spálil jsem zdroj?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
birddy
Nováček
Nováček

spálil jsem zdroj?

Příspěvek od birddy »

pokud to někdo můžete poznat pohledem, je spálený?

včera odpoledne mi 3x během 20 min zhasl (pc). Vždy jsem jej znova nastartoval, spustil svou oblíbenou hru - lineage2, jen jsem nalogoval, zhaslo to. Po čtvrté jsem to již nerozeběhl.

Na desce svítí kontrolka, že je pod proudem, ale když zmáčknu tlačítko "on", jen se větráčky cuknou a nic víc.

Zdroj je Eurocase 450wat, pc vypínám občas. Stáří zdroje je cca 2,5 roku. Poslední cca půl rok mám stabilně 3 disky (2xWD + 1xSG), AmdX2 6000 (ten s nižší spotřebou), Ati4850 a cca 3 větráky navíc, aby ve skříni byl průvan. Celkově by spotřeba měla být kolem 430, pokud jsem si to počítal dobře.

Níže přikládám pár foteček zdroje:
Obrázek
Obrázek
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: spálil jsem zdroj?

Příspěvek od ToxicTears »

Spotřebu jsis spočítal tak nějak dobře, ale má to jednu chybu. A tím je Eurocase. Tento 450W udělá maximálně tak nějak 360W a pak už je to špatný. Se ani nediviím ,že ti to kleklo. Značkový zdroj je to nejdůležitější na celé sestavě. navíc krmit 4850 a k tomu velmi žravé 6000+ to je něco. kdyby jsi měl třeba 450W od Seasonicu nebo Chiftecu, i to se dá v pohodě, tak by se ti tohle nestalo. Bohužel co jse mviděl na obrázku tak pokud vidím dobře, tak na prvním obrázku úplně uprostřed je spálená cívka, ale možná že se pletu a je to jenom izolace, ale stejnak to provedení je hrozný. A pokud vidím ještě líp tak vpravo nahoře je oddělaná taky nějaká součástka, je pěkně přiškvařená a to vidím snad už dobře.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
LtK.Tomas
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od LtK.Tomas »

_____
Naposledy upravil(a) LtK.Tomas dne čtv 22. lis 2012, 15:49, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ten je jasnej, hodit ze skály.
ignorelist: kremrole a dezoláti
rnb
Nováček
Nováček

Příspěvek od rnb »

Zdroje Eurocase mají konstrukční chybu a zemřít MUSÍ zhruba za 2 roky. Profesionál se proto zdroje Eurocase nedotkne ani klackem. Příště si připlať na Fortron, Chieftec, Seasonic a podobně.
birddy
Nováček
Nováček

Příspěvek od birddy »

máte pravdu ... už jej nemám :) ani pes po něm neštěkl :-D
mihi.mates
Nováček
Nováček

Příspěvek od mihi.mates »

kamo ten zdroj si spalil
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

rnb píše:Zdroje Eurocase mají konstrukční chybu a zemřít MUSÍ zhruba za 2 roky. Profesionál se proto zdroje Eurocase nedotkne ani klackem. Příště si připlať na Fortron, Chieftec, Seasonic a podobně.
no tak to je pěkná hovadina, na kterým "tůningovým" webu jsi tohle četl? je zajímavé že u nás ve firmě mají EC poruchovost v řádu procent, a to je montujeme skoro do všeho, zatímco "tůniči" kteří kupujou drahé zdroje je reklamujou jak na běžícím páse - a dobře jim tak. na EC mi nikdo sahat nebude :evil:
ignorelist: kremrole a dezoláti
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

Taky vim od znamyho ze jemu se casto reklamujou Eurocase, a fotrony Bluestorm ....
Nothin´
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“