jakou byste doporučili základní desku pro Athlon X2 5050e a ddr2 paměti, když nepotřebuju druhý PCI-E a nejspíš nebudu ani taktovat? zároveň by se hodila podpora i novějších procesorů
Ahoj mám problém s mou sestavou. Nevím co se přesně stalo ale najednou můj procesor zlásí že jede na 800 MHz. Přesně nevím ani od kdy to přesně začalo dělat.Je tu někdo kdo mi může poradit? Já jsem už v koncích. Procesor jsem netaktoval a nic jiného nedělal. jen vždy když deska má nový bios tak ho flešnu jinak vše mám nastavené tak jak to bylo od koupě.Sestavil jsem si ho já sám a šlapal v pohodě až prostě asi cca 3 neděle to dělá brykule. Už nevím opravdu co mám dělat. Kdyžtak mi napište na email. Vipers1@seznam.cz CPU-Z mi píše tohle. Děkuju za pomoc.
phenom II x4 955 be , asus M4A79T deluxe , ddr3 6Gb 1333 , Chladič na procesor SCYTHE Ninja 2 rev.B, socket AM3 1366, měď (copper), 6x heatpipe, 116x116x152mm , CORSAIR TX750, 750W, ATX2.2
To nic není, pouze máš v BIOSu zaplé šetřící funkce. Zatěž procesor třeba ORTHOSem a uvidíš, jak se frekvence zvedne. Pokud tuto funkci chceš vypnout, najdi si v BIOSu položku Cool@Quiet a nastav ji na Disabled.
já vím že jsem ten problém dal i sem ale nevěděl jsem jestli mi pomůže někdo zde či v jiné sekci.Rád bych se toho problému zbavil protože mi to zlobí v grafickém programu.Promiň
phenom II x4 955 be , asus M4A79T deluxe , ddr3 6Gb 1333 , Chladič na procesor SCYTHE Ninja 2 rev.B, socket AM3 1366, měď (copper), 6x heatpipe, 116x116x152mm , CORSAIR TX750, 750W, ATX2.2
Šetřící fce mám zatím vypnuté, s tím, co teď mám jsem absolutně spokojený, máte někdo zkušenosti se zapnutým CNQ a OC z 2,8 na 3,4GHz? Jak by to bylo s Vcore atd? Děkuji za radu Týká se to samo mojí sestavy, co mám v podpisu.
ušetřit pár set ročně není nikdy na škodu
Mam docela zásadní problem
Sestava v podpisu. Ale o co mi jde... mam Phenoma II 940 BE a desku sem měl GA-MA790FX-UD5P - což je s paticí AM2+. Samozřejmě DDR2 paměti. ALE! Deska se odporoučela, a je v reklamaci. Mam takovej pocit že do pátku mi jí zaslat nestihnou zpět, čili budu muset koupit novou. Jenže mam procesor jaký mam a ram jaký mam. Tudiž si nemůžu koupit desku s AM3 paticí že? (nebo jak je to s tou kompatibilitou s procesorama a deskou AM2vs AM3 - už si to nepamtuju) Navíc neznam lepší desku s čipsetem 790fx než tu co sem měl...co mi ted poradíte??? Deska už se neprodáva - to byla na trhu tak půl roku....ach jo...
- ví někdo o nějaké slušné alternativě k té UD5P? rád bych boční sata konektory (aspon , jen dva porty na grafiku...a další vychytávky.... ale at koukam na nabídky prodejců tak nějak nevidim žádnou desku co by se aspon trochu blížila k té mojí ex...
sTano11 píše:Gigabyte GA-MA790X-UD3P (rev. 1.0) podpora AM2/AM3 s DDR2 + bočné Sata konektory.
zrovna sem na ní koukal.... až na ty 2 fialovy co sou rovně a ten druhej port na grafiku pouze 8x a ještě hnusně oranžovej slot no nevim nevim...myslim že ani výkonostně se to asi nebude blížit... nakonec mi nic jinyho nezbyde
tak mam pruhlednou bočnici.... a fat si nemyslim za ta oranzada mezitim vsim modrym je nejhezci... ta ud5p byla fakt perfektní... (mam i modré RAM ) - tak snad uz semnou soucitite
-ale co mi jínyho zbyde než po ní šahnout...ach jo...