Upgrade z XP na 7
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Dysh
- Začátečník

-
Upgrade z XP na 7
Zdravím,
mám níže uvedenou sestavu a přemýšlím o upgradu z XPéček na 7mičky,bohužel jsem nemohl nalézt nikde "How-to" článek o tomto případě.Bohužel také nevím jaké jsou rozdíly mezi 32bit a 64bitovou verzí.O upgrade se zajímám kvůli rychlosti,designu a jiných důvodů.Pokud by někdo věděl o jednoduché instalaci prosim napište.
Předem děkuji.
Grafická karta:GeForce GTS 250(512mb)
Procesor:Intel Core 2 Duo 3.0 Ghz
RAM: 2 Gb
mám níže uvedenou sestavu a přemýšlím o upgradu z XPéček na 7mičky,bohužel jsem nemohl nalézt nikde "How-to" článek o tomto případě.Bohužel také nevím jaké jsou rozdíly mezi 32bit a 64bitovou verzí.O upgrade se zajímám kvůli rychlosti,designu a jiných důvodů.Pokud by někdo věděl o jednoduché instalaci prosim napište.
Předem děkuji.
Grafická karta:GeForce GTS 250(512mb)
Procesor:Intel Core 2 Duo 3.0 Ghz
RAM: 2 Gb
- zombux
- Odborník PCT

Re: Upgrade z XP na 7
mělo by to jít zakoupením Upgrade verze Windows 7. how-to nepotřebuješ, bude to probíhat jako běžná instalace "na čisto" (instalace inovací není možná).
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Dysh
- Začátečník

-
Takže stačí koupě Windows 7(např.)Ultimate?
Nemusím rozdělovat hard drive?
- zombux
- Odborník PCT

Ultimate je zbytečnost, pro většinu lidí bohatě stačí Home Premium, maximálně pokud potřebuješ XP Mode nebo přístup přes remote desktop tak Professional. navíc, upgrade verze je cca o 10% levnější než standardní. myslím že by to mělo být tohle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 6000000TF1
- Whiskas
- Nováček

Taktiez by som chcel(idealne na Vianoce
) upgradnut XP na sedmicky.Staci mi ten VUP?Nie je to nahodou iba na upgrade z Visty?A keby to aj slo,bolo by to uplne legalne? 
//teraz som si vsimol v popise: "upgrade je možný z kterékoliv verze Windows XP a Windows Vista"
Takze to asi bude OK
//teraz som si vsimol v popise: "upgrade je možný z kterékoliv verze Windows XP a Windows Vista"
Takze to asi bude OK

- zombux
- Odborník PCT

abych řekl pravdu, s těma XP si nejsem úplně jistej, upgrade na 7 jsem ještě nedělal. dřív to fungovalo tak že (v případě čisté instalace, která u XP->7 stoprocentně musí přijít) se se začal normálně instalovat systém, v jednom okamžiku si instalátor vyžádal instalační médium toho staršího systému, pak ho zase vyplivl a jelo se normálně dál. má tu už někdo osobní zkušenost s upgrady?
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zombux: zkušenost pouze Vista -> 7, kdy jsem vložil instalační DVD na běžících Vistách (Bus), spustil se autorun, já dal instalovat. Při výběru jsem dal Upgrade. Systém byl týden používaný => nestihli ho zanést. Instalace si vyžádala asi dva restarty, přeneslo se veškeré nastavení a vše funguje bez jediného problému.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- zombux
- Odborník PCT

jasně, tohle je inovace, Vista->7 to teoreticky má fungovat normálně. ale mě zajímá upgrade načisto, tj případ kdy inovace nefunguje.OndraSter píše:zombux: zkušenost pouze Vista -> 7, kdy jsem vložil instalační DVD na běžících Vistách (Bus), spustil se autorun, já dal instalovat. Při výběru jsem dal Upgrade. Systém byl týden používaný => nestihli ho zanést. Instalace si vyžádala asi dva restarty, přeneslo se veškeré nastavení a vše funguje bez jediného problému.
- Dysh
- Začátečník

-
Tak po dlouhém usílí se to povedlo.Nainstaloval jsem Windows 7 Ultimate a všechno běží jak má kromě Wireless adaptéru který nemá kompatibilní driver na Windows 7 takže jsem bez netu a zbývá mi jen ta malá krabička.
Dělal jsem to podle návodu zde:Step-by-Step Guide
- zombux
- Odborník PCT

fajn, takže základní zkušenost zní - W7 Upgrade DVD není bootovací, takže čistá instalace z něj technicky není možná. upgrade se musí vždycky spustit z běžícího systému, jak u Visty tak u XP (je to tak popsáno i v manuálu k upgrade dvd)
- axloth
- Začátečník

-
a co kdyz pouzijes medium full verze win7 se svym UPG klicem?zombux píše:fajn, takže základní zkušenost zní - W7 Upgrade DVD není bootovací, takže čistá instalace z něj technicky není možná. upgrade se musí vždycky spustit z běžícího systému, jak u Visty tak u XP (je to tak popsáno i v manuálu k upgrade dvd)
- zombux
- Odborník PCT

to je další na řadě.axloth píše:a co kdyz pouzijes medium full verze win7 se svym UPG klicem?
další informace - pokud se spustí instalace 7 z XP, původní složky z XP (Documents and Settings, Program Files, Windows) se komplet přesunou do složky Windows.old (bohužel mě nenapadlo tam vytvořit ještě něco navíc, takže jestli by to takhle přesunulo celý obsah disku netuším).
- Dysh
- Začátečník

-
Tak jsem koupil SMC WPCI-G2 trochu jsem se lek konektoru protože tam má dvě mezery ale poté jsem se koukl na všechny PCI motherboardy který jsem našel a žádný tam neměl takovýto konektor. Holt bude muset jedna boční být venku. Ještě jí vyzvednout a nainstalovat ,snad to pude. 
- Whiskas
- Nováček

- Dysh
- Začátečník

-
A bude to fungovat když na jednom místě prostě nebudou?Whiskas píše:Nebude vonku...proste na jednom mieste nebudu kontakty
- Whiskas
- Nováček

- Dysh
- Začátečník

-
Dobře, děkuji za rady. 
- štanda
- Nováček

-
Dobrý den všem, chtěl bych přejít z XP na Win 7 a mám 2 HDD - 1 na systém a programy a 2. na data, hry a pod. Chtěl bych se tímto zeptat jestli musím 2. disk přesunout na exterák nebo bude obsahovat data i po přeinstalování na sedmičky. Dík za odpovědi.
|MB: MSI K9A2VM|CPU: AMD Athlon X2 5200+|RAM: 4 GB|GK: Ati Radeon HD4830|HDD: Hitachi 60GB IDE + WD 320GB|DVD±RW LG|OS: Win 7|ZDROJ: SEASONIC 500W|
MaWa napsal:
vezmeme-li v úvahu kvantovou singularitu magnetického pole jednoho bajtu a budeme-li dále uvažovat hmotnost krávy rovnu podílu hmotnosti bagru a jahody, musí nám vyjít, že pokud je rotační elevace terestriální sondy rovna odmocnině z pí, tak tam durex 700mhz pojede
MaWa napsal:
vezmeme-li v úvahu kvantovou singularitu magnetického pole jednoho bajtu a budeme-li dále uvažovat hmotnost krávy rovnu podílu hmotnosti bagru a jahody, musí nám vyjít, že pokud je rotační elevace terestriální sondy rovna odmocnině z pí, tak tam durex 700mhz pojede
- Maranov
- Mírně pokročilý

Pokud si s ním nic během instalace neuděláš, tak tam všechno zůstane jak bylo.
Win ti nabídne na který disk/partišnu instalovat, takže vyber tu správnou a no problem.
Zálohu by jsi měl mít ale i tak či tak, ne?
Win ti nabídne na který disk/partišnu instalovat, takže vyber tu správnou a no problem.
Zálohu by jsi měl mít ale i tak či tak, ne?
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- dejf9
- Začátečník

-
já jsem z ixp na 7 upgradoval tak že jsem do mechaniky normálně vrazil DVD spustil se instalátor a tam mi to dalo na vybranou z 1 možnosti: Instalovat w7 na jednotku C: a stávající systém(jako úplně celej s plochou s dokumentama prostě se všim) přesunout do slořky Windows.old
no a z tý složky si můžeš vytáhnout svý data nebo jako já když máš sestru a ta zahltila kompa 100gigama naformátovat oddíl D: a říct že se jí to smazalo při tom upgradu xD
no a z tý složky si můžeš vytáhnout svý data nebo jako já když máš sestru a ta zahltila kompa 100gigama naformátovat oddíl D: a říct že se jí to smazalo při tom upgradu xD
Nemá cenu bojovat s windows... vždycky vás vypeče Bluescreenem
PC: MB: GIGABYTE 970A-D3P • CPU: FX-6300 default• RAM:Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz • GPU:MSI N650 Ti PE 1GD5/OC • HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB • Generátor BlueScreenů:Windows 7 x64
PC: MB: GIGABYTE 970A-D3P • CPU: FX-6300 default• RAM:Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz • GPU:MSI N650 Ti PE 1GD5/OC • HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB • Generátor BlueScreenů:Windows 7 x64