Domácí kino

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Koky
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Domácí kino

Příspěvek od Koky »

Zdravím.

Měl bych na vás dotaz. Potřeboval bych poradit ohledně jedné věci. Budeme kupovat nové domácí kino (5.1). Problém je, že DVD už máme a nechceme ho měnit, a kvalitnější domácí kino se prodává i s DVD. Rád bych se proto zeptal jestli je lepší koupit zvlášť zesilovač a k němu repro, nebo sestavit HTPC s dedikovanou zvukovou kartou (Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCI Express). Tuto zvukovku jsem vybral především kvůli optice.

Dále jaké repro k tomu? Uvažoval jsem o Logitech Z-5500 ale s HTPC mě to vylšo na 16000 Což je stejná cena jako komplet domácí kino s Blu-Ray přehrávačem (v HTPC je teda Blu-Ray mechanika, kteto zvedla o 2000)
MB: Asus Strix X99 Gaming | CPU: Intel Xeon E5-1660 v3 QS @ 4 GHz | GPU: Gainward RTX 3060 Ti Ghost
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 4× 8 GB DDR4 3200 MHz | SSD: Crucial M550, 128 GB | HDD1: WD Black, 500 GB | HDD2: WD Blue, 1 TB | HDD3: WD Red, 2 TB | HDD4: Toshiba X300, 5 TB
PSU: Tagan BZ 900 W | CASE: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition | COOLING: NH D15
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Re: Domácí kino

Příspěvek od Fox_25 »

Pokud se bude využívat pouze op. výstup a nebudou se na tom hrát vyloženě nové pecky s EAX 5 je ta XFina zbytečná. Repro samozřejmě co nej. ale to ti poradí líp crashPC, myom nebo srna. Samozřejmě zesilovač s repro jde koupit určitě, mrknul bych po něčem bazarovém, dají se koupit solidní "kusy" za pěkné peníze.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Koky píše:Problém je, že DVD už máme a nechceme ho měnit..
Jaky v tom je problem..? resp. v cem problem tkvi.. zadny tady nevidim..
Koky píše:..a kvalitnější domácí kino se prodává i s DVD..
Netusim, kde jsi na tuhle teorii prisel..
Koky píše:Rád bych se proto zeptal jestli je lepší koupit zvlášť zesilovač a k němu repro, nebo sestavit HTPC s dedikovanou zvukovou kartou (Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCI Express). Tuto zvukovku jsem vybral především kvůli optice.

Dále jaké repro k tomu? Uvažoval jsem o Logitech Z-5500 ale s HTPC mě to vylšo na 16000 Což je stejná cena jako komplet domácí kino s Blu-Ray přehrávačem (v HTPC je teda Blu-Ray mechanika, kteto zvedla o 2000)
Tenhle zbytek potom nechapu uz vubec.. chceme domaci kino, proto se ptam jestli nekoupit radeji PC.. wtf..

Mam takove tuseni, ze by sis v prvni rade mel ujasnit co vubec chces.. jestli vymenit zvukovou cast sveho domaciho kina, jestli Blu-ray set, nebo PC..
Koky
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koky »

Máme repro, 5.1, který má svůj zesilovač a dekodér. Ty jsou ale v háji, tažke potřebujeme něco novýho. Sety se zesilovačema se prodávaj i s DVD přehrávačema, popřípadě Blu-Ray přehrávačema. Otázka zněla, zda je lepší sehnat někde repro a zesilovač, nebo sestavit HTPC, které bude všestranější a teoreticky by mělo mít lepší zvuk, který bude vyveden z Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme přímo do repráků, přes žádný zesilovač.

Jestli nemáš na práci nic jinýho než odpovídat na tebou nepochopené témata, tak radši nepiš vůbec. Kdyby sis to pořádně přečetl, pochopíš to.
MB: Asus Strix X99 Gaming | CPU: Intel Xeon E5-1660 v3 QS @ 4 GHz | GPU: Gainward RTX 3060 Ti Ghost
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 4× 8 GB DDR4 3200 MHz | SSD: Crucial M550, 128 GB | HDD1: WD Black, 500 GB | HDD2: WD Blue, 1 TB | HDD3: WD Red, 2 TB | HDD4: Toshiba X300, 5 TB
PSU: Tagan BZ 900 W | CASE: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition | COOLING: NH D15
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ano.. tema je nepochopene.. tebou.. stale jsi mi nevysvetlil, kde jsi prisel na to, ze vsechny "kvalitni sety" maj integrovano DVD..
A uz vubec jsi neodpovedel na to, kde jsi prisel na to, ze se neprodavaji sety receiver + repro..

Tudiz ano.. nechapu.. chtel by jsi set receiver + repro a proto se nas ptas, jestli integrat s DVD nebo HTPC.. :D
Koky
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koky »

Dobře omlouvám jsem. Asi jsem to napsal špatně a možná neumím hledat v těch správných obchodech. Co jsem tak koukal do obchodů s elektronikou do kategorií domácí kino, tak jsem našel buďto nekvalitní repro a nějakej zesilovač/dekodér a ty kvalitnější zase obsahovaly i nějaký přehrávač, který už máme, takže další nepotřebujeme (to bychom museli prodat současné, které bychom už ale neprodali za cenu jako nové, takže bychom prodělali).

V podstate ano, ptám se repro +... A právě zde se ptám, jestli + reciever + přehrávač a nebo + HTPC, které už má dekodér vyřešený formou kvalitní zvukovky a zesilovač díky stavbě už není až tolik potřeba jako v případě kdy je použito DVD.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No HTPC samozrejme volba byt muze, nicmene za cenu kompromisu na vsech stranach.. resp. jde samozrejme o jake cenove relaci se bavime.. s nejakou X-Fi a Logitechama to podle me moc vitezstvi nebude.. nehlede na to, ze jenom ty bedny + zvukovka te budou stat rekneme 5-7k..
Co se tyce integrovanych setu, nedivime se, ze se ti nechce.. osobne se jich nejak kvalitativne nebojim, necimene uznavam, ze pokud umre mechanika, umira tim cely set (samozrejme, ne ze by k takovymto setum nesel pripojit jiny DVD prehravac, ale je tady ono "ale")..

Vzhledem k tomu, co sam pozadujes bych to videl takto..
http://www.cinema-shop.cz/detail-zbozi/ ... 205-black/
..obchod jsem vybral nahodne.. dle ceny na ..seznam.cz/zbozi/
Koky
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koky »

OK. Díky za tip. Mělo by to být právě do těch 10 000 Kč. Ještě popřemýšlím. Díky za tvojí trpělivost.

Můžete to zde zamknout ;)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jen jeste dodam, ze tyhle maly sety od Onkya (nejen) delaj obecne hroznej bordel.. co se tyce filmu vyrazis s tim okna.. za tyhle penize je to pro levnejsi domaci kino idealni volba.. tedy samozrejme pokud clovek nesahne rovnou k nejakymu all-in-one setu..
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“