolo sledovat, kolko (grafickeho) vykonu uberie jeden 64bit blok a 128MB pamate G92
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

myslím že taká zelená nieje aby sa dalo toto obhájiť :D
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Warran píše:Kdybych chtěl GTX275 na grafiku a GTS250 na fyziku, tak si tohle NEkoupím, ale koupím dvě karty.
Imho největší problém je, že je to dražší, než samostané karty, které mají širší využití, jak jsi popsal.

Je to jako s duálními kartami. Ty si uživatelé oproti klasickému SLI/CF kupují právě kvůli nižší ceně. Prakticky všechny duální karty krom 9800GX2 byly levnější, než samostatné ekvivalenty a přesto byli i uživatelé, kteří si radši připlatili za oddělené řešení.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“