Problem s dual channel
- aldin
- Začátečník

-
Problem s dual channel
Ahoj,
Muzete mi nekdo poradit ohledne dual channelu.
Mam desku P5KPL/EPU a kdyz osadim vsechny 4 sloty nejde mi spustit pc.
Kdyz osadim jenom dva sloty vse funguje.
Pameti mam 2x1GB a 2x512GB(800Mhz)
Diky
Muzete mi nekdo poradit ohledne dual channelu.
Mam desku P5KPL/EPU a kdyz osadim vsechny 4 sloty nejde mi spustit pc.
Kdyz osadim jenom dva sloty vse funguje.
Pameti mam 2x1GB a 2x512GB(800Mhz)
Diky
- Stano K.
- Středně pokročilý

Re: Problem s dual channel
Nahoď nový BIOS, zapoj moduly tak aby neboli v DCH, odskúšaj všetky moduly či nie sú chybné. DCH aj tak ti prináša iba 1-2% výkon naviac. 
- aldin
- Začátečník

-
Takže zkusil jsem paměti nahodit do jednoho žlutého a do jednoho černého slotu aby nebyly v dualu a nenajede pc.Když jsou obě ve žlutém slotu je vše ok.
Zkoušel jsem zvýšit pamět na 1.9V, ale stále to nepomohlo.Jakmile zapojím další dvě paměti 2x512MB, tak nenaběhne pc.
pls help
Zkoušel jsem zvýšit pamět na 1.9V, ale stále to nepomohlo.Jakmile zapojím další dvě paměti 2x512MB, tak nenaběhne pc.
pls help
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Ze specifikace výrobce:
Nepředpokládám takže:*Support max. 2 DIMM modules only for yellow DIMMs when over-clock to DDR2-1066
Čiliže pokud jsou některé moduly oboustranně osazené, máš smůlu.*When installing four DDR2 DIMM modules, install only single-sided memory module
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- aldin
- Začátečník

-
Prosím můžeš mi to vysvětlit nerozumím tomu.
Díky
Díky
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Pokud máš chipy na obou stranách modulů tak ti 4 nepojedou.aldin píše:Prosím můžeš mi to vysvětlit nerozumím tomu.
Díky
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- gtx260
- Nováček

Mám stejný problém RAM 4x1024 800Mhz Corsair a na desce P5Q Deluxe když jsou osazeny všechny 4 nebo jen 3 sloty, PC padá, háže to nesmyslné chyby typu chybí dll apod. a přitom žádné dll nechybí, to je jen nekompabilita RAM s deskou. Při osazení vedlejších 2 slotů PC jede jak po másle. Nevíte někdo kde najít kompatibilní ramky s mojí deskou? Jestli existuje seznam nebo tak něco.
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

http://asus.com/product.aspx?P_ID=esOE5 ... templete=2 - v záložce Memory support list.